|
Пробната матура неуспешна!! |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | ||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne zboram jas nesto na pamet,,,, rezultatite od maturata zboruvaat. I vo moe vreme se ucele nepotrebni raboti i imalo nedostatoci, megjutoa denes sakaat da napravat vunderkindi od site deca... e pa ne odi toa. ne znam zosto reagiras na vakov nacin, jas najmalku gi krivam ucenicite , nitu nekade napisav deka se glupavi ili ne znam sto ... |
||||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas ne sum polagala matura, taka da ne mozham da kazham neshto za toa, ama zatoa polagav priemen na fakultet.
Sakam drugo da kazham, deneska obrazovanieto se svede na brkanje ocenki. Vo osnovno se brkaat ocenki za upis vo sredno, a vo sredno za upis na fakultet.Ne e mozhno da sme zemja so tolku mnogu odlichni uchenici,a spored nekoi ispituvanja na Unesko mislam beshe sme megju najnepismenite zemji (ne znam kolku e i ova verodostojno).Sakam da kazham deka mora da se vrshi nekoja selekcija pred uchenicite da se zapishat na fakultet, dali toa kje bide polaganje matura ili priemen na fakultet, seedno.Ama shtom probnata matura bila totalna katasrtofa, znachi neshto ne e vo red so obrazovniot sistem, a zadacha na uchenicite e da uchat, a potoa bi imale pomalku problemi so maturata. Sekoja chest na iskluchocite! |
||||
always look on the bright side of the life!
|
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ama shtom probnata matura bila totalna katasrtofa, znachi neshto ne e vo red so obrazovniot sistem,
tokmu taka , celiot sistem e 0 pocnuvajki uste od prvo oddelenie. |
||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Она што го разбрав од некои блиски извори е дека во тестовите по математика имало многу грешки во формулациите и непрецизности во барањата на задачите. Такви работи не смее да има, зашто тестовите се оценуваат по клуч!!!
Оној што требало да ги исконтролира и да ги провери тестовите (формулациите и решенијата) не си ја завршил, или слабо си ја завршил работата! Се надевам дека некој од Бирото за развој на образованието ќе го прочита ова и ќе си преземе соодветни мерки! Што се однесува до тоа дали е потешко матура или приемен испит, се разбира дека матура е потешко, зашто се полагаат повеќе предмети. Од друга страна, факултетите имаат право да спроведат приемни испити ако им се јават поголем број кандидати со сличен успех, за да направат селекција. Значи, некои дупло ќе полагаат! За тоа дека сме биле најнеписмена нација, или барем меѓу најнеписмените, имам само една забелешка: дали се бројат и сите високообразовани луѓе коишто ја напуштиле земјава во потрага по работа? Најверојатно не! Туку е избран некој случаен примерок од 1000 или 2000 жители и од него се вадени процентите на писмени и неписмени.... таквите приказни на друг може да му ги продаваат... |
||||
|
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ТОЧНО, ПРОМАШУВАЊЕТО Е НАПРАВЕНО СО ТЕСТОВИТЕ ОД МАТЕМАТИКА.
|
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa ne ja stvarno neam niso protiv tvoeto mislenje,ja samo si go kazav moeto..i ne deka si gi vregal ti samo kaza taka od cista mira deka cela generacija ja mrzi da uci,moeto mislenje ne e takvo ali nema veza..ova ne vodi nikade..sekoj so svoite razmisluvanja.. |
||||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Abe,sekoj si ja sfaka maturata na razlicen nacin,nekoj kreva panika i se sekira,nekoj uvo ne go boli..ako mene me prasuvas licno bas uvo me boli,ne mi pretstavuva predmet za panika,iako ti stoi nad glavata,a mozelo i da ne bide taka..ja samo rekov deka mi e zal so gleam odredeni deca kako glavi treskaat,i bukvalno momentalno im e okupiran zivotot so taa matura..A toa da sekoj ima pravo da odbere dali ke polaga i ke odi na fax ili u fabrika..:) |
||||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E,DECKI,DECKI.....FAKT E DEKA NE UCITE.......
PRED VAS BESE I ZIMSKIOT RASPUST,AMA ZA TOA VREME KNIGITE VI FATILE PRASINA
|
||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Како не ќе фатат... бевме преокупирани со правење проектни задачи, мора и тоа да се провери дали сме писмени да составиме еден текст, иако сите добро знаат дека поголем број ќе си ја купат проектната задача. |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ubav biznis mo\e da se napravi so tie proektni zada;i.
|
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со проектни задачи, со книги, ние веќе почнавме да купуваме збирки и книги со онаа содржина од сите четири години која ќе ја има на матура... |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НИШТО ОД БИЗНИСОТ. НЕКОЈ ИЗГЛЕДА НЕ СПИЕЛ...
|
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Верувај некои се толку очајни би ја купиле секоја книга што е некако поврзана со матурава... Обиди се, може ќе ти успее, јас еве сигурно ќе ја купам, не за друго, зошто ќе биде од тебе. |
||||
|
||||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
потполно си во право |
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |