|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 24> |
Автор | ||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A ti Mesi--Mislis li deka nemas Predrasudi,i Mislis deka si Praveden,,,Od site ovie koi i pisale na Devojkava kaoja ne go "znae"Makedonskiov, ti odma na Efendija se Navre,zs ne im se obrati na Drugite???koi pred Efendija,i repliciraa na Devojkata za toa sto ne se Izjasnuvat na Makedonski???zosto bas na Efendija>???? Sigurno zaradi Predrasudite so gi imas kon Muslimanite??? daaa,,toa ce da e.. |
||||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Me cudite vie,,kako e mozhno da imate predrasudi, koga ne me poznavate?? Ne mi e jasno sto ima tolku interesno vo meshanjeto na angliski so makedonski,,za jas namerno da go storam toa...Jas od pocetokot objasniv deka “razbiram, no ne mozham da se izrazuvam, ednostavno bidejki zborovite ne mi teknuvaat, po sto jas ne sum bila opkruzhena so makedonskiot jazik, i toa e mnogu ednostavno koga ne zhiveesh vo makedonija,, No nema da vi “zanemaram”, bidejki kaj poveketo lugje postoi poznatiot fenomen “Projection” - kaj drugite se gledame sebesi, i koga im presuduvame na drugite,,si presuduvame sebesi,, t.e. koga samiot sebe si ispolnet so negativna energija,dlaboko iskompleksiran,poln so nedovreba, neiskrenost,,agresivnost,,,mislish deka site lugje se takvi “crni”,,,i site gi gledash so takvi oci,,.bez pritoa da si svesen deka pravish golema nepravednost, i deka razlikata pomegju realniot i svetot koj sto e kreiran od tvoja strana e ogromna. |
||||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
konecno nekoj sto razmisluva so svoja glava |
||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Требаше да напишеш:конечно некоја сродна душа што размислува како мене,пошто и ние поинаквите од тебе си размислуваме со своја глава,не оставаме некој друг да размислува за нас,иако тоа тебе ти се чини како многу поразлично размислување. |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
go napisav ona sto go mislev....konecno nekoj razmisluva so svoja glava po sopstveni ubeduvanja...zar ne gledas kolku se retki takvute kao mene ili tofu...vie za zal ne razmisluvate so svoja glava tuku...za vasi razmisluvanja gi primate izvestaite od Vladata...Crkvata..Mass-Mediumite...ona vi go kreira javnoto mislenje..ona diktira sto e dobro a sto loso...kako treba a kako ne..itn....se poveke nesvesno stanuvate ovci od edno golemo stado...sega se setiv na " GOLEMIOT BRAT , OD 1984 "...verojatno si ja cital?...e pa se ti e jasno |
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Навистина таквите како тебе и Тофу се ретки....ама многу ретки,дури можат на прсти да се избројат а ние кутрите...кои слепо си веруваме и ја следиме...владата ,црквата,џамијата...Бога,и останатите вредности,...а да...ние овците сме четири-пет милијарди во светов..ситно бројче кое си се мота во наследената заблуда!Е јак си...нема што..човек просто да се згази од смеа
Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 20:50 |
||||
|
||||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
svetot vo koj ziveeme postoi na osnova na poedinecni individualni dostiganja,dragi moj...sega uvidov deka ja nemas procitano 1984 od George Orwell.....brzo stori go toa..pa ke diskutirame |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Odlichna poenta. Poglednete kako se pravat presvrtnici vo religiite, naukata i opshtestveniot zhivot. Zaslugata za toa ja imaat poedinci. Site ostanati samo talkaat po nivnite patishta... dobro, patem nekoj mozhebi ke dodade po neshto, no toa vo sushtina ne menuva nishto. Rabotata e sto lugjeto se chuvstvuvaat posigurno vo tolpata i ako vidat deka ima mnogumina koi sledat nekakva ideja, si velat "pa stom site pravat taka, togash mora da e dobro". I kolku sto gledaat poveke sledbenici si mislat deka tolku e podobra idejata. A ne deka e navistina dobro... samo toa se doznava mnogu podocna, najchesto koga sledbenicite poveke ne se megju zhivite. Toa edna od osnovnite lekcii od istorijata, koja postojano se povtoruva i, za zhal, nikogash ne se nauchuva. Изменето од Messenger - 05.Февруари.2008 во 21:15 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
tofu, не знам каков доказ ти е тој дека ако некое бебе или некоја девојка починале дека од тоа следи дека Бог не постои
Јас отворив цела тема со оваа проблематика и со километарски вовед кој ги разгледува сите апсекти на ова прашање: Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање.
Ако не знаеме одговор на некои прашања, тоа значи дека ние не знаеме или не разбираме, а не дека Бог не постои.
Еве ти неколку еквивалентни прашања:
Ако постои Професор, зошто многу студенти паѓаат на испит?
Ако има Семафор, зошто се случуваат сообраќајни несреќи?
Ако постојат кондоми, зошто некои сепак се заразуваат со сидата?
Дали тоа значи дека не постои Професор? Семафор? Кондом?
Со своја глава или со главата на Карл Маркс?
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Одиме со ред,пошто гледам дека доста прашања се упатени на моја адреса.Вака Диоген:Сум го читал Орвел и неговиот 1984,и знам дека светот постои пред се БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОГА кој испратил такви поединечни индивидуалци кои со своите научни достигнувања,само уште повеќе го докажале постоењето на Семоќниот.Дури и оние НАЈНЕВЕРНИТЕ од типот на Ниче кои на почетокот се дрзнувале да му се обратат на Бога ,како што се дрзнуваш ти да му се обратиш:(го цитирам Ниче):"Да ви го отворам целосно моето срце,пријатели мои!Кога би имало богови,како би издржал јас да не бидам бог?Според тоа,богови нема!" Што се случило со тој пронаоѓач на "натчовекот",подоцна,кога увидел како животот го поминал во матно,кога увидел дека му се приближува крајот,кога увидел дека во своето сознание не постанал среќен.Ниче,сепак бил искрен кога му рекол на еден свој пријател:"Немојте никогаш да го оставате Бога,зошто и самата помисла на него е голема и силна"!Со мака го задржал липањето.Неговото лице за миг се разгорело од возбуда за веднаш потоа да се претвори во камена маска.Продолжил:"Јас го напуштив,зашто сакам да создадам нешто ново,и затоа не смеам назад.Сепак знам дека моите страсти ќе ме одведат во пропаст.Тие ме фрлаат на сите страни и чувствувам дека наскоро ќе ме растргнат,но не е важно!" Не е важно после ова ни што ќе ми напишеш ти,зошто судбината е неизвесност,никој не знае што носи утрешниот ден.А Аллах убаво рекол:"САМО НЕВЕРНИЦИТЕ ГУБАТ НАДЕЖ ВО АЛЛАХОВАТА МИЛОСТ"..ТОА МЕНЕ ДИОГЕН МЕ ПОДИГА ОД ПЕПЕЛТА....а за тебе незнам...ти веќе си го одбрал патот...нека тие среќно по тој пат! Ова истото важи и за Брза и за Messenger. Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 22:12 |
||||
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas sum toj so cekam nekoe prasanje na ova tema
aj efi da se nasmeeme malku |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nekoi studenti pagjat od profesorot zatoa shto pojma nemaat shto toj gi prashuva,... semaforot e mnogu pametna rabota,...ako site go pochituvaat! i samiot sigurno znaesh deka kondomot ne ti e sto% garancija,...dali puknal,...ili e "porozen",...shto li,... toa znachi deka ,..postojat i :profesor,...i semafor,....i kondom,...ama,diogen...prashuva,...zoshto gospod dozvoluva da umre ponekoe bebe,...koga toa ne go ni pochnalo svojot zivot,.....za razlika od drugi koi shto dolgo go ziveat zivotot poln so grevovi,...od gospod opredeleni kako takvi,.. |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |