IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прашање до атеистите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прашање до атеистите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 24>
Автор
Порака
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Статус: Офлајн
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:13
DOSTA VEKE,,,VE MOLAM,,,

TEMAVA E ZA ATHEISTI ,,,NE E "CHRISTIANITY VS ISLAM"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:14
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Ефендија, што е според тебе Исус? Човек? Пророк?

Originally posted by efendija efendija напиша:

BOŽIJI POSLANIK

Каде во Библијата Исус рекол: "Јас Сум Божји Пратеник" ? газење%20од%20смеење
Сакам директен цитат од устата на Христос плазење
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:17

BOŽIJI POSLANIK

E be Pastorce...so mi treba na Nam od Biblijata,Isus da kaze Deka e Prorok..Toj si kazal..jasno..Ama Pavle mu Izmenil...i ti se dostavila taa Biblija tebe deneska....vo koja gi nema tie zborovi..

Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:20
Ova vise  e dosta!
Temava e sosema druga ,i neznam zasto moite braka se trudat
na ovoj stvoreniov od inat da mu dokazat nesto голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:21

Каде тоа јас сум лажел? Зошто сум лицемер?
Знаеш ли ти воопшто што значат овие два збора во македонскиот јазик? голема%20насмевка

AJde pregledajsi go Postot kade Baras Kriterium....I vidi Dali lazes ili ne?? i uste ednas mozam da ti potvrdam deka Si lazgo I licemer..se sluzis So intrigite na Sejtanot..Evangelos..Opomenise...dok ne ti e kasno..

Изменето од Halid ibn Velid - 04.Февруари.2008 во 16:22
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:23

BOŽIJI POSLANIK

хехехе...како само те мотам околу малиов прст....те насочувам како што сакам...демек Исус никаде во Библијата не рекол дека е пејгамбер.......А КАДЕ РЕКОЛ:ЈАС СУМ БОГ!?
А ЕвАнгелос,КАДЕ?

И сега штое Исус?

Ох...кутриот ти....се изгуби!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:24
Ако ти цитирам пасус од Библијата ,каде исус вели Јас сум Божји пратеник,ќе го прифатиш Исламот?

Ајде да те видам сега каков маж си?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:24

Halid, aко сум излажал некаде ти ќе ја цитираше мојата лага тука, но штом нема таков цитат од твоја страна... :music5:

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:28

Ако ти цитирам пасус од Библијата ,каде исус вели Јас сум Божји пратеник,ќе го прифатиш Исламот?

Ајде да те видам сега каков маж си?

Но под услов тоа да биде дословен цитат од Исусовата уста, онака како што условуваш ти намигнување
Но ако не најдеш таков цитат ќе го прифатиш будизмот?
Ајде да те видам шо муже си голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:34
Ivan Krstitelj kaže za Isusa da je on poslanik koji govori Božijim riječima?
Gospodine vidim da si prorok..., reče mu žena. (Ivan 4, 19)
Zašto žena nije rekla Isusu: Gospdine vidim da si Bog!?
Ja sam od sebe ne mogu ništa učiniti...jer ne tražim svoju volju, nego onoga koji me poslao. (Ivan 5, 30)
Još jedno priznanje Isusa da nije Bog.
Ljudi, kad vidješe čudo, koje učini Isus, rekoše: Ovo je uistinu prorok koji ima doći na svijet. (Ivan 6, 14)
Ako je Isus Bog, zašto ljudi nisu rekli: Ovo je uistinu Bog!?
Ovo djelo Bog hoće – odgovori im Isus – da vjerujete u onoga koga je on poslao. (Ivan 6, 29)
Jer ne siđoh s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A volja onoga koji me posla jest da nikoga od onih koje mi dade ne izgubim, već da ga uskrisim u poslednji dan. (Ivan 6, 38-39)
Zar ovde Isus nije nedvosmisleno rekao da je on poslanik koji vrši volju onoga koji ga je poslao!
Medjutim tema ovog topika je zašto se Isus naziva Bogom? Da li je to zbog svojih čuda koja je činio i koja su to čuda, ili je u pitanju nešto drugo?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:36
Многу ти се ситни буквите ефендија, не можам да читам добро глупчо
Ајде подвлечи ми каде тоа Исус вика: "Јас Сум Божји Пратеник" голема%20насмевка

Изменето од EvAngelos - 04.Февруари.2008 во 16:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:43

Многу ти се ситни буквите ефендија, не можам да читам добро глупчо
Ајде подвлечи ми каде тоа Исус вика: "Јас Сум Божји Пратеник" голема%20насмевка

Гледаш,колку евтина замка пак ти поставив....иако тука други рекле за Исуса дека е пророк-пејгамбер,ти тоа не го прифаќаш ,и нормално одиш по мојот критериум и велиш:КАДЕ ТОА ИСУС САМИОТ РЕКОЛ:ЈАСА СУМ БОЖЈИ ПРАТЕНИК!Според истиов критериум ЕвАнгелосе пак те прашувам:КАДЕ ИСУС РЕКОЛ ДЕКА Е БОГ!

Кој кого негира сега овде?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:45

efendija, кога ти велам да ми најдеш цитат од Кyранот каде Мухамед вели "Јас сум Пејгамбер на Аллах", ти велиш дека нема таков, но дека има таков каде друг (Аллах) дава сведоштво за Мухамед дека тој е Пејгамбер негов.
А кога јас ти давам цитат од Библијата каде друг потврдува дека Исус е Бог, ти тоа не го прифаќаш и ми велиш дај ми цитат каде што самиот Исус за себе вели: "ЈАС СУМ БОГ"

Зошто два критериума? Зошто еден за тебе, а друг за мене?

Зошто велиш дека е во ред тоа што друг за Мухамед вели дека тој е Аллахов Пејгамбер, а велиш дека не е во ред тоа што друг вели за Исус дека е Бог?

Зошто ако не можеш да најдеш цитат од Кyранот каде Меухамед вели "Јас сум Пејгамбер на Аллах", ти тоа го бараш од мене?

Зошто бараш од мене нешто што ти самиот не можеш да го исполниш?

Искрено мене не ми треба цитат од Кyранот каде Мухамед вели "Јас сум Пејгамбер на Аллах", јас само сакав да го исмејам твојот квази-критериум кој го бараш од мене со цел да негираш дека Исус е Бог. И се надевам дека успеав во тоа намигнување

Procitajgo postov Evangelose i ke sio vides kaj lazes!!!

Neli barase Citat za Muhammed.a.s.??? Ti dadovme ,,Ajde sega Daj pasus..Za Isus kade toj Velet Jas sum Bog????

Evangelosce da mi ZIuvas 1000 god Da si zdrav i Ziv nikogas nema da najdes takov Pasus...ke ja spoznaes Vistinata koga ke izlezis na Sud...

Изменето од Halid ibn Velid - 04.Февруари.2008 во 16:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 16:46
Ти се негираш самиот себе си, затоа што според твојот критериум следува дека Исус не бил ни човек, ни пророк, само затоа што никаде дословно не вели: "Јас Сум Човек", "Јас Сум Пророк" итн голема%20насмевка
Тоа беше твој квази-критериум, а не мој намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.