IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Последна книга што ја купив...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последна книга што ја купив...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 21>
Автор
Порака
Bigston Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bigston Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 18:52
Pozdrav..
Me interesira dali i kade(vo Skopje) mozat da se najdat delata na Robert Ludlum(osobeno trilogijata za Born)na angliski jazik i kolku cinat otprilika.
Blagodaram.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:03
„ВЕШТИЦА“ од В.А.
Кон врв
Viks Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 120
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Viks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 20:23
smisao zivota -bredli trevor griv-одлична илустрирана книгичка за смислата на животот.
Јади моли се и уживај-од Елизабет Гилберт
Петтото дете-од Дорис ЛЕсинг---одлична приказна која вреди да се прочита и
Сенки на ветрот-Карлос Руис Сафон  :)од која имам уште 200 страни за читање,  ова се почастив за прошлиот месец
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 14:23
Пролетоска. Две книги. „Едноминутни новели“ и „Се“ од магна едицијата на Темплум. Првава е закон! Другата незнам... ја дадов за поклон
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 15:20
Папата Јована од Крос и Митот за Сизиф од Ками
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 21:07
Originally posted by Bigston Bigston напиша:

Pozdrav..
Me interesira dali i kade(vo Skopje) mozat da se najdat delata na Robert Ludlum(osobeno trilogijata za Born)na angliski jazik i kolku cinat otprilika.
Blagodaram.

На англиски ако ги сакаш, може да пробаш во англискиот центар спроти Рамстор, т.е. кај основното училиште „Гоце Делчев“ (мислам дека така се викаше ) може таму да ги имаат, а исто така мислам дека понешто на англиски може да се најде во Матица... тие како да ги имаа на англиски книгите од Стивен Кинг, може го имаат и Ладлам.
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 21:40
Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Originally posted by Bigston Bigston напиша:

Pozdrav..
Blagodaram.

На англиски ако ги сакаш, може да пробаш во англискиот центар спроти Рамстор, т.е. кај основното училиште „Гоце Делчев“ (мислам дека така се викаше ) може таму да ги имаат, а исто така мислам дека понешто на англиски може да се најде во Матица... тие како да ги имаа на англиски книгите од Стивен Кинг, може го имаат и Ладлам.

а што стана со англискиот центар у сутерен у ГТЦ?
Ако е уште таму можно е и таму да има добри анг.книги.
Јас немам одамна купено книга ама затоа сега со попустиве во матица си добив една на поклон
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 21:49
Одамна го нема тој во ГТЦ, врска немам зошто го затворија... ама во секој случај има добри книги, јас од таму имам доста купено...
инаку последно што купив - The Chronicles of Narnia - C.S.Lewis... токму од англискиот културен центар...
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:29
Исто во Икона во Рамстор и во Три во ГТЦ имате голем избор на англиска литература
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:38
Тестаментот на Александар.
Но баш и не личи на книга.
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 16:25
„Случаи“ од Данил Хармс
„Новела за сонот“ од Артур Шницлер
„Остров на пладне“ од Хулио Кортасар

Некој ако ги прочитал молам импресии. :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 16:31
Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Одамна го нема тој во ГТЦ, врска немам зошто го затворија... ама во секој случај има добри книги, јас од таму имам доста купено...
инаку последно што купив - The Chronicles of Narnia - C.S.Lewis... токму од англискиот културен центар...

Toj што беше во ГТЦ доле сега (последниве 3-4 години веќе сигурно) е во Градски Ѕид кај онаа слаткарницана како се викаше, Ескимо ли беше? или карши Рамстор позади црвените кули има школо едно, ГД мислам порано Ленин. Стигнеш ли таму, ја ти го Англискио Центар.
Енивеј, као и друг некој што пиша во доста книжарници се наоѓаат истите а можда и повеќе избор на анг. книги, а може да пробаш и во WorldPress во ГЅ карши Custom кафичот.

ЕДИТ: Гледам некој више пишал за локацијата, ал нема везе, не болеше. :D

Изменето од fichot - 12.Февруари.2008 во 16:32
Кон врв
xxx Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Април.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај xxx Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 15:45
posledna kniga sto ja kupiv bese hronikite na narnia, prinot kaspijan (4 del) i momentalno ja citam, a od prethodnite delovi sum zadovolen.
Vo vtornik pocnuva saem na kniga vo sk pa kazete nekoj predlog ( po moznost nesto kako naucna fantastika ili nesto avanturisticki)
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:32
Gabriel Garcia Marquez: "Da se zivee za da se preraskaze", na italijanski.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.