|
АДВЕНТИСТИ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onoa sto go komentirav vo predhodniot post bi bilo najednostavniot (iako izgleda najneobichen) odgovor na postavenoto prashanje, a ako sakame da izgubime poveke vreme i da proshirime so filozofija, logika, pa ako sakate i kvantna mehanika, togash ke treba prashanjeto da go prefrlime vo podforumot folozofija i da razgovarame za toa sto e percepcija i interpretacija. Mislam deka tamu imashe edna slichna tema kade sto nekoi chlenovi si go izgubija spokojstvoto i seushte ne se smireni.
Bidejki taa tema navleguvavo vo samata srzh na fenomenologijata na razbiranjeto i poimanjeto na svetot, ne mislam da ja razrabotuvame tuka vo detali bidejki veke imame dovolno religijski napnatosti i bez toa. Изменето од Messenger - 31.Јануари.2008 во 22:54 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj mi e postov za SABOTA I PETOK??????????????
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
MAJA DIKOVA
Група Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro razmisluvanje imas.ke go zemam vo predvid i ke razmislam.pozdrav
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa jas ne zatvoram nishto. Ako sakash da diskutirash i natamu on-topic, poveli anakin, chuvstvuvaj se kako da si doma! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum tuka doma mesi vekje 3 godini
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Не. Тие се старозаветни верници кои ја немаат сфатено суштината на Новиот Завет, дека Стариот Завет завршил со смртта на Христос и дека од тогаш христијаните се под силата на Новиот Завет, Завет склучен на Голготскиот крст во кртва на Заветувачот Христос, а не под силата на оној кој беше склучен на планината Синај со заветувачот Мојсеј.
2. Не. Тие веруваат и живеат како што има кажува Мојсеј и нивната современа пророчица од 16 век Елена Вајт (Elena White) која тврдела дека имала дополнителни откровенија од Бог (Зраци на Светлината).
п.с. Маја, тука прашуваш (во трето лице) за адвентистите, во другата тема ни кажуваш дека случајно си дошла до тој интересен стих за саботата. Многу лесно се издаде дека си адвентистка
Но воопшто не мора одоколу да ни кажуваш за тоа, ова е отворен форум за сите вери и слободно можеш да си кажеш во што и како веруваш, па и да дискутираме за нашите сличности и разлики.
Јас сум EvAngelos, добредојде на форумов
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
?
Изменето од Anthony - 21.Февруари.2008 во 17:25 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
Чико
Група Регистриран: 31.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da,zosto bi se kriele od toa da kazeme koi sme?
Covek ne bi trebalo da se plasi od kritika za svoeto veruvanje. |
|
MAJA DIKOVA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka ne si ja sfatil koja e poentata!!!!A sto pisuva vo Noviot zavet?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На кого му се обраќаш? За каква поента збориш? Зошто скоро секој твој пост се состои само од една реченица?
Инаку во Новиот Завет пишува многу нешта. Што конкретно тебе те интересира?
|
|
|
|
MAJA DIKOVA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
evrostil
Нов член Регистриран: 06.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анакин,сликата открива се за тебе,имам впечаток дека ногу малце знаеш за Адвентистите,ќе треба да посетиш дописна библиска школа,за твое добро инаку со филозофирање нема леб. Адвентистите имаат јасни знаци преку библијата за последното време и тие не држат во раце еврејска библија туку христова библија,божја реч. |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Адвентистите не ја држат во рака Библијата, туку си ја држат својата света книга "Зраци на Светлината" од нивната и само нивна "пророчица" Елена Вајт.
|
|
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veruvaat vo trojstvoto.
Lazni se. Sledniot. Изменето од KGB - 09.Април.2008 во 19:41 |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |