|
Наши работи |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | |
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pametno aleksandar za linkot sto go stavi na poveke mesta
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве нови ептен фрешки материјали, снимени во парк на 3 февруари. |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве го и вториот дел. Ова е снимено со екстремно широка леќа, инаку делчињата што влегуваат во кадар на ќошињата на сликата не влегуваат во кадат кога оди на ТВ. Тие што го работат ова знаат ама ова е за другите.
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj sea ke gi dzirnam
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odlicno sraboteno
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам Јане! |
|
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ace sto imas mirna raka
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ahoy Ace!
Poglednav na brzanje - interesno izgleda. Jas kje se povtoram so edna mala zabaleshka shto i od porano sun ja napishal, a i drug(i) clenovi mislm ja kazhaa... Koga idesh paralelno so chovekot (vo prvoit sluchaj koga mladite vleguvaa vo opsh*tna a ti bochno gi sledeshe), malce nisha kamerata, kako klatno. Levo <-> Desno. Neznam dali e do steadycamot ili toa dvizhenje bara druga finesa pri "baratanje". ?? Pozdrav Igor |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Следиот пат ќе си обесам еден висок за орјентација. Па нема инаку како на друг начин да се добие осет за она што се снима. Кадриве не се повторувани, како за на филм, спот, реклама или било што друго по сериозно, мислам дека и тоа треба да се земе во предвид, едноставно излеговме и свртевме едно кругче низ парк, кое изворно беше во неколку кадри, кои се прилично долги но за да не бидат досадни јас ги испократив. Инаку движењата се идентични и на било кој друг стедикем. Ако се загледаш, и при снимање на утакмици, евровизија, па и на филмови во помала или поголема рака се приметува истото само што таму човекот е сконцентриран на дејството т.е. фудбалерот, пеачот глумецот, па тоа и не се перципира.
Инаку да не спомнеше ни јас немаше да приметам. Затоа што повеќе обрнував внимание на колегава кој што го снимав, па дури и сега кога го гледам повеќе го пратам него отколку...
Поздрав!
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм! ми текна уште нешто. Следниот пат да земам девојка за снимање. Така тресењето нема ич да се приметува и да го има.
Шала!
Поздрав!
Да раскажам една анегдота, за избор на ресторан. Ова е од еден пријател.
Како оди неговото размислување: Гледаш кој ресторан е непразен а како конобари служат мажи а не згодни девојки. Зошто? Па значи таму храната е навистина добра а непразноста е поради квалитетот а не поради привлечноста на девојките.
Така да и следниот пат, најверојатно ќе биде некој пријател на снимкава. Така ќе знам дека ако на некого му се допаѓа е поради квалитетот на снимањето а не цурата.
Поздрав уште еднаш!
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Игор, сега гледав клипчиња од други стедикеми од нивните официјални страници. Незнам дали не ги имаш видено тие, или мене ме зезаш за љуљкањето? |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum skoro zagleduval SteadyCam clipovi od sajtovi. Na filmovi da. Ne mi upadnalo vo oko. Dali najchesto nema mnogu bochno dvizhenje pa ne se primetuva, dali "akcijata" e pointeresna... =========== Nego mi tekna eden "request" do tebe. Ako mozhe... Naredniot pat koga kje snimash da probash edno kruzhno dvizhenje okolu subjektot. 180 ili 360 stepena. Relativno blizu do chovekot i brzo. Kako dolly na kruzhni shini. Pa koga kje se ubrza toa so eden "wooshhhh" sound! Pozdrav Igor |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам направено едно кружно движење само не е во гро кадар. Го има на вториот клип. Цело кругче околу човекот. Не го виде Ај следниот пат од поблизу и после ќе го убрзам. И стварно ќе пробам со висок. Инаку вчера кога го прочитав коментарот за клацкањето, раскопав по интернетов, и кога ги видов и тие ми олесна, си викам ехееееееееее па ова е супер.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum go videl. Nabrzina samo kliknav i poglednav od ednoto i tolku. ... Pozdrav Igor |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |