IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ШТО БИ ГО ПРАШАЛЕ БОГ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ШТО БИ ГО ПРАШАЛЕ БОГ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 01:09
Samo bi sakala da mi odgovori zosto nekomu dava vtora sansa vo zivotot,a nekomu ne.
Кон врв
UnforgiveN Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 73
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UnforgiveN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 01:11
Кога ке биде крајот на светот...?
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 01:42
Jas nisto ne bi go prasal bi bil sreken sto sum i blisku do nego i ne bi ja remetel taa tivka srekja so bilo kakvi prasanja, edinstveno dokolku mi dozvoli da bidam vecno so nego bi se molel i za site sto gi poznavam pa i za tie sto ne gi poznavam, ne zaradi toa sto toj ne bi im pomognal poinaku ami zatoa sto taa srekja stom sum so Boga bi sakal da ja pocuvstvuva sekoj covek.

Изменето од postariot brat - 01.Февруари.2008 во 01:44
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 02:38
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

OK diogen, gi ostaviv tvoite dve prashanja, kako del od demokratijata sto se obiduvame da ja neguvame na ovoj podforum, iako prashanjata ne ti se na mesto od poveke aspekti.

Ako Bog e eden i samo eden, semokjen i praveden, kako sto go prifakjaat site religii i chlenovite na ovoj podforum, ke vidish samiot deka tvoite prashanja se deplasirani. Dokolku sepak mislish deka imaat nekakva tezhina, postavi gi na nekoj drug podforum i tamu diskutiraj kako sto ti e po volja i kako sto ke ti dozvolat tamoshnite moderatori.

Bi te zamolil, od respekt kon drugite chlenovi, koga ke se javuvash na ovoj podforum, da bidesh malu pokorekten so tvojot rechnik i so tvoite komentari.

Bidi pozdraven.

..ke bidam totalno iskren sto i vprocem sekogas sum..samo sto ponekogs mojot sarkazam ili Brittish smisol za humor na lugeto im izgleda neta kticna..Prijatno se iznenadiv od nivoto sto go drzis niz celiov tvoj komentar
po povod moite prasanja do "bog"..Donekade sakav da isprovociram nekoi pre religiozni likovi ovde koi se postuvaat samo sebe a na se drugo plukaat..No ako iskreno gi preprocitas moite prsanja ke vidish donekade imaat i golema smisla..eve na pr..Ako gospod BOG..kako sto nekoi ovde miluvaat da kazat e najpravicen,najnesebicen..zasto togas od site mazjaci na planetava napravil samo covekot da ja tepa zenkata збунетост
Vtoro drag prijatele..ako si cital po drugite frumi verojatno znaesh deka sym gay..a toa niti go krijam nitu go prenaglasuvam..sakam samo ednkvo pravo na ljubov i pocit..Ako gospod BOG sakal jas da stanam gay..i pritoa da zavrsam 2 fakulteta..da mozam da sakam ,da bidam sakan,da pravam se sto pravat i drugite hetero parovi...zasto togas nekoi likovo od forumov koi se lupaat u gradi deka BOG e semoken,dobar,pravicen ,nepogresliv...ne me prifatat kako gay clen na zaednicata..ta neli pravicniot i semokniot me modeliralзбунетост...no nejse...sakav da ti kazam deka sum ti blagodaren so konstruktivnata kritika sto mi ja dade..i vo idnina ke nastojuvam samo poradi lugeto kako tebe da bidam politicki pokorekten..i koga postavuvam prasanje..da se potrudam da go objasnam ona sto go baram kako odgovor...uste ednas sekoja cest na nacinot na koj mi skrena vnimanie..ja zdobi mojata pocit kako moderator..pozdrav prijateleголемо%20гушкање
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 03:52
Blagodaram na razbiranjeto i komplimentot.

Sekogash si dobredojden na ovoj podforum i slobodno prashuvaj se sto te interesira. Tuka imame chlenovi koi izvonredno gi poznavaat svetite Knigi i jas sekojdnevno ucham od nivnite komentari. Veruvam deka tie so drago srce bi spodelile diskusija so tebe ako, kao sto veke se dogovorimve, pristapish so soodveten respekt i so chuvstvo i senzibilitet koi nema da se navredlivi za nikogo.

Bidi pozdraven i ti.

Изменето од Messenger - 01.Февруари.2008 во 03:59
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 04:07
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Blagodaram na razbiranjeto i komplimentot.

Sekogash si dobredojden na ovoj podforum i slobodno prashuvaj se sto te interesira. Tuka imame chlenovi koi izvonredno gi poznavaat svetite Knigi i jas sekojdnevno ucham od nivnite komentari. Veruvam deka tie so drago srce bi spodelile diskusija so tebe ako, kao sto veke se dogovorimve, pristapish so soodveten respekt i so chuvstvo i senzibilitet koi nema da se navredlivi za nikogo.

Bidi pozdraven i ti.

kako sto rekov,ne sakav da ti delam kmplimenti..jas ednostavno ja kazav vistinata..me iznenadi prijatno...i ti si vistinski primer za toa kako treba eden Moderator da se odnesuva na kanalov,kako vprocem i site nie drugi ovde...uste ednas kapa ti simnuvam za nacinot na koj mi skrena vnimanie..a jas obekav deka ke se potrudam..a sega dobra nok..kade i da si големо%20гушкање
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 13:35
Bidejki toj se gleda od gore,bi go prasala zasto dozvoluva stradanje i bolka na lugeto? i uste ova:Zasto go zema Tose tolku rano?:(
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 13:50
Што и да го прашам би ми одговорил „БИДЕЈЌИ ТАКА ЈАС САКАМ“
Вакви и слични одговори се наслушав многу од нашите попови во животот.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 16:51
...ako me slusa,strasno bi sakal da mi odgovori dali imal ili bi sakal da dozivee homosexualno iskustvo?...ili dali e tacno ona sto go tvrdi Jakos Evenat deka GOD IS GAY ?(diogenskopje)

Dobro ete go kaza svoeto prasanje i ete cekaj si odgovor od Boga no ako vaka insistiras toa znaci deka ocekuvas odgovor od nas tuka vernicite. Pa ke ti recam deka Bog e vo site nas ama toj ne gi kontrolira nasite nagoni, no sepak toj znae i sto pravime i kako se cuvstvuvame. Toj ni dal Mozok so koj ni rekol mislite i postapuvajte, taka barem e od Adam pa navaka, sega ako tebe te boli zadnikot nemoj da go krivis Boga, tuku svesti se i vratise na praviot pat a nie vernicite sekako ke te prifatime se dodeka ne postanes seksualno nasilen i kon nas.
Inaku ovoj forum e za veroispoved i tuka seksot e  zanemarliv problem za vernicite zosto nie veruvame deka ljubovta edinstveno se vazi a seksot e grev koj treba da go kanalizirame vo pristojni ramki.
izvini sto vaka ti se obrakjam ama tvojata seksualna orientacija si e tvoja rabota i slobodno diskutirajsija so Boga ili so nekoj otec ili psihijatar ili odza seedno ama nekako glupavo e sto poveketo gej pripadnici insistiraat za toa da se razgovara postojano i koga treba i koga ne treba i toa treba da e nesto javno.
kade si videl deka hetero seksualcite tolku javno se deklariraat toa e tolku glupavo i dokolku nekoj go pravi toa zvuci kako falenje.
Bog sozdal maz i zena so svoite soodvetni reproduktivni organi, i nagoni, i tuka  se e vo red, a se  drugo e plod na potisnato ljubopitstvo i robuvanje na storeniot grev vozgordevajki se deka ne ljubopitecot ami celoto covestvo e vo greska. Da mislis deka mazot treba analno da vodi ljubov so drug maz e isto sto i da mislis deka  supata onaka zeska treba da se srka preku nosot so viljuska.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 17:38
Не сакам да комуницирам со Бога јавно и онлајн, само лично и персонално- со/во срцето.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 01:07
Originally posted by Kali Kali напиша:

Не сакам да комуницирам со Бога јавно и онлајн, само лично и персонално- со/во срцето.

А како комуницираш со Бог со/во срцето?
Во контекст на темава, како Му постсавуваш на Бог прашања со срцето?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 01:19

Еј зависи за кој БОГ станува збор.
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 01:44
Originally posted by MAKEDON-FILIP MAKEDON-FILIP напиша:

Еј зависи за кој БОГ станува збор.

Македон, од твоите досегашни постови заклучив ако можам така да кажам, дека за тебе Сонцето е Бог.

Дали под тоа подразбираш на пример дека Бог создавајќи го Сонцето на “пристојна“ далечина од Земјата ни овозможил живот, или пак Сонцето само по себе го сметаш за Бог.
Ако е така, дали имаш некои посебни ритуали или како да кажам начини на обожување, да бидам искрена ти си првиот кој сум го сретнала со такво размислување, а можеби и не сум те сфатила добро?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 02:00
Сонцето само го одржава животот и сите природни процеси на планетава.
Според некои религии би требало да биде спасител.
Споредба: Сонцето е на локација каде никогаш и со ништо нема да може човек да стапне како и локацијата на Господ бог во религиите.
Поимот Бог представува нешто необјасниво и величествено но само затоа што не е докажано и нема никакви допирни точки со религии а особено не со ритуали , пример : кога не бил докажан громот тогаш е измислен бог на небото , кога имало бродолом тогаш е измислен бог на морето како Зевс и Посејдон и т.н. но оваа тема нели не е за ова.
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.