|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 89101112 24> |
Автор | |||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
DOSTA VEKE,,,VE MOLAM,,,
TEMAVA E ZA ATHEISTI ,,,NE E "CHRISTIANITY VS ISLAM" |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каде во Библијата Исус рекол: "Јас Сум Божји Пратеник" ?
Сакам директен цитат од устата на Христос
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E be Pastorce...so mi treba na Nam od Biblijata,Isus da kaze Deka e Prorok..Toj si kazal..jasno..Ama Pavle mu Izmenil...i ti se dostavila taa Biblija tebe deneska....vo koja gi nema tie zborovi.. |
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova vise e dosta!
Temava e sosema druga ,i neznam zasto moite braka se trudat na ovoj stvoreniov od inat da mu dokazat nesto |
|||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
AJde pregledajsi go Postot kade Baras Kriterium....I vidi Dali lazes ili ne?? i uste ednas mozam da ti potvrdam deka Si lazgo I licemer..se sluzis So intrigite na Sejtanot..Evangelos..Opomenise...dok ne ti e kasno.. Изменето од Halid ibn Velid - 04.Февруари.2008 во 16:22 |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
хехехе...како само те мотам околу малиов прст....те насочувам како што сакам...демек Исус никаде во Библијата не рекол дека е пејгамбер.......А КАДЕ РЕКОЛ:ЈАС СУМ БОГ!? А ЕвАнгелос,КАДЕ? И сега штое Исус? Ох...кутриот ти....се изгуби! |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако ти цитирам пасус од Библијата ,каде исус вели Јас сум Божји пратеник,ќе го прифатиш Исламот?
Ајде да те видам сега каков маж си? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Halid, aко сум излажал некаде ти ќе ја цитираше мојата лага тука, но штом нема таков цитат од твоја страна... |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Но под услов тоа да биде дословен цитат од Исусовата уста, онака како што условуваш ти
Но ако не најдеш таков цитат ќе го прифатиш будизмот?
Ајде да те видам шо муже си
|
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ivan Krstitelj kaže za Isusa da je on poslanik koji govori Božijim riječima?
Gospodine vidim da si prorok..., reče mu žena. (Ivan 4, 19) Zašto žena nije rekla Isusu: Gospdine vidim da si Bog!? Ja sam od sebe ne mogu ništa učiniti...jer ne tražim svoju volju, nego onoga koji me poslao. (Ivan 5, 30) Još jedno priznanje Isusa da nije Bog. Ljudi, kad vidješe čudo, koje učini Isus, rekoše: Ovo je uistinu prorok koji ima doći na svijet. (Ivan 6, 14) Ako je Isus Bog, zašto ljudi nisu rekli: Ovo je uistinu Bog!? Ovo djelo Bog hoće – odgovori im Isus – da vjerujete u onoga koga je on poslao. (Ivan 6, 29) Jer ne siđoh s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A volja onoga koji me posla jest da nikoga od onih koje mi dade ne izgubim, već da ga uskrisim u poslednji dan. (Ivan 6, 38-39) Zar ovde Isus nije nedvosmisleno rekao da je on poslanik koji vrši volju onoga koji ga je poslao! Medjutim tema ovog topika je zašto se Isus naziva Bogom? Da li je to zbog svojih čuda koja je činio i koja su to čuda, ili je u pitanju nešto drugo? |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу ти се ситни буквите ефендија, не можам да читам добро
Ајде подвлечи ми каде тоа Исус вика: "Јас Сум Божји Пратеник" Изменето од EvAngelos - 04.Февруари.2008 во 16:36 |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледаш,колку евтина замка пак ти поставив....иако тука други рекле за Исуса дека е пророк-пејгамбер,ти тоа не го прифаќаш ,и нормално одиш по мојот критериум и велиш:КАДЕ ТОА ИСУС САМИОТ РЕКОЛ:ЈАСА СУМ БОЖЈИ ПРАТЕНИК!Според истиов критериум ЕвАнгелосе пак те прашувам:КАДЕ ИСУС РЕКОЛ ДЕКА Е БОГ! Кој кого негира сега овде? |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Procitajgo postov Evangelose i ke sio vides kaj lazes!!! Neli barase Citat za Muhammed.a.s.??? Ti dadovme ,,Ajde sega Daj pasus..Za Isus kade toj Velet Jas sum Bog???? Evangelosce da mi ZIuvas 1000 god Da si zdrav i Ziv nikogas nema da najdes takov Pasus...ke ja spoznaes Vistinata koga ke izlezis na Sud... Изменето од Halid ibn Velid - 04.Февруари.2008 во 16:48 |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти се негираш самиот себе си, затоа што според твојот критериум следува дека Исус не бил ни човек, ни пророк, само затоа што никаде дословно не вели: "Јас Сум Човек", "Јас Сум Пророк" итн
Тоа беше твој квази-критериум, а не мој
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |