|
Чуда и Знаци од поново време |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:06 |
На оваа тема напишете ако сте слушнале за некое чудо од поново време
Во еден македонски Манастир, се појавиа Три Столбови, и Голема Светлина, касно навечер Во манастирот, блиску до Охрид, живееле монах (Игумен Отец Вартоломеј) со својата мајка Монахот излегол да види што се случува, тогаш видел пат обележан со многу свеќи лево и десно Патот водел од конакот до црквата, во дворот на манастирот Тогаш монахот посакал да влезе во црквата да се помоли, но мајка му не го пуштила Трите Столбови почнале да се движат низ дворот на манастирот, било светло како ден После извесно време се повлекле небесните гости (Оваа посета се случи пред 3 години) А следниот ден, забележиле како на ѕидот од манастирот била Насликата икона на Дева Марија Овие години, многу луѓе појдоа да се поклонат пред оваа икона, насликана од небесните жители Тоа е на патот за Охрид десетина км порано поминуваш покрај село Борун, десно од патот Од лева страна има ознаки кон село Велмеј и *** Манастирот Сите Светии Во Св Јован Бигорски, монасите често ги слушаат ангелите како пеат заедно со нив Овие не ги слушаат сите во исто време, но како Бог ќе благослови, некој ги слуша а некој не Во седмата песна од вториот диск на почетокот има неколку интересни звуци Личи на неколку чудесни тонови од кавалче, но можеби тоа се безброј ангелски молитви Не е случајно што македонскиот кавал толку ја ублажува душата на човекот Оваа песна заедно со другите можета да ја симнете од Rapid, Еве Линк А некои верни што сликале, низ манастирот, сведочат дека на сликите се јавиле ангелски ликови Се надевам дека ќе се најде некооја од овие фотографии, наскоро на интернет На една видео снимка од истиот манастир се гледа облак како прелетува, се верува дека е Ангел За Света Гора се збори, кога ќе биде потопена од морето ќе биде крајот на светот За Светиот Огин кој паѓа од Небесата, во Ерусалим кога ќе престане, ќе биде почеток на крајот Тоа ќе биде почетокот на краткото владеење од 7 години на Антихристот, после што ќе биде крајот Еднаш српскиот претцедател Милошевич ја посетил Света Гора, и Хиландар Си ги ставил рацете позади, и си се шетал Не почитувал ни монах ни икони ни владици, ни служба Тогаш сите монаси се повлекле, а еден, со благослов на проигуменот, земал метла Одел постојано позади грбот на Милошевич и метел, така бил понижен и избркан Српскиот манастир Хиландар е еден од најславните во Света Гора Се верува дека Света Богородица, додека била жива ја оставила својата икона Кажала дека кога ќе дојде Св Сава, човек од север, тој да ја земе А покасно се јавувала повеќе пати во манастирот, заповедала тој манастир да нема Игуман Бидејќи самата Богородица ќе го раководи Манастирот Како чука Срцето на Св Наум во Охрид Една поголема група туристи, влезе во Црквата Туристичкиот водич објасни дека тоа се брановите од езерото, или сопственото срце Сите се обидоа внимателно да го слушнат, а покасно една Докторка вака коментираше Срцето чука, полека, 30 пати во минута, и не е можно да го слушаме своето срце Бидејќи ниеден човек не би преживеал со таков пулс Едни толку силно слушнале, дури плочата се тресела, а други, дека ништо не слушнале Ако се брановите од езерото сите би го слушнале тоа, според законите на физиката Господ, преку ова чудесно дело, им дава голема радост, на тие што со вера пристапуваат Затоа, некои излегоа од црквата со плачење, од радост, бидејќи ја допреа Божјата Слава |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и ова разбрав на форумов, ангели ќе свиреле на македонската шупелка во рајот...да не и Драган Даутовски со Синтезис?
А што, св. Богородица имала своја икона уште додека била жива? Па баш на Св. Сава му ја завештала? Колку пати сум била во Св. Наум-ниеднаш не му го слушнав срцето на Св Наум. Нешто бие, да, далгите на разбрануваното езеро. Изменето од maria_magdalena - 05.Февруари.2008 во 16:16 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Св Јован Бигорски, монасите често ги слушаат ангелите како пеат заедно со нив
Овие не ги слушаат сите во исто време, но како Бог ќе благослови, некој ги слуша а некој не Во седмата песна од вториот диск на почетокот има неколку интересни звуци Личи на неколку чудесни тонови од кавалче, но можеби тоа се безброј ангелски молитви Не е случајно што македонскиот кавал толку ја ублажува душата на човекот Оваа песна заедно со другите можета да ја симнете од Rapid, Еве Линк А некои верни што сликале, низ манастирот, сведочат дека на сликите се јавиле ангелски ликови (од Nikki) Оф,Мили Боже,што се не ќе прочитам овде! Да бе Nikki,мене Партение ми кажуваше дека му се појавил Архангелот Михаил,и заедно си шетале низ Манастирот,и си потсвирнувале(не на кавал)...на шупелка... |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е вистина дека такво нешто кажал партение
Не е убаво да се потсмеваш |
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа според ова ти што го кажуваш,се е можно! Да не те чуди,ако слушнеш дека ја отсвирале и ,ЗАЈДИ,ЗАЈДИ,....и ја потпевнале во ДУЕТ. Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 16:22 |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се потсмева никој, само, малку акл...
Не дека не верувам во Божји чуда, Бог е жив (наспроти она што Ниче рекол Бог е мртвов) и затоа што имаме жив Бог, Тој прави чуда и денес....исцелува, се објавува, услишува молитви... |
|
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имаат право што се смеат.
Чуда при науки , факти и докази не постојат а особено при писмени , современи , и разумени лиѓе што размислуваат. |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно така мариа и јас верувам и сведок сум на такви чуда од Бог. Познавам лично пријатели кои биле наркомани (3.5 години на хероин) и кои со помош на молитва денес не сакаат ни да мириснат дрога. Познавам пријатели кои биле болни од рак во напредна фаза и многу метастази кои исто така биле излекувани од Бог со упорна молитва. Познавам луѓе што биле прељубници (и машки и женски), крадци, луѓе што убиле човек итн, кои биле допрени од Бог и денес се 180 степени променети.. јас верувам во такви чуда, чуда кои Бог ги прави промислено и со цел, чуда од кои и ние имаме корист.
А не верувам во оние чуда кои ме потсетуваат на бабините приказни, дека Богородица се појавила на кокошкино јајце, дека некој сечел дрво и видел крст внатре, дека од некој бунар се слушале гласови итн итн, ...некако не ми се својствени на Бог, се надевам се разбираме.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj covek koga e uporen vo nesto toj toa moze i da go ostvari.
a toa so rakot cisto se somnevam no kazi ti kolku vidovi na bilki piel za da se izleci... ima eden vo ohrid znae bilki koi lekuvaat od rak i tuka nema nikakvi bozji cuda... no sega jas da ti kazam sto se cuda koi denes se pojavuvaat ili se otkrivaat... Nil Amstrong prviot covek koj stapnal na mesecinata, posle svoeto vrakanje od ovaa vselensko dozivuvanje so svojata familija resil da odi na odmor vo egiped. prestojuvajki tamu slucanjo vo negovite usi doprel povikot na odzata za molitva(ezanot) i zastanal i rekol: "ova istovo neprestajno se slusa na mesecinata" se rasprasal podobro za ovoj glas pa koga doznal deka toa e islamski povik za molitva i koga razbral deka tia zborovi znacat toa sto znacat primil islam i od toj den golemiot astronaut i prviot covek koj stapnal na mesecinata e musliman.... posle nekoe vreme posle ovaa slucka amerika objavi deka nil amstrong nikogas ne posol na mesecinata... evangelose siguren sum deka i ti si go slusnal ova.... a i site onie cuda sto bea istaknati na temata za cudata se i den denes taka kako sto bea istaknati... drvata so cije steblo e ispisana recenicata: "svedocam deka nema drug bog osven allah i deka muhammed e negov rob i pratenik" se poveke od deset pati izgoreni do koren no nikoj ne moze protiv voljata na bog, drvata povtorno rastat iscrtuvajki gi istite bukvi... toa se cuda i na denesnicata... |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да бе, да
Изменето од maria_magdalena - 06.Февруари.2008 во 15:31 |
|
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
King - ova za Nil Armstrong e chista izmislica i vekje ednash pishav na taa tema. Nikogash ne bil musliman i nikogash ne kazhal takva rabota. Ne samo - tuku e mnogu posveten hristijanin! Poznavam lichno chlenovi na negovoto semejstvo.
Za da vi bide ushte poslatko - i toj, a i site mashki chlenovi na negovoto semejstvo se masoni. Toj e 32 stepen vo Shkotskiot Orden, a tatko mu e duri 33-ta. Do krajot na zhivotot ostanuva posveten na crkvata. Amerika nikogash ne izjavila deka Armstrong ne stapnal na mesechinata, naprotiv, toa se razno razni konspirativni avtori. Koga pishuvate vakvi raboti, bar proveruvajte gi seriozno faktite... Изменето од zidarski - 22.Февруари.2008 во 05:21 |
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А сигурен си ти во овие факти што ги изнесуваш? Изменето од zidarski - 22.Февруари.2008 во 05:22 |
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Apolo 11 - Armstrong, Kolins i Oldrin Zasto je Niel Amstrng Posle povratka iz Svemira presao na Islam ?? Zato sto je U svemiru cak i kroz Specialno odelo za Svemirska istrazivanja Cuo odjeke Tekbira prvo je mislio da je to neki zvuk koji proizvodi.. njegovo odelo zbog previse elektronskih uredjaja na njemu ali odman nakon toga je cuo jasno Tekbire i Ezan koji Ga je odusevio nakon toga povratkom na zemlju raspitao se sta je to... i otputovao u Arapske zemlje ... posle toga je sledio prelazak na Islam !! Nakon svega toga i prelaska na islam Nil amstrong je od strane NASA covek je potpuno izolovan da se vest nebi dalje sirila sta je cuo u prostranstvu beskraja i svemu tome ipak je ISTINA IZASLA NA SUNCE ! |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |