|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 24> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ефендијо,...држи си се ти за алах и ,...уживај,..и пушти ги другите ,...да уживаат,............
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си се држам јас немај гајле,и право да ти кажам ич не мие гајле за тебе,уживај си како знаеш и умееш ,тоа сие твое...право! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veruvate vo prirodata, majkata priroda!?!?!?! I nie veruvame vo priodata, veruvam bidejki ja gledam i znaeme KOJ ja sozdal. Znaci ne mu se molime i ne VERUVAME vo sozdadenoto tuku vo SOZDATELOT Dali i se molite na prirodata na drvoto, pa togas ne ste ateisti tuku......prirodo poklonici I BRZA nema potreba do navredi, ako ne sakate da odgovarate na prasanjata kazete. Jas ubavo prasuvam. VO STO VERUVATE. Ateistiti okolu mene vi objasniv vo sto veruvaat, vsusnost polesno im e da nemaat nikakvi precki vo nivniot zivot.... A znaci vie veruvate vo TEROIJATA za evolucija. VERUVATE VO TERIJATA, predpostavuvam I koj e sega ogranicen Изменето од Aisha - 08.Февруари.2008 во 10:01 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина има што да се научи Анакине,навистина може да се изведе добар заклучок! Сите тие работи кои вие ги гледате,слушате,допирате,помирисувате,вкусувате итн.,ги гледаме и ние,и ние ги допираме,и ние ги помирисуваме,и ние ги вкусуваме.Само со таа разлика што вие сте ограничени,а ние не(сега ќе речеш ,како е можно,па вие верниците сте ограничени,а ние атеистите не)-Ќе ти речам од проста причина што според вас вашата последна станица е природата и,ни чекор понатака,вие не го признавате Бога,додека ние го признаваме....значи во овој случај вие сте ограничени а ние не!....поинаку кажано 1:0 за нас! |
||
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....kolku drobenje prazna slama..za na kraj da rece 1:0 za vernicite...ovoj epten korumpiran sudija.... |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ти речам од проста причина што според вас вашата последна станица е природата и,ни чекор понатака,вие не го признавате Бога,додека ние го признаваме....значи во овој случај вие сте ограничени а ние не!....поинаку кажано 1:0 за нас!
Efendijo.... lugjeto mnogu raboti mozat da smislat vo svoite glavi i da si gi priznavaat ... samo seto toa ostanuva fantazija i mectaenje ... |
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
станав атеист откако ја прочитав Библијата. Фала на прашањето. А марксизам на училиште не учев и немам намера да го читам Маркс. Не ме привлекува. Сепак сум од помладата генерација која порасна со можноста да бира што ќе гледа, што ќе чита, што ќе слуша. Финтата е што јас не се плашам дека некој Господ ќе ме казни ако поразмислам за она што го пишува во некоја таканаречена света книга како што е Библијата.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сигурен си дека си ја прочитал Библијата?
Ајде да те проверам со едно прашање:
Дали книгата на пророк Илија се наоѓа во Стариот или во Новиот Завет.
п.с. Ве молам сите останати БЕЗ КОМЕНТАРИ! Изменето од EvAngelos - 07.Февруари.2008 во 12:32 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ја имам прочитано Библијата не значи дека ја знам на памет! Стариот завет е типично еврејска легенда за нивното патување. Новиот завет е за Исус. Пророците се појавуваат во Стариот завет. Затоа најверојатно книгата на пророкот Илија е во Стариот завет. Фала на прашањето
|
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej EvAngelos..fintava ti e kako Amazon..Amazon presusil ti si go popusil...sto se furas tolku deka se znaes?...da znaese se..nemase da gubis vreme tuka..sigurno ke bese nekoj pm...ili pa ke idese u pm...daj oladi coveku |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога почнав да размислувам за религија и колку е мојата верба во Бог вистинска, сфатив дека се лажам... Прво нешто што ме одби од оваа идеја за Бог беше токму неговото име... Јас сум Бог, ти си ми потчинет мене... или како беа тие зборови... Верувам во некое си божество и сфатив дека кога би се јавило на луѓето не би се јавило како машки глас и не би имал секој народ или религија различно име за него... тоа божество е толку совршено и моќно што сигурно би се јавило во некој облик што човекот не е способен ниту да го замисли... ако не така, тогаш би се јавил во форма на нешто универзално... мелодија, музика... барем јас така ја замислувам таа семоќна сила што ете некако успеала да не создаде и нас и универзумот... Учевме по физика за универзумот... луѓе кои огромни, незамисливи на некој начин, бројки, пропорции постојат таму некаде, а не учат дека Бог создал се за три дена... Еве прашање до верниците? Зошто сите го замислуваат Бог со дебел машки глас и долга бела брада... Зошто Бог има нешто што е карактеристично за луѓето?... Зошто Бог е Бог а не Божица?... Зошто не е бесполен како ангелите?
И да, ми се допаѓа идејата дека Бог е всушност Природата, сакам моралот на сите луѓе да биде стремеж кон заштита на оваа наша Божица, зошто токму таа ни дава живот... |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го замислуваат така сите на Бог. Тоа треба да ги прашаш на христијаните. Во исламот Бог е совршенство, нешто над се, и незамисливо е да му препишуваме било каков лик, пол и сл . |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алах мене ми звучи како машко име... |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |