|
Јане Сандански |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Февруари.2008 во 18:48 |
||
Ме интересира кое е мислењето на Македонците за Сандански...
Зошто гледам дека некои македонци од тука, сметаат дека Сандански не треба да се смета за Македонски револуционер..... А 99% од јавноста го смета Сандански за наш револуционер.... Дури Сандански го има и во нашата химна.....значи и од нашите историчари он е прифатен како македонски револуционер... Би сакал да ги слушнам вашите мислења.......па после јас ќе фатам да зборувам П.С. За Бугарите веќе знаеме што мислат, ме интересира македонците што мислат.... Изменето од Vladimir88 - 06.Февруари.2008 во 18:48 |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога падна на Пирина, Јане Сандански
Изменето од Vladimir88 - 06.Февруари.2008 во 19:30 |
|||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=DCo24gLZRuE&feature=related Изменето од ntg2003 - 06.Февруари.2008 во 19:54 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За лагите ли прашуваш дека бил Влав?
|
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
От Влахи.. http://www.youtube.com/watch?v=DCo24gLZRuE&feature=related Изменето од ntg2003 - 06.Февруари.2008 во 19:53 |
|||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пиринскиот цар са викале на Тодор Александров... |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе тоа се глупости....... Ме интересира мислењето на македонците, сум слушнал некои македонци дека ете, Јане бил бугарофил, дека не треба да го сметаме за Македонски херој......
Пиринскиот цар е Јане Сандански Провери, ќе видиш.. Изменето од Vladimir88 - 07.Февруари.2008 во 05:15 |
|||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jане Сандански като бугарски воjник (левиот):
Еj сега направих снимката од неговата биографиjа писана од англичанката Мерсиа Макдермот |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
- Во “Спомени“, вели дека како младинец влегол во врховистичка чета под команда на бугарски офицери и веднаш увидел оти зад “братската помош “ на Македонија, се крие намерата за нејзино присоединување кон Бугарија.
- За ова Сандански вели – “Тогаш , си дадов клетва во себе да не бидам ничие оружје.“ Изменето од Vladimir88 - 07.Февруари.2008 во 10:28 |
|||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jането е бил на редовна воjничка наборна служба цели 2 години - од 1892 до 1894 г. во 13-ти полк во Кустендил. Получил е звание "ефреjтор"
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па јас ти реков дека како мал бил кај бугарите но подоцна ги напуштил и он вика зошто - Во “Спомени“, вели дека како младинец влегол во врховистичка чета под команда на бугарски офицери и веднаш увидел оти зад “братската помош “ на Македонија, се крие намерата за нејзино присоединување кон Бугарија. - За ова Сандански вели – “Тогаш , си дадов клетва во себе да не бидам ничие оружје.“ |
|||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Даj линк... Штото во оригиналните му Спомени, не видим таквоз изречение (“Тогаш , си дадов клетва во себе да не бидам ничие оружје.“)
|
|||
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Впрочем - има такова изречение, но не е во този смисал дето му даваш:
Тогава се зарекохъ, че докато не разбера, какъ стои дѣлото, има ли организация вѫтре и пр, никому не ще ставамъ орѫдие — нѣма да мърдамъ вече --- Тоа го казал во смисла што дакото не види как са работите и дали има организациjа нема да прави ништо. |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од кај па сега ова оригиналните спомени? Кога ќе ја видам книгата тогаш можеш да кажеш дека тоа е оригиналот.......... Јас не реков за оригинал....... |
|||
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |