|
За Судниот ден |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Февруари.2008 во 16:05 |
На Вероисповед многу е пишувано за оваа тема, така да се што ќе напишам би било повторување.
Никој не знае кога ќе настапи тој ден...освен Бог. Во Откровението на Светиот Апостол Јован Богослов кое го добил на островот Патмос, меѓу другото стои: “..........И третиот ангел затруби, и од небото падна голема ѕвезда, која гореше какон светило, и падна врз третина од реките и водните извори. А името на таа ѕвезда е Пелин. И дел од водите загорчеа како пелин,. и многу луѓе умреа од водите бидејќи беа загорчени. Потоа затруби и четвртиот ангел, и бече удрена третината од сонцето, третината од месечината и третината од ѕзвездите..................“ (Откровение, 8:10-12) И сега ако го гледавте Миленко вчера, што мислите за оваа планета, дали верувате дека таа е ѕвездата од Јовановото Откровение? http://www.youtube.com/watch?v=U-3RLx_4Y5Y А? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А?Фуфка?
|
|
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според каледарот на маите судниот ден е биде некаде 2012.
На темава топло препорачувам да се погледа и да се ислуша Мајкл Тсарион: http://video.google.com/videoplay?docid=-8545585184878490822&q=michael+tsarion&total=298&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0 Закарија Сичин: http://video.google.com/videoplay?docid=-2190032803257821182&q=sitchin&total=257&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=5 И Емануел Великовски..... |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оти, ете, Јас создавам ново небо и нова земја, а поранешните нема повеќе да се спомнуваат, ниту на ум ќе доаѓаат. А вие ќе се веселите и ќе се радувате довека за она што јас го создавам: зашто, ете, Јас ќе го создавам Ерусалим за веселба, а народот негов - за радост. Ќе се радувам за Ерусалим и ќе се веселам за Мојот народ; и нема повеќе да се чуе глас во него од плачење и глас од пискот. Таму веќе нема да има малолетен ни старец, што нема да ги исполни деновите свои; стогодишникот умира како момче, но умира ли стогодишен грешник, ќе биде проколнуван. Ќе градат куќи и ќе живеат во нив, ќе садат лозја и ќе ги јадат плодовите нивни. Нема да градат, за да живее друг, нема да садат, за да јаде друг; зашто дните на народот Мој ќе бидат како дните на дрво, и моите избрани долго ќе се користат со делото на рацете свои. Нема да се трудат напразно и да раѓаат деца за скрб; зашто ќе бидат семе, благословено од Господа, и потомците нивни со нив. И пред тие да повикаат, Јас ќе одговорам; тие уште ќе говорат, а Јас веќе ќе ги чујам. Волк и јагне ќе пасат заедно, а лавот ќе јаде слама како вол, а на змијата правот ќе и биде храна: тие нема да причинуваат зло и штета по целата Моја света гора, вели Господ. Вака вели Господ: небото е Мој престол, а земјата - подножје на нозете Мои; каде тогаш ќе изградите дом за Мене, каде е местото на Мојот спокој? Зашто, сето тоа го создаде Мојата рака, и сето тоа е Мое, вели Господ. А еве на кого ќе погледнам: на смирениот и паднатиот со дух и на оној што трепери пред Моето слово
Јоел 2 И ете по тоа ќе излеам од мојот Дух врз секоја плот и синовите ваши и ќерките ваши ќе пророкуваат, старците ваши ќе сонуваат соништа и младите ваши ќе гледаат виденија. А и врз слугите и слугинките во оние денови ќе излеам од мојот Дух. И ќе покажам знаци на Небото и Земјата, крв оган и столбови од дим. Сонцето ќе се преобрати во темнина а месечината во крв. Пред да настапи Денот Господен великиот и Страшниот. Тогаш што ќе го призове Името Господово ќе се спаси бидејќи на гората Сион и во Ерусалим ќе има спасение, како што вели Господ а и по другите места што ќе повика Господ. Исаија 11 Тогаш волк ќе живее со јагне, леопард ќе лежи заедно со јаре, теле. Лавче и вол ќе бидат заедно и мало дете ќе ги води. Крава ќе пасе со мечка, нивните млади ќе лежат заедно, лавот ќе јаде слама како волот. Новороденче ќе игра над змиина дупка, дете ќе протера рака кон змиино гнездо. Нема да прават зло и штета по целата моја Света Гора, зашто земјата ќе биде полна со познавање на Господ како што водите го полнат морето. Јоел 3 И ете во тој ден од горите ќе капне вино а од ридовите ќе потече млеко и сите долини Јудејски ќе се исполнат со вода а од домот Господов ќе се појави Извор и ќе ја напојува долината Ситим. Египет ќе стане пустина и Едом ќе стане пустина бидејќи тие ги измачуваа синовите Јудини и пролеваа невина крв во земјата нивна. А Јуда ќе живее вечно и Ерусалим од род во род. Јас ќе ја измијам крвта нивна која уште не сум ја измил Потоа видов како од Небото слегуваше ангел, кој што го имаше клучот од бездната и голема верига во раката своја. Го фати змејот, древната змија, која што е ѓаволот и сатаната. Го врза за илјата години. Потоа го фрли во бездната и го заклучи. Ставајќи печат врз него за да не ги лаже веќе народите до завршувањето на илјадата години. По ова време тој треба да биде пуштен за малку време. И видов престоли и седнати на нив на кои им беше дадено да судат а и душите чии глави беа исечени поради сведоштвото Исусово и заради словото Божјо, а и оние што не му се поклонија на Ѕверот, ниту на ликот негов и не примија белег на челата свој и на рацете свој. И оживеаја и царуваа со Христа илјада години. Другите пак од умрените не оживеаја додека не се наврши илјадата година. Тоа е првото Воскресение. Блажен и свет е оној кој има дел во првото Воскресение. Над нив втората смрт нема власт. А ќе бидат Свештеници на Бога и ќе царуваат со Него илјада години. А кога ќе се навршат илјадата години сатаната ќе биде пуштен од затворот свој и ќе излезе да ги лаже народите по четирите краишта на земјата Гога и Магога, и да ги собере за војна. Бројот нивни е колку морскиот песок. Тие излегоа по ширината земја и го заобиколија живеалиштето на светиите и возљубениот град. Падна од Бога оган небесен и ги проголта. А ѓаволот што ги лажеше беше фрлен во огнено и сулфурно езеро каде што е ѕверот и лажниот пророк. Тие ќе бидат мачени дење и ноќе во векови вечни. И видов голем бел престол и седнатиот на него од чие лице побегнаа земјата и небото и за нив место не се најде. Потоа ги видов мртвите мали и големи како стојат пред Бога. Се отвројија книги и друга книга се отвори - книгата на животот. И судени беа мртвите според запишаното во книгите според делата нивни. Морето ги поврати мртвите свои кои беа во него. Смртта и пеколот ги повратија мртвите свои што беа во нив и секој прими суд според делата свои. А смртта и пеколот беа фрлени во огнено езеро. Тоа е втората смрт. И кој не беше запишан во книгата на животот беше фрлен во огненото езеро. И видов ново небо и нова земја, зошто поранешната земја помина и морето го немаше веќе ..... кој победува ќе наследи се и ќе му бидам Бог а тој ќе ми биде син. А на плашливците и неверните, на поганите и убијците, на блудниците и магесниците, на идолопоклониците и на сите што лажат делот им е во езерото што гори со огин и сулфур, тоа е втората смрт....... и ми покажа чиста река со вода на животот, бистра како кристал која истекуваше од престолот на Бога и на Ангнецот (Христос). Среде главната улица и од двета страни на реката - дрвото на животот, што раѓа плодови дванаесет пати давајќи плод секој месец, а лисјата на дрвото служат за исцелување на народите. И нема веќе да има никакво проклетство. Престолот на Бога и на Агнецот ќе биве во Градот. Неговите слуги ќе му служат и ќе го гледаат Лицето негово, а Името негово ќе им биде на челата нивни. И ноќ нема да има таму и не ќе има потреба од светило ниту од сончева светлина бидејќи Господ Бог ќе ги осветлува и ќе царуваат во Векови Вечни. ... Кој чини неправда нека чини неправда уште, и кој е осквернет нека се осквернува уште, и кој е праведен нека чини правда уште и кој е свет нека се осветува уште. И еве ќе дојдам скоро и отплатата моја е со мене за да му дадам на секого според делата негови. Јас сум Алфа и Омега. Почеток и Крај. Првиот и Последниот. Блажени се оние што ги исполнуваат заповедите негови за да бидат достојни за Дрвото на Животот и да влезат во градот низ портите. А надвор се кучињата, вражачите, блудниците, убијците, идолопоклониците и секој што сака да лаже и лаже. ... и Духот и Невестата велат **Дојди** и кој чуе нека каже **Дојди** и кој е жеден нека дојде и кој сака нека земе од водата на животот дарум....зборува оној што го сведочи ова **Да Ќе Дојдам Скоро** Амин. **Да, Дојди Господи Исусе**. Благодатта на нашиот Господ Исус Христос со Сите Вас. АМИН Изменето од Nikki - 02.Февруари.2008 во 16:41 |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро Ники, знаеме за откровението, поентава ми беше дали оваа планета со месечини која се доближува до нас ќе направи партал или не од земјава, односно, концизно, дали е ова “Пелин“ за кој зборува Св. Јован, тоа ми е поентава.
Изменето од maria_magdalena - 02.Февруари.2008 во 16:49 |
|
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште сумерците знаеле за 12тата планета, која ја нарекувале Нибиру. Ова небесно тело е каталогизирано и од НАСА.
Се смета дека 2012 планетата ќе дојде до положба најблиска до земјата, со што ќе го наруши мегнетното поле на земјата. Веќе се регистрирани нарушувања на мегнетното поле од страна на научни лаборатории, кои би требало да се зголемуваат до 2012... Ќе видиме колку ќе се оствари оваа теорија. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се разбирам многу во астрономија и физика, но знам дека астрономските предвидувања се многу прецизни, бидејќи тие се во рамките на еден “затворен“ систем, така што до најситни детали се предвидува еклипса на сонце, па некоја комета кога ќе мине, па и астероид....
Ако е ова точно, тогаш ќе си ја сркаме чорбицата. |
|
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poentata e deka i prastarite narodi go znaele ova.... Od kade kaj niv takvo poznavanje na astronomijata?
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekakov suden den dojde, ke dojde bez obzir dali jas ke se sekiram za toa ili ne. Mozhe i da ne dojde, barem ne dodeka jas egzistiram kako materijalno biie na ovaa plabeta.
Spored toa, jas odbiram da se vosh*tuvam od ovaa prekrasna Bozhja ubavina koja sto Kreatorot ja sozdal za mene. Jas odbiram da go zhiveam zhivotot potpolno i vo celost onaka kako sto mi e podaren, bez da go sudam i presuduvam, bez da go meram i premeruvam, onaka vo celost kako sto e sozdaden od Onoj koj go sozdal. So drugi zbororvi, nemam namera da go procenuvam Kreatorot. Toa e mojot izbor. Mojot izbor e izborot na Ljubov i Zhivot vo celata negova potpolnost onakov kako sto mi e podaren. Vie odete po vashiot izbor. P.S. Inaku, bez da navreduvam nikogo, smetam deka Otkrovenieto na Jovan Bogoslov e najslabiot del od Noviot Zavet. Kako da bil otkornat od nekoja druga kniga, so sosem drugo znachenje i e naslino implantiran so produhovenosta na Isusovite zborovi. Od edna strana imame jasna porakata za Kreatorovata Svetlina i beskrajna Ljubov, a od druga strana imame temnica i unishtuvanje kako kraen epilog, so implicitna poraka deka katastrofata gi cheka site bez iskluchok, osven odbranite 144.000 dushi. Katastrofalno zavrshuvanje na Noviot Zavet koe, iako e ljubeno od Religijata i Crkvata, apsolutno nema svoe mesto vo taa sveta Kniga. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види, се согласувам дека ич око не треба да не лази што би рекол чика сенсеи. Секој ден е подарок од Бога и треба максимално да биде исполнет. Кој знае кога му е последниот час? Никој сем Бог.
Него мошне е интересно, ако навистина ова чудо се доближува, дали тоа би бил крајот? Не е баш пријатно. П.С. Зошто мислиш дека Откровението е најслаб дел од Новиот Завет, и дека нема свое место таму? |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не да биле мудри...уште неможеме да ги дешифрираме. Па астрономските опсерватории да не сме ги измислиле ние, денешниве? За тоа ич збор нема, затоа ме Миленко ме стави на мисла. |
|
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A nekoj da ja isprazni korpata so LP,znae koj.
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Чико
Група Регистриран: 31.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo celata biblija pa i vo noviot zavet pisuva za toj strasen den ,den na propast,kako sto bese gorenavedeno i citirano.duri i Isus koj zboruval za ljubovta i za prostevanjeto,vo 24 i25 gl.od matej zboruva prvo za erusalim,aposle i za krajot na svetot.samo mislam deka Toj ne bi dozvolil da se sluci nesto tolku strasno,a pred toa da nema nekoja cel,posebno za onie koi se iskreni i koi sakaat da go zapoznaat Nego.
no kako sto odi ovoj svet sigurno nema usto dolgo da izdrzi a da ne se sluci nekoja katastrofa so kataklizmicki razmeri.treba da se prasame sto treba covek da pravi za da go izbegne toa. |
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |