IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Политиката си ги меша прстите во МПЦ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Политиката си ги меша прстите во МПЦ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 17:44
Filipe, komentarot za nezhiveenjeto vo Makedonija beshe do mene...
Posledniov post epten ne ti e na mesto. Kje znaeshe i sam ako go poznavashe malku od malku Messenger...:)
Suetata e strashna rabota... najopasen grev...
Кон врв
Stojanov_Filip Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojanov_Filip Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 22:52
E pa dali jas nemam pravoda zboruvam i da pisuvam posto taka, ne bi rekol uste ednas ke te potsetam na toa deka sekoj ima pravo na sloboda na iskazuvanje a ako ti mislis deka nema toa e tvoj licen stav, a iace taka mozes da se odnesuvas so toa RAZBRA RAZBRA RAZBRA na nekoj od drug a ne na mene i uste nestosajtov da e namenet za tie sto se vo drzavata a ne za tie koj ne se taka sto jas go imam toa pravo posto seuste ziveam i ke ziveam vo Makedonija a ti samiot kako sto kaza go nemas toa pravo bidejki ne zivees vo MK. Taka sto mozes da se vratis vo MK pa posle ke imas pravo da pisuvas DALI TI E JASNO!!! JASNO!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 02:54
FIlip... navistina ne razbrav za shto zboruvash! Seriozno!
Okolu zhiveenjeto vo MK - ne sum ja napushtil MK pred 40 godini, tuku pred pomalku od 3. Ne sum od onie koi prakjaat edno pismo na tri godini, tuku aktivno rabotam i sorabotuvam so Makedonija i seushte imam mnogu aktivna sopstvena firma koja raboti tamu i plakja danoci tamu. Pomagam na MPC kako shto mozham i umeam i realno, sega sum vo sostojba mnogu povekje da go napravam toa, otkolku shto bev vo mozhnost porano - i toa ne zaradi finansiite, a zaradi seopshtata organiziranost koja postoi ovde. Prochitaj go prviot post shto go napishav ushte ednash - istoto bi go napishal i vo Makedonija ako bev. I odnesuvaj se malku pokulturno, ako nekoj ne se soglasuva so tebe, ne mora da pravish nervozni ispadi...
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojanov_Filip Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 10:35
Potpolno te razbiram ama sakm da kazam deka me iznervira potegot na Messenger koga rece ti nemas pravo da pisuvas zasto togas e stavn forumov zasto nekoj da ti go zabrani pravoto na slobodno iskazuvanje, toa me iritirase i zatoa bev vo takva situacija. Nekoj da ti kazae ti nemoze da pisuvas ti nesmees da pisuvas od koj pricina i zasto mislam deka ne e covecki nekoj taka so cinizam da ti kazuva sto da pravis bar taka mislam. Inace od neme imas edno golemo izvinuvanje bidejki nitu edna replika ne se odnesuvase na tebe.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:33
politikata se mesa vo crkvata ...inaku gospodin gospodin Stefan ne bi bil poglavar , tuku Kiril kako sto e redot... Crkvata se mesa vo politikata.... inaku na pogrebot na zaginatite vojnici onie sto gi nosea kovcezite, ne ke imaa vrz ramenata peskiri a vo uniformi....

seto toa e pomesano i ne e dobro.

vo moeto komunjarstvo politikata i crkvata si deluvaa odvoeno, onie sto sakaa da si bidat politicari si ja teraa politikata, a vistinskite vernici si odea po crkvite i se molea ...

a narodot nas.... pa mnogu dobro site znaeme
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:36
Стојанов Филип, прочитај го уште еднаш постот на Messenger и ќе видиш дека тоа беше ИРОНИИА.
Ако не забележиш во текстот (иако и од водно се забележува), тогаш обрни внимание на последниот дел од постот:
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:40

Лицемерно, смешно и воедно тажно е тоа што нашата држава се пропагира како секуларна, а ние и цел свет гледаме дека не е така.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojanov_Filip Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:46
Mozebi ironija no jas go svativ kako eden vid na potsmevanje zatoa neznam sto drugo da kazam. Mozebi nemislel taka megutoa toa za mene e navreda.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 11:57
a sto e ironija?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:04
Da, da dorazjasnam, za da nema nalutena strana - Messenger navistina se obrati so ironija, bez nikakva navreda, i obrakjanjeto beshe do mene. So Messenger se poznavame lichno i sme dobri prijateli - taka shto ova beshe "namignuvanje" megju dobri poznanici...
Zhalam za nedorazbiranjeto...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:06
Originally posted by Stojanov_Filip Stojanov_Filip напиша:

Potpolno te razbiram ama sakm da kazam deka me iznervira potegot na Messenger koga rece ti nemas pravo da pisuvas zasto togas e stavn forumov zasto nekoj da ti go zabrani pravoto na slobodno iskazuvanje, toa me iritirase i zatoa bev vo takva situacija. Nekoj da ti kazae ti nemoze da pisuvas ti nesmees da pisuvas od koj pricina i zasto mislam deka ne e covecki nekoj taka so cinizam da ti kazuva sto da pravis bar taka mislam. Inace od neme imas edno golemo izvinuvanje bidejki nitu edna replika ne se odnesuvase na tebe.

Ti mnogu lesno se nervirash i potoa ne si vo sostojba da prochitash i razberesh tochno sto chitash. Nikade ne sum ti zabranil da napishesh sto sakash i sto mislish, osobeno ako se raboti za veroispoved. Prochitaj gi moite prethodni komentari i ke se uverish vo toa.

No treba da razberesh neshto. Kako sto imash ti pravo na slobodna ekspresija, taka imaat i site drugi. A drugite, bez obzir kade zhiveat, ne mora da se slozhuvaat so tvoeto mislenje. I toa ne znachi deka tie ne znaat sto zboruvaat i deka se vo zabluda.

Podednakvoto pravo na na slobodno iznesuvanje na mislenja i nivnata praktichna implementacija vo sekojdnevniot zhivot vo opshtestvoto se veli demokratija.

A bidejki taa demokratija postoi i na nashiot podforum, ti i jas i zidarski i site drugi, ramnopravno razgovarame i gi spodeluvame svoite mislenja so megjuseben prekjuten dogovor deka se razbirame i se sfakjame onaka kako sto se izjasnuvame.

Zatoa nema potreba od potenciranja ili naredbi od stilot "Razbra !!!" i "Jasno !!!"

Se razbravme i jasno li e ???
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Stojanov_Filip Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 20:17
Za poslednava replika potpolno se slozuvam so tebe a inace ne znaev deka ti i zidarski ste komunicirale megu sebe taka da imate edno izvinuvanje od mene se nadevam deka ke go prifatite.

Изменето од Stojanov_Filip - 06.Февруари.2008 во 06:57
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 11:30
Crkvata i politicarite se najdobrite biznis partneri.
Politicarive go tepaat i kradat narodot a crkvava gi uci da bidat ponizni da go sakaat neprijatelot.
Koe licemerie ne mi se veruva.

Изменето од KGB - 11.Април.2008 во 11:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.