|
Лош брак или добар развод? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Автор | |
овца
Нов член Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене па ми викаат, гледај ги оние, тој што се не и правеше, ете сега внуци шетаат, ОНА Е ПОБЕДНИК.
Ние имаме искривени сваќања за се, за жал, се гушиме во имитација на животот, а он е толку краток. Ми викаат терај по свое, можеш и ти, издувај се, да, да, така прават и тоа крај нема, а би било се едноставно кога би биле искрени и верни. Толку ли е тешко тоа. Ако нема веќе љубов во ред е , се случува, расчисти и оди понатаму, а не своје не дам, туџе хочу, не е фер. Дипломирав за ова прашање, колку човек може да издржи, многу, и со тоа да си го заебе животот. На крај некој да ти каже дека си мазохист штом тоа се си истрпел, друг ти вика дека сигурно очајнички го сакаш ти незнаеш што беше тоа ЉУБОВ ИТН. Ни децата не се побдници, имаат искривена слика за семејство кое токму ради нив опстанало. Како а им викам безбедно е 80 да возиш ја ги возам 200 на сат, што ли они имаат на ум? Сигурно мислат дека зборувам глупости... Којзнае и моето колку е добро, но бев млада и мислев правам како треба, доцна е сега, тоа е тоа, назад нема, нема каење, нема кривци, затоа и викам СЕКОЈ САМ СИ ГО КРОИ ЖИВОТОТ И ТРЕБА ДА СТОИ ДО ТОА, КАКО И ДА Е. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека ние не можеме битно да влијаеме на она што ни следи во животот. Се' што ни се случува, ни се случува во некоја брза реалност и не можеме да направиме некакви долгорочни планови со кои евентуално би можеле да спречиме некој настан да се случи.
Но, верувам дека постојат знаци. Првенствено, во врска со темава, постојат знаци кои можат да го навестат семејниот бродолом и треба човек да се владее според нив. Доколку тие ни укажуваат на алармантна и непоправлива состојба, мораме брзо и енергично да пресечеме и да бегаме од "пожарот" пред тој се' да ни уништи. Мислам дека ако не друго, тогаш барем емоционално би се поштедиле и себеси, а и останатите инволвирани лица кои неминовно ги повлекуваме со нас преку своето страдање. Не е тешко да бидеш верен/верна сопруг/а. За да ја исполниш таа задача во целост, треба да си зрела и комплетна личност, со изградени животни ставови и цврсти принципи. Многу е лесно да му се препуштиш на анималниот сексуален нагон и да газиш по достоинството на твојот партнер и твоите деца... За да му одолееш на блудниот предизвик, мора да си СВЕСЕН дека твоето однесување засега други животи. Впрочем, свеста е тоа што нас луѓето не разликува од животните... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ЈАС КОГА ВИ ВЕЛАМ.."LjUBOVTA PREGORUVA KAKO OGAN" ...ВИЕ НЕ..."LjUBOVTA E VECNA"...АЈ СЕГА,ШТО Е РАБОТАВА?
НО НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖ,ТАА ПОСЛЕДНА УМИРА,А ЕДНА ИСКРА ОД ОГНОТ ДА ОСТАНЕ..ТОЈ ПОВТОРНО ЌЕ ПЛАМНЕ.. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Quelle romance! Ај тинк ајл брејк даун енд крај |
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тешко да бидеш верен/верна сопруг/а. За да ја исполниш таа задача во целост, треба да си зрела и комплетна личност, со изградени животни ставови и цврсти принципи. Многу е лесно да му се препуштиш на анималниот сексуален нагон и да газиш по достоинството на твојот партнер и твоите деца... За да му одолееш на блудниот предизвик, мора да си СВЕСЕН дека твоето однесување засега други животи. Впрочем, свеста е тоа што нас луѓето не разликува од животните...
..........mnogu vistinito i bravo za ovoj citat ili post...........nemam zborovi??????
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
............bravo be zagorce................se slozuvam so tebe...............
|
|
овца
Нов член Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку многу би сакала да престанам со оваа агонија,
незнам како, немам сила, и многу ме колебаат, кога ќе речат, "сврти лист, исто како него, не вреди да се разведуваш",ме убедуваат да не им ја кратам на децата можноста да растат со двајца родители. Ми префрлаат дека изигравам Богородица, но јас навистина неможам да се впуштам во врска при вакви околности, иако си мислам дека ваква будала ретко се наоѓа, гинам, осамена сред толпа луѓе, желна за она што имам право да го имам, и се прашувам што и од каде да почнам......... |
|
Quentin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почни да се лечиш од емотивниот хаос преку тоа што ќе си посветиш време самата на себе, ќе ги правиш нештата што сакаш да ги правиш, а си се одрекувала од нив толку долго време поради некои "повисоки цели".
Дружи се со пријателите, запознавај нови луѓе, разменувај мислења, шетај во природа, размислувај за позитивните нешта што допрва ќе ти ги приредат твоите деца кои се твоја гордост, почни да го градиш животот врз солидна, нова основа и избиј го од него сет горчлив талог, на тој начин што ќе му се смееш в лице на болниот факт дека си изгубила време со еден мизерен кретен кој не те заслужува. Пушти времето да покаже дека тој гадно се заебал, а дотогаш живеј го животот до максимум и исфрли го минатото од твоите мисли. |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NA NEVERSTVO DA VRATIS SO NEVERSTVO-GO GUBIS SVOETO DOSTOINSTVO TOGAS SI ISTA KAKO NEGO PRVO RASCISTI SO SVOITE CUVSTVA STAVI KRAJ NA AGONIJATA A POSLE TOA GRABI GO SEKOJ MIG KOJ OSTANAL OD ZIVOTOT KORISTI GO SEKOJ MIG ZA SEBE I ZA DECATA NE VREDI DA SE TRUDIS DA ZACUVAS NESTO STO E VEKE IZGUBENO NE TROSI GO ZIVOTOT ZALUDNO
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekogash i loshiot brak e podobar od dobriot razvod.Okolnustite gi diktiraat nastanite,normalno dokolku razumot nadvladuva.
|
|
taa2010
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno podobro e razvod otkolky los brak, a sto se odnesuva do decata podobro da rastat vo sredina kade vladee harmonija so 1 roditel, otkolku da ziveeat so 2 ca roditeli vo svet kade vladee haos, kavgi, fizicki maltretiranja
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravos be mudar si |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
апсолутно се согласувам со ова |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |