|
The Oprah Winfrey Show |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Dorian_22
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Февруари.2008 во 14:32 |
The Oprah Winfrey Show се емитува од 8 Септември 1986, во вкупно 22 сезони и над 3000 епизоди. Домаќинката на шоуто, најмоќната афро-американка во шоу бизнисот Опра Винфри најави дека го обновила договорот за шоуто со времетраење до 2011 година и дека договорот веќе нема да биде продолжен. Шоуто е многу влијателно во креирањето на американското јавно мислење и популарната култура. Опра преку своето шоу успеа да направи бренд кој претставува неверојатен сплет од позитивни, духовно воздигнувачки содржини кои ги одржува преку својот клуб за книги, интервјуата со популарни личности и филантропски мисии.
Ви се допаѓа ли ова шоу и која е тајната на големиот успех и неверојатното влијание што Опра Винфри го има во Соединетите држави а и во целиот свет? Харизма или нешто друго? |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дефинитивно харизма, таа жена е многу опуштена, делува своја пред публиката а што е најважно остава впечаток дека е искрена. Разновидноста на темите што нејзиното шоу ги опфаќа привлекува најмногу, од мода и убавина до сериозни теми како на пример разни болести. Ми се допаѓа што шири хуманост, имаше една емисија кога на сите во публиката (мислам дека на сите) им даде пари, за да ги потрошат на хуман начин, тоа да го снимат а најхуманите и најпрактичните беа прикажани во една од емисиите. Се изненадив на добрите идеи што некои од луѓето ги покажаа. Дефинитивно жената е полна со супер идеи.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja obozavam OPRAH
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас,........ |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пак се согласуваме |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oprah is the best!
|
|
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џери Спрингер подобро шоу има(иако лажно)
|
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Служи за фаќање сеир, ништо повеќе, не е ни шоу според мене. |
|
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај Опра гледаме: промоција на книги, хуманост на дело, корисни совети за преуредување на домовите, совети од стручни медицински лица за болести, интервјуа со продуховени и инспиративни личности, препораки за нови филмови и промоции на најнови синглови на разни пејачи...
Кај Џери гледаме: Спиев со девојката на брат ми, Дечко ми не знае дека сум tranny, Ја изневерувам сопругата со нејзината сестра... Проценете сами кое е ШОУ во вистинска смисла на зборот? |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има добри емисии, ама не ја гледам баш често, макар што ми се допаѓа кога презема некои хумани акции и слични работи... браво за Опра!
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
CONTESSA
Сениор Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JA OBOZAVAM OPRA,SEKOGAS E SUPER I NAOGA VREME ZA SITI NIE OBICNITE SO OBICNI PROBLEMI .NAJVEKE JA POCITUVAM PORADI TOA STO ODVOJUVA OGROMNI SUMI DA POMOGNE NA DECATA OD CELIOT SVET.BRAVO
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neverojatno harizmatichna lichnost,obozavam da ja gledam nea i nejzinite emisii...pokraj harizmata me plenuva i nejzinata nesebichna humanost.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денешната епизода беше многу јака, за глобалната криза. Гостинка и беше Сузан Ормар, некој познат економист, и таа даде убава слика дека американците живееле во илузија, државата им овозможувала да живеат над своите можности залажувајќи се со кредити, картици и хипотеки...Многу квалитетна емисија, ако има реприза-погледајте ја.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ja gledam redovno ama mi se dopadnale dosta emisii do sega..zavisi sto e temata..ama e super u sekoj slucaj..ne za dzabe e dosta gledana
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |