IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Наши работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Наши работи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
Автор
Порака
caki99 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај caki99 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 19:09
pametno aleksandar za linkot sto go stavi na poveke mesta
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 09:24

Еве нови ептен фрешки материјали, снимени во парк на 3 февруари.голема%20насмевка

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:14
Еве го и вториот дел. Ова е снимено со екстремно широка леќа, инаку делчињата што влегуваат во кадар на ќошињата на сликата не влегуваат во кадат кога оди на ТВ.намигнување Тие што го работат ова знаат ама ова е за другите.

Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:43
aj sea ke gi dzirnam
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:52
odlicno srabotenoголема%20насмевка
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:03

Благодарам Јане!среќа

Кон врв
caki99 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај caki99 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:11
ace sto imas mirna raka
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 00:46
Ahoy Ace!

Poglednav na brzanje - interesno izgleda.среќа

Jas kje se povtoram so edna mala zabaleshka
shto i od porano sun ja napishal,
a i drug(i) clenovi mislm ja kazhaa...

Koga idesh paralelno so chovekot
(vo prvoit sluchaj koga mladite vleguvaa
vo opsh*tna a ti bochno gi sledeshe),
malce nisha kamerata, kako klatno.
Levo <-> Desno.

Neznam dali e do steadycamot ili
toa dvizhenje bara druga finesa pri "baratanje".

??

Pozdrav

Igor

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 09:16

Следиот пат ќе си обесам еден висок за орјентација.намигнување Па нема инаку како на друг начин да се добие осет за она што се снима. голема%20насмевкатрепкање

Кадриве не се повторувани, како за на филм, спот, реклама или било што друго по сериозно, мислам дека и тоа треба да се земе во предвидголема%20насмевка, едноставно излеговме и свртевме едно кругче низ парк, кое изворно беше во неколку кадри, кои се прилично долги но за да не бидат досадни јас ги испократив. Инаку движењата се идентични и на било кој друг стедикем. Ако се загледаш, и при снимање на утакмици, евровизија, па и на филмови во помала или поголема рака се приметува истото само што таму човекот е сконцентриран на дејството т.е. фудбалерот, пеачот глумецот, па тоа и не се перципира.
Инаку да не спомнеше ни јас немаше да приметам.намигнувањеголема%20насмевка Затоа што повеќе обрнував внимание на колегава кој што го снимав, па дури и сега кога го гледам повеќе го пратам него отколку...
Поздрав!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 10:16
Хм! ми текна уште нешто.трепкање Следниот пат да земам девојка за снимање.голема%20насмевка Така тресењето нема ич да се приметува и да го има.газење%20од%20смеење
Шала!
Поздрав!

Да раскажам една анегдота, за избор на ресторан. Ова е од еден пријател.
Како оди неговото размислување: Гледаш кој ресторан е непразен а како конобари служат мажи а не згодни девојки. Зошто? Па значи таму храната е навистина добра а непразноста е поради квалитетот а не поради привлечноста на девојките.намигнување

Така да и следниот пат, најверојатно ќе биде некој пријател на снимкава. Така ќе знам дека ако на некого му се допаѓа е поради квалитетот на снимањето а не цурата.голема%20насмевка
Поздрав уште еднаш!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 12:45

Игор, сега гледав клипчиња од други стедикеми од нивните официјални страници. Незнам дали не ги имаш видено тие, или мене ме зезаш за љуљкањето?

голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 00:47
Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Игор, сега гледав клипчиња од други стедикеми од нивните официјални страници. Незнам дали не ги имаш видено тие, или мене ме зезаш за љуљкањето?

голема%20насмевка

Ne sum skoro zagleduval SteadyCam clipovi od sajtovi.
Na filmovi da. голема%20насмевка
Ne mi upadnalo vo oko.
Dali najchesto nema mnogu bochno dvizhenje
pa ne se primetuva, dali "akcijata" e pointeresna...

===========

Nego mi tekna eden "request" do tebe.
Ako mozhe...среќа

Naredniot pat koga kje snimash
da probash edno kruzhno dvizhenje okolu subjektot.
180 ili 360 stepena.
Relativno blizu do chovekot i brzo.
Kako dolly na kruzhni shini.

Pa koga kje se ubrza toa so eden "wooshhhh" sound!
голема%20насмевка

Pozdrav

Igor

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 08:54
голема%20насмевка Имам направено едно кружно движење само не е во гро кадар. Го има на вториот клип. Цело кругче околу човекот. Не го видетага Ај следниот пат од поблизу и после ќе го убрзам.намигнување И стварно ќе пробам со висок. Инаку вчера кога го прочитав коментарот за клацкањето, раскопав по интернетов, и кога ги видов и тие ми олесна, си викам ехееееееееее па ова е супер.голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 02:03

Ne sum go videl.
Nabrzina samo kliknav i poglednav od ednoto i tolku.

...

Pozdrav

Igor

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.