|
Дали класичната музика стана погребална? |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баладите по дефиниција се тажни песни и не им е место во горенаведениот список. Да кажеш тажна балада е исто како да кажеш маратонец на долги патеки. Спротивни на нив се романсите. Не бркај баби со жаби! |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima dosta kompozicii od klasicnata muzika,koi se bas vedri i spored mene ne se kako pogrebalni..normalno e i takvi da ima..vprocem sepak toa e kako sto vikaat poseriozna muzika
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Snosti bev na gala koncertot na primadonata nasa gdja vesna ginovska ilkova -sopran i nejzinite gosti od belgrad mecosopranot natasha jovik ,od ljubljana tenorot janez lotrik ,a dirigent maestro karlo donadio od rimskata opera i nasata makedonska filharmonija.spektakl odamna neviden vo skopje.Verdi,doniceti,pucini,donizetti i dr./arii od operi/ ma kakva pogrebna muzika ! sakav uste snosti da vi pisam nekoe zborce no impresiite mi bea tolku silni pa prodolziv so slusanje na muzika i go ostaviv toa za vecerva.Mladi lugje ,uspesni,ubavi ,praznik bea za oci ,usi,dusa ,publikata so odusevuvanje gi povikuvase na bis i site zadovolni ja napustivme univ.sala.javno im blagodaram
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |