|
Врвни Научници - Христијани! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оние искрените научници,кои постигнале врвни резултати во областа на науката со која се бавеле,увиделе и се увериле,дека НИШТО СЛУЧАЈНО НА ОВОЈ СВЕТ НЕ Е СТВОРЕНО,зад сето тоа се крие КРЕАТОРОТ-ГОСПОД.
Слушни сега што рекол филозофот и книжевник Волтер,рационалист "par excellence"(на кој рационализам вие Атеистите често се повикувате): "Кога Бог не би постоел,човекот би бил принуден да го создаде!Но Тој постои!Целата природа не упатува на Него!" |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па на извесен начин и го докажува.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И повторно ќе речам, ако некои научници веруваат во Господ тоа не го докажува неговото постоење.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EvAngelos, odlichen post. Nema potreba site da baraat nekakva zadnina vo sevo ova, ednostavno e "spisok" na nauchnici, koi smetale deka bez Bozhje vdahnovenie trudot chovechki e zaluden...
Edna interesna informacija, povekje zaradi zabava, ne e so cel da dokazhuvam neshto - pogolemiot del od lugjeto shto gi imash navedeno se masoni... Pozdrav, Z. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво Мариа, за разлика од blueprayer и tofu, ти успешно ја долови поентата на темава
Инаку мојата лична инспирација кога ја отворив темава и ги излистав овие научници, ми беше да им ја затворам устата на оние квази-научници на форумов на кои наставничката им пишала една 5ка на раката и сега мислат дека се доктори по науки и ќе го побиваат постоењето на Бог или пак ќе ги спротиставуваат Науката и Библијата.
А сега, ако некој се мисли за некој голем физичар, пред да напише тука дека физиката го побива Бог, ќе си стави прстот на глава и 5 пати ќе размисли откако ќе прочита дека и Исак Њутн, Јоханес Кеплер, Томсон, Келвин и ред други основоположници на Физиката си биле исто така и верници.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Листава треба да ти посведочи дека и врвни имиња, откривачи на природните закони го уведеле Божествениот прст во поредокот на светот...ниедна планета, ниедно ѕзездиче не е случајно таму поставена, како ламба некоја да свети. Законите на физиката, хемијата, астрономијата, науката воопшто-се оди во прилог на премудроста на нашиот Создател. |
|||
|
|||
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темава нема врска, се согласувам
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
темава не да не ми се свиѓа...морам да си кажам.
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што да правиме сега?
|
|||
|
|||
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што треба да ми докаже сега оваа листа со имиња? Дека има научници што се верници? Па има не реков дека нема. Сакате да ви дадам листа на христијани што убиле во име на верата? Ги има многу повеќе од научници! Па само инквизицијата и крстоносците имаат пролеано цело море крв во име на Господ. А да не спомнувам и други.
Само затоа што некои научници верувале во Господ не значи дека Господ постои. Ниту пак тоа значи дека биле лоши научници. |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger:Ја заборави машината за перење:
Изменето од efendija - 03.Февруари.2008 во 01:40 |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Breeeeee.... da ne si Vangja ? P.S. Abe, kako ovie muslimanski chlenovi sekogash se javuvaat eden za drug, eden po drug, edn pod drug, eden nad drug, eden so drug, samite si se prashuvaat, samite si odgovaraat, samite si se raduvaat, samite si chukaat race, samite ... |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ova e izvedeno maestralno. Vo brzanje da go napisham onoa sto go mislev jas ne ja vidov tvopjava poenta! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не испуштив ништо Месинџер.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |