|
ШТО БИ ГО ПРАШАЛЕ БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | |
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo bi sakala da mi odgovori zosto nekomu dava vtora sansa vo zivotot,a nekomu ne.
|
|
UnforgiveN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ке биде крајот на светот...?
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas nisto ne bi go prasal bi bil sreken sto sum i blisku do nego i ne bi ja remetel taa tivka srekja so bilo kakvi prasanja, edinstveno dokolku mi dozvoli da bidam vecno so nego bi se molel i za site sto gi poznavam pa i za tie sto ne gi poznavam, ne zaradi toa sto toj ne bi im pomognal poinaku ami zatoa sto taa srekja stom sum so Boga bi sakal da ja pocuvstvuva sekoj covek.
Изменето од postariot brat - 01.Февруари.2008 во 01:44 |
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ke bidam totalno iskren sto i vprocem sekogas sum..samo sto ponekogs mojot sarkazam ili Brittish smisol za humor na lugeto im izgleda neta kticna..Prijatno se iznenadiv od nivoto sto go drzis niz celiov tvoj komentar po povod moite prasanja do "bog"..Donekade sakav da isprovociram nekoi pre religiozni likovi ovde koi se postuvaat samo sebe a na se drugo plukaat..No ako iskreno gi preprocitas moite prsanja ke vidish donekade imaat i golema smisla..eve na pr..Ako gospod BOG..kako sto nekoi ovde miluvaat da kazat e najpravicen,najnesebicen..zasto togas od site mazjaci na planetava napravil samo covekot da ja tepa zenkata Vtoro drag prijatele..ako si cital po drugite frumi verojatno znaesh deka sym gay..a toa niti go krijam nitu go prenaglasuvam..sakam samo ednkvo pravo na ljubov i pocit..Ako gospod BOG sakal jas da stanam gay..i pritoa da zavrsam 2 fakulteta..da mozam da sakam ,da bidam sakan,da pravam se sto pravat i drugite hetero parovi...zasto togas nekoi likovo od forumov koi se lupaat u gradi deka BOG e semoken,dobar,pravicen ,nepogresliv...ne me prifatat kako gay clen na zaednicata..ta neli pravicniot i semokniot me modeliral...no nejse...sakav da ti kazam deka sum ti blagodaren so konstruktivnata kritika sto mi ja dade..i vo idnina ke nastojuvam samo poradi lugeto kako tebe da bidam politicki pokorekten..i koga postavuvam prasanje..da se potrudam da go objasnam ona sto go baram kako odgovor...uste ednas sekoja cest na nacinot na koj mi skrena vnimanie..ja zdobi mojata pocit kako moderator..pozdrav prijatele |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram na razbiranjeto i komplimentot.
Sekogash si dobredojden na ovoj podforum i slobodno prashuvaj se sto te interesira. Tuka imame chlenovi koi izvonredno gi poznavaat svetite Knigi i jas sekojdnevno ucham od nivnite komentari. Veruvam deka tie so drago srce bi spodelile diskusija so tebe ako, kao sto veke se dogovorimve, pristapish so soodveten respekt i so chuvstvo i senzibilitet koi nema da se navredlivi za nikogo. Bidi pozdraven i ti. Изменето од Messenger - 01.Февруари.2008 во 03:59 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako sto rekov,ne sakav da ti delam kmplimenti..jas ednostavno ja kazav vistinata..me iznenadi prijatno...i ti si vistinski primer za toa kako treba eden Moderator da se odnesuva na kanalov,kako vprocem i site nie drugi ovde...uste ednas kapa ti simnuvam za nacinot na koj mi skrena vnimanie..a jas obekav deka ke se potrudam..a sega dobra nok..kade i da si |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bidejki toj se gleda od gore,bi go prasala zasto dozvoluva stradanje i bolka na lugeto? i uste ova:Zasto go zema Tose tolku rano?:(
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што и да го прашам би ми одговорил „БИДЕЈЌИ ТАКА ЈАС САКАМ“
Вакви и слични одговори се наслушав многу од нашите попови во животот. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ako me slusa,strasno bi sakal da mi odgovori dali imal ili bi sakal
da dozivee homosexualno iskustvo?...ili dali e tacno ona sto go tvrdi
Jakos Evenat deka GOD IS GAY ?(diogenskopje)
Dobro ete go kaza svoeto prasanje i ete cekaj si odgovor od Boga no ako vaka insistiras toa znaci deka ocekuvas odgovor od nas tuka vernicite. Pa ke ti recam deka Bog e vo site nas ama toj ne gi kontrolira nasite nagoni, no sepak toj znae i sto pravime i kako se cuvstvuvame. Toj ni dal Mozok so koj ni rekol mislite i postapuvajte, taka barem e od Adam pa navaka, sega ako tebe te boli zadnikot nemoj da go krivis Boga, tuku svesti se i vratise na praviot pat a nie vernicite sekako ke te prifatime se dodeka ne postanes seksualno nasilen i kon nas. Inaku ovoj forum e za veroispoved i tuka seksot e zanemarliv problem za vernicite zosto nie veruvame deka ljubovta edinstveno se vazi a seksot e grev koj treba da go kanalizirame vo pristojni ramki. izvini sto vaka ti se obrakjam ama tvojata seksualna orientacija si e tvoja rabota i slobodno diskutirajsija so Boga ili so nekoj otec ili psihijatar ili odza seedno ama nekako glupavo e sto poveketo gej pripadnici insistiraat za toa da se razgovara postojano i koga treba i koga ne treba i toa treba da e nesto javno. kade si videl deka hetero seksualcite tolku javno se deklariraat toa e tolku glupavo i dokolku nekoj go pravi toa zvuci kako falenje. Bog sozdal maz i zena so svoite soodvetni reproduktivni organi, i nagoni, i tuka se e vo red, a se drugo e plod na potisnato ljubopitstvo i robuvanje na storeniot grev vozgordevajki se deka ne ljubopitecot ami celoto covestvo e vo greska. Da mislis deka mazot treba analno da vodi ljubov so drug maz e isto sto i da mislis deka supata onaka zeska treba da se srka preku nosot so viljuska. |
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сакам да комуницирам со Бога јавно и онлајн, само лично и персонално- со/во срцето.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А како комуницираш со Бог со/во срцето?
Во контекст на темава, како Му постсавуваш на Бог прашања со срцето? |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј зависи за кој БОГ станува збор. |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македон, од твоите досегашни постови заклучив ако можам така да кажам, дека за тебе Сонцето е Бог. Дали под тоа подразбираш на пример дека Бог создавајќи го Сонцето на “пристојна“ далечина од Земјата ни овозможил живот, или пак Сонцето само по себе го сметаш за Бог. Ако е така, дали имаш некои посебни ритуали или како да кажам начини на обожување, да бидам искрена ти си првиот кој сум го сретнала со такво размислување, а можеби и не сум те сфатила добро? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сонцето само го одржава животот и сите природни процеси на планетава.
Според некои религии би требало да биде спасител. Споредба: Сонцето е на локација каде никогаш и со ништо нема да може човек да стапне како и локацијата на Господ бог во религиите. Поимот Бог представува нешто необјасниво и величествено но само затоа што не е докажано и нема никакви допирни точки со религии а особено не со ритуали , пример : кога не бил докажан громот тогаш е измислен бог на небото , кога имало бродолом тогаш е измислен бог на морето како Зевс и Посејдон и т.н. но оваа тема нели не е за ова. |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |