|
Пробната матура неуспешна!! |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:56 |
Eve konecno docekavme po 3 meseci skoro da gi slusneme i oficijalnite rezultati za toa kako pominala drzavnata matura,iako raka na srce odprilika site znaevme deka ke bide neuspesna..ne samo poradi toa sto polovina od maturantite ne gi pisuvaa testovite,tuku i nemaa povtoreno niso od prethodnite godini.Ama fakt e deka ovie maturanti t.e ovaa generacija ne e dovolno spremna,da ja polaga maturata..(ne deka se ovie maturanti nesposobni da naucat,ama koj moze da nauci 5 predmeti za 20 dena,da bideme realni?? i plus ako ve izvestile u 5 za 12 so se vika?)Niso porazlicno nema da bide ni so maturata so ke se polaga od maj..pak ke bide neuspesna..ednostavno znam..a taa od biroto za razvoj se smeska ironicno i tvrdi ona deka ke bide podobro..e bas da vidam
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto treba da se iskomentira sea?
toa e...ima zakon za polaganje drzavna matura.......zakon kako zakon,mora da se primeni.
e,sega dali e uspesna ili ne,koj go boli uvo za toa?
ke si sednat doma ucenicite i ke si naucat,drugo nema.
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа докажува колку неписмени генерации надоаѓаат. Образовниот систем се опустоши. Кој вика дека ни требаат европски стандарди? Вистинско образование беше старото образование!
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не греши душа! Генерациите се добри, нешто треба да се менува во системот. Не може секоја нова генерација да се третира како заморче!
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
len4e
Нов член Регистриран: 13.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме интересира дали некаде мозе да се најдат зада4ите од пробната матура по математика?
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
60% не положиле матура. Супер резултат. Да не сакаат тие во министерството сите да положат. Па, луѓе, пробна матура полагаа скоро сите ученици! Зарем секој што ќе заврши средно треба да оди на факултет? А кој ќе работи на машините? Кој ќе ја обработува земјата?
|
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....СИГУРНО МОЖЕШ НЕКАДЕ ДА ГИ КУПИШ..АКО СЕГА ГИ НЕМА,ВО ПРИПРЕМА СЕ...!(ЗА ТЕСТОВИТЕ)
....НИ ПОСЛЕДНИТЕ 10..НИ НАРЕДНИТЕ НАЈМАЛКУ 3 ГЕНЕРАЦИИ,НЕ СЕ ВО МОЖНОСТ ДА ЈА ПОЛОЖАТ УСПЕШНО МАТУРАТА!ТОЛКУ ИМ Е ..ЗНАЕЊЕТО!!!!ТРЕБА УЧЕЊЕ...ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ Е ЗАЕБАНЦИЈА!!! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АБЕ, ЛЕСНО ДА РЕКЛАМИРАШ, АМА АЈ ДА ТЕ ВИДАМ ДА ГИ НАПРАВЕШ, РАЗБИРАШ! |
|
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi ejasno zasto vikate deka nema sansi da ja polozat maturata?
ja gi vidov pilot-maturite i ne s edo tolku teski.....
posebno matematika,se e po formula...samo napisi ja formulata i tolku....dva cekori imaat zadacite
angliski isto taka prelesno-
a za makedonski da ne zboram
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ЗАТОА ШТО ИМА МНОГУ ШТО ВРСКА НЕМААТ!!!ЕТЕ ЗАТОА....ПА ТИ ВЕРУВАШ ДЕКА ИМА УЧЕНИЦИ ШТО ЗАВРШИЛЕ ССС И СО КАЛКУЛАТОР ГИ СОБИРААТ 16+18..? СЕКИОЈА ЧЕСТ НА ПОЕДИНЦИ..АМА ГРОТО СЕ ТАПА! |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАГОРЧЕ, ПРЕМНОГУ СЕ РЕВОЛТИРАШ... АКО НЕ ЗНААТ ДА СОБИРААТ НЕ МОРА ДА ПОЛАГААТ МАТЕМАТИКА.ИХИИИИ,ИМА ЕДЕН КУП ДРУГИ ПРЕДМЕТИ.И НЕ Е ФЕР ДА СЕ ЗБОРУВА ТАКА ЗА ЦЕЛА ЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА.ЕВЕ, 40% ЈА ПОЛОЖИЛЕ ПРОБНАТА МАТУРА. ТИЕ ШТО НЕ ПОЛОЖИЛЕ СИ СЕ ЗНААТ.НА ОФИЦИЈАЛНИОТ ИСПИТ НЕМА ДА СЕ ПРИЈАВАТ. ЗНАЧИ ПРОЦЕНТОТ ЌЕ БИДЕ МНОГУ ПОГОЛЕМ... ЕВЕ, СЕ ОБЛОЖУВАМ ВО 70% на положена Државна матура во јуни...Прифаќаш?
|
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТУКА НЕКОЈ КАЖА ДЕКА ПРАШАЊАТА БИЛЕ МНОГУ ЛЕСНИ(ИЗГЛЕДА ПОЛЕСНИ ОД ПРИМЕРОТ 16+18...)ТАКА ДА НЕ СЕ СОМНЕВАМ ВО УШТЕ ПОГОЛЕМ ПРОЦЕНТ ОД 70%...!НО ШТО СО ТОА...ПРОБЛЕМОТ НА КВАЛИТЕТНИ КАДРИ ОСТАНУВА...
|
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ееее по малце и намерно е неуспешна
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувај дека се што лета се јаде. Верувај му само на тоа што ќе го видиш. Останувам на ставот дека 40% и не е толку мал успех ако се земе предвид дека одѕивот беше нереално голем и дека полагаа и ученици кои реално ниту на сон не би се пријавиле за полагање Државна матура. |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |