IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХАБАРДОВ ЦЕНТАР
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХАБАРДОВ ЦЕНТАР

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
Delux Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delux Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 00:03
ПУШТЕТЕ НА МТМ ТЕЛЕВИЗИЈА НА 23.01 СРЕДА, ВО 16:30ч.
ЌЕ СЕ ЕМИТУВА ЕДИНСТВЕНОТО СНИМЕНО ИНТЕРВЈУ СО Л. РОН ХАБАРД.
ЌЕ ДОБИЕТЕ ОДГОВОРИ НА ВАШИТЕ ПРАШАЊА.

Изменето од Delux - 22.Јануари.2008 во 00:16
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 16:03
IMHO, од она што сум го осознал до сега, не гледам некоја суштинска разлика помеѓу оваа и било која друга религија/секта/или што и да е. Сите се „перење на мозок“ и „празнење на џебот“. Но, не е битно што претставуваат за мене. Мене ми е добро тука кај што сум. Битно е ти/тој/таа/тие... како се осеќаш/аат.
И мене ме врбуваа на улица и „пукнав“ дур да го решам тестот и после 10 минути се тоа ми изгледаше како „срање“ ама па од друга страна, познавам луѓе кои ми кажале дека скиентологијата им помогнала да се извлечат од одредени проблеми и ок, ако е така ондак супер за нив. Или без разлика, на некој му помогнало христијанството, на друг исламот, на трет незнам што.Се е тоа супер. Што и да правиш, каде и да си член, во што и да веруваш, ако тоа ти помага низ животот и те прави подобар човек без да им наштети на другите (ова е многу битно!)тогаш само терај и не гледај на другите кои имаат различни од твоите убедувања како на закана.

Кон врв
Delux Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Декември.2007
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delux Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 23:36
hhhhhhhhh

Изменето од Delux - 03.Февруари.2008 во 21:12
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 00:08
delux, da ne si skientolog?
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 14:00
Piramidalna mafija.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 22:01
imam prijatelka,zivotot ne i bese bas dobar drugar
na sekoj cekor i pravese problemi,
se'dodeka ne pocna i samata da si gi pravi.

i niedna prijatelska guska
i nieden sovet ne dopiraa do nea

Dijanetikata i go promeni zivotot
pocna da pocituva drugi pravila
go otkri za nea najsoodvetniot agol na gledanje

denes e srekjna i smirena
konecno mislam deka se pronajde sebe si
beskrajno mi e milo za nea
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 22:06
Целата суштина на дијанетиката е човек да стане clear.
Односно, да се избришат СИТЕ искуства кои човек ги стекнал од мигот на своето раѓање.

А ТОА НЕ Е ДОБРО, според мене.
И лошите и добрите искуства се она што не прават НАС она што СМЕ.
Кога би ги збришале би биле некој друг, ИСПРАНИ, а не свои.

Не се согласувам со учењата на сајентологијата, но мили мои, кој мене ме прашува тоа е само мое мислење.
Ако некому му е добро...само напред.

Изменето од maria_magdalena - 29.Април.2008 во 22:17
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 22:20

apsolutno!!!

jas vo osnova ne sakam knigi i nauki, koi striktno nasocuvaat kako treba da se programirame da razmisluvame i da postapuvame, "za da bideme srekjni".

ubavo e da znaes da gledas pred sebe i sam da si go pronajduvas svojot pat
no koga toa ne e mozno, koga imas marama na oci, togas podobro e nekoj da te zeme za raka i da te vodi, otkolku odnovo i odnovo da pagjas vo endeci.
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 23:06
Така е Кејт,
незнам колку знаеш за дијанетиката ама целта е токму таа што ја кажав погоре, демек сите искуства од мигот на раѓање оставале во мозокот впечатоци-енграми...И сега целта е да се избришат. И добрите и лошите.
Па каков е тој човек клеар како што го викаат они? Испран. И од добри и од лоши впечатоци?
Воопшто не ми се допаѓа оваа работа, ама реков, ако некому му помага, се нашол тука, ок, инаку никако не се согласувам, НИКАКО.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 00:53
Kolku sto jas sum upatena (eve i sega procitav nesto), dijanetikata voopsto ne spaga vo redot na naukite, tuku poveke bi se reklo eden vid dvizenje koe okolu sebe pribralo golem broj poznati licnosti od javniot zivot (najmnogu artisti, reziseri, pejaci od Hollywood), a koja vo  golem del od evropskite zemji predizvika zolcna rasprava na najvisoko drzavno nivo pa duri i do sudski sporovi.Sami za sebe, sajentolozite ponekogas velat deka se religija na idninata, no bez soodvetni koreni vo minatoto, tuku taka kako sto vo momentot im odgovara na nivnite vodaci.Ja osnoval pisatelot na romani na naucna fantastika Lafayette Ronald Hubbard, koj samiot po sebe bil mnogu "matna" licnost. Umrel vo delirium, so sto sama po sebe se pobiva negovata sopstvena doktrina, koja na edinkata i vetuva potpolno ostvaruvanje, clear, jasnost, bistrina i razbiranje na site misterii na univerzumot?!..
Mnogu diskutabilno...збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:01
Многу страшно би рекла, ама не смеам...да не се најде некој засегнат.
Искрено мислам дека дијанетика и сајентологија се страшни работи. Сајентолошката црква е многу јака (токму така, црква се нарекуваат), но....пак ќе речам, ако некому НАВИСТИНА му помогнало тоа во нешто, која сум јас да си дадам за право да апелирам и да речам НЕ ОДИ ТАМУ?
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:08

Da, od taa gledna tocka e taka.. koj kade si go nasol lekot.. i koj vo sto saka da veruva.. sekoj si ima pravo na izbor..

Ne mozes da kazes nekomu ne odi tamu, ne praj go toa.. mozes da mu pomognes samo ako mu ukazes na toa vo sto se vpusta, da si go preispita izborot ako saka ako ne.. pak e negovo pravo... sekoj sam si gi snosi posledicite od svoite odluki..намигнување
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 11:41
Interesen mi bese opisot na kejt d drejt da vidam deka nekomu stvarno mu pomognalo ova ucenje ili crkva. Moeto licno viduvanje e skepticno okolu Dijanetikata na Ron Hubbard pa ja potpisuvam Anastea deka e diskutabilno.
Vo princip ne sum za dvizenja i ogranicuvanja i dosledni sledenja na nekoi crkvi ili sekti bidejkji sakam da razmisluvam otvoreno za site moznosti vo ramkite na sepak nekoi moralni vrednosti.

What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.