|
БИБЛИЈА |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
MAJA DIKOVA
Група Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Јануари.2008 во 18:38 |
IMA MNOGU RELIGII VO SVETOT,A I VO MAKEDONIJA.NO SE PRASUVAM KOJA E VO SKLOP SO BIBLIJATA?I CUDNO CITAJKI JA BIBLIJATA,DOJDIV DO EDEN INTERESEN STIH VO KOJ VELI :praznuvaj ja SABOTATA kako svet den!A zosto ?ZNACI I PONATAMU VO BIBLIJATA SE SPOMNUVA SABOTATA KAKO 7 DEN,A KOJ JA PROMENI VO NEDELA?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj del od Biblijata go chitash? Stariot Zavet ili Noviot Zavet?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pisuva sedmiot den ne sabota za nas sedmiot e nedela Изменето од anakin - 31.Јануари.2008 во 19:46 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam deka PETok kaj nas znaci PET Изменето од anakin - 01.Февруари.2008 во 01:13 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve, jas ke vi pomognam da se vratite nazad na temata so edna metla.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne si edna od tie Charmerinkite????? metla? hahahah |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се чудам зошто си ја именувала оваа тема "Библија" кога ти не сакаш да дискутираш за Библијата, туку за Саботата.
Маја, ти не си дошла до тој интересен стих во Библијата, туку во македонскиот превод на Библијата. Во оригиналниот староеврејски јазик, на местото на зборчето "Сабота" стои зборот "Шабат" што во превод значи одмор.
Во македонскиот јазик, денот недела доаѓа од старословенскиот збор т.е. глагол "не делај" што во превод значи "не работи" или парафразирано "одмори, одмор".
Значи во суштината на значењето Шабата = Недела = Одмор.
Многу јасно и едноставно нели?
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поссле сабат, доаѓа итнин-со значење прв работен (првиот раб. ден после денот за одмор-поточно за нас понеделник, а неделата е ал ахад, т.е. првиот ден од седмицата
Изменето од maria_magdalena - 02.Февруари.2008 во 02:10 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поссле сабат, доаѓа итнин-со значење прв работен (првиот раб. ден после денот за одмор)
Toa znaci i nedela da se raboti a?...lele isto kako vo S.Arabija.........Ajdeeeeee
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako kazat evreite taka site arapi slusat i vo S. arabija ajdeeeeeeeeeeeeeee |
|
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by Pustinski-Lav Поссле сабат, доаѓа итнин-со значење прв работен (првиот раб. ден после денот за одмор) Toa znaci i nedela da se raboti a?...lele isto kako vo S.Arabija.........Ajdeeeeee kako kazat evreite taka site arapi slusat i vo S. arabija ajdeeeeeeeeeeeeeee Aha iste taka da se velese... Arabite kazat petok i sabota da ne se raboti, a Nedela pocnuemo da delamo...Ajdeeeeeeeeeeeeee
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битно за афторот изгледа е да се отвори тема а да се дискутира од негова страна во темата изгледа не е.
Предлагам да се избтише пошто: Тема: БИБЛИЈА- ???????? Моја дискусија би било: Тема одговор: СТАРА КНИГА - ?????????? Дискусија на авторот по теме БИБЛИЈА: Авторот:САБОТА....... опс ја утна темата. Сакам кажам незнам речам. Изменето од MAKEDON-FILIP - 01.Февруари.2008 во 01:46 |
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Опс уште една тема: АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Изменето од MAKEDON-FILIP - 01.Февруари.2008 во 01:49 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Day AFTER Sabbath (1) Matthew 28:1: "In the end of the Sabbath, as it began to dawn toward THE FIRST DAY OF THE WEEK, came Mary Magdalene and the other Mary to see the sepulcher." This is the first place in the Bible where "the first day of the week" is mentioned. Matthew wrote these words, under inspiration of the Holy Spirit, many years after the New Testament Church came into being. The text says that late on the Sabbath day it was drawing TOWARD the first day of the week. So this Scripture, we must admit, tells us plainly that three days and three nights after all that was done away had been securely "nailed to the Cross," the Sabbath was still the day BEFORE the first day of the week—still the seventh day of the week. Дефинитивно Неделата е првиот ден од седмицата. Ал ахад-првиот ден во седмицата-за нас недела, а Итнин е понеделник за нас . Арамејски, арапски, како сакате. Но бидејќи Христос воскреснал во Недела, ние тој ден го славиме како ден за одмор.
Изменето од maria_magdalena - 02.Февруари.2008 во 02:14 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |