IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 103>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 01:32
Да се каже дека владее епидемија на грип, сида или хомосексуализам, ВООПШТО не може да биде предмет на „лична“ навреда...
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 05:27

Go zaboravi da go nabrois i zborot homofobija. I toa e bolest(fobija) i se lekuva kaj psihijatar..
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 09:27
Psst ! Da ne cue onoj na kogo sum mu antipaticen...Drzte se momci !...a be ne vikajte tolku...pssst !...tivko i na prsti da ne go razbudite...
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 22:24
Мора да се акцентира дека оваа "болест" е една од најстарите, а богами и најупорните во своето постоење...Да не најдеш лек за болест што го следи човештвото од неговиот настанок - вистинско фијаско на медицината

Додека го читав твојов пост, ми светна дека ТИ (поточно, твојата малограѓанштина) се најде да им поставиш дијагноза и да оквалификуваш како "болни" истакнати дејци и историски великани од калибарот на Оскар Вајлд, Вирџинија Вулф, Френсис Бекон, Леонард Бернштајн, Петар Илич Чајковски, Труман Капоте, Караваџо, Марлен Дитрих, Грета Гарбо, Ијан Мек Келен, Енди Вархол,Џорџ Гордон Бајрон... Целиот свет им се поклонува на делата на "болни луѓе"... Според твојата логика, овие великани требале да бидат затворени во санаториум, наместо да го облагородуваат човештвото со монументални ремек-дела

Аџике Чорбаџике, зошто одиш во крајности со твоите тавтологии...? Ги прочитавме твоите ставови околу болеста наречена хомосексуализам, нема потреба да го контаминираш просторов со нови дијатриби и памфлети...

Изменето од Quentin - 25.Јануари.2008 во 23:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 22:27
Мала поддршка за "болните" од екстравагантната и уникатна писателка Исидора Бјелица... Уживајте (ова може да го прочитате само од уникатен човек со смисла за животот)

(извадок од интервју)

Во еден ТВ дуел со Марјан Ристичевиќ рековте дека хомосексуалци има и на село (тој го тврдеше обратното) но дека никој не може да ги види бидејќи се ебаваат во пченките. Мислите дека тоа го прават и на пластовите со сено и во шталите или само во пченките?

Исидора Бјелица - Неодамна малку повеќе се информирав и дојдов до нови сознанија...тоа го прават и на тракторите но и на свежите пластови сено.
Со поточе во позадина, но и по фенси шталите...

Му одржавте и лекција по политичка коректност во таа прилика и на Борис Тадиќ. Како го толкувате фактот дека актуелниот претседател на Србија си дозволува хомофобични ставови?

Исидора Бјелица - Ќе ви кажам дека многумина ми пристапија после таа емисија и отворено ми рекоа дека ги поддржуваат моите ставови околу хомосексуалците и марихуаната но тоа не може да го соопштат јавно зошто се политичари и тоа сериозно би се одразило на нивниот рејтинг.
Тадиќ проценил во тој момент дека хомофобичниот став е политички профитабилен и општествено прифатлив и дека тоа му е поважно од политичката коректност и неговите искрени ставови.
Јас бев поразена со откритието дека поважни му се политичките поени од вистината и своите искрени чувства...
Најверојатно затоа и тој е успешен политичар а јас сум само писател.
Човекот знае што да каже во право време, а јас се’ говорам в лице и во криво време... Јеби га.

Иако Вас, цивилната сцена ве перцепира како националистка, се чини никој повеќе од Вас не направи поголема пародија од “васколиковото српство“.
На пр. за патријархот Павле рековте дека повеќе е наклонет на будизмот отколку на православието поради тоа што не јадел месо па не можел ни да пости. Како го објаснувате ова?

Исидора Бјелица - Само имбецилите и цивилните кмери од цивилниот сектор ме третираат како националистка.
Не е мое да ги појаснувам догмите на било која боја, но ќе ве потсетам дека 90 % под нив беа во Комунистичката партија, додека јас уште како девојче се борев против вербалниот деликт и прогонот на хомосексуалците.
За импортот на западната култура заедно со мојот маж направив многу повеќе од оние кои за тоа земаа дневници и хонорари...
Јас сум против сите глупости, доаѓале тие од левица или десница, што се однесува до клерикализмот јас на него гледам се понегативно и кога можам ја критикувам.
Напишав и текст дека од САНУ го сакам само Милорад Павиќ зошто единствено тој не онанира на “Косовка девојка“ или пак моето отворено писмо на радиодифузниот совет.
Јас за разлика од Љиљана Хабјановиќ или Биљана Србљановиќ никогаш нема да бидат доволно подобна за ниедна идеолошка котерија за да потоа ме наградат и тоа го сметам за огромен успех.
Не дозволувам да ме ставаат во никакви идеолошки рафтови.
Знаете, смачено ми е од таа поделеност во Србија.
И сопругот Небојша и јас сме се отсекогаш декларирале за национал-космополити со екстремно трансидеолошки ставови.
Можеби тоа некому е друштвено неприфатливи, но јас сум толку декадентна и слободна да можам да кажам дека и двете Србии и првата и втората подеднакво од мене се далеку па немам проблем повремено да стојам на страната на Александар Вучиќ а повремено на Чедомир Јовановиќ и Чанак.
Мои куќни пријатели се едни и други и хомосексуалци и трансвестити и стриптизети и пејачки и академици и рок икони и сликари и “свињогојци“.

Што Исидора така блиску ја поврзува со геј унниверзумот?

Исидора Бјелица - Јас како и мојот сопруг длабоко верувам дека секое суштестви е бисексуално.
Од друга страна, во мојата рана младост најдобри пријатели беа хомосексуалците зошто тие луѓе беа најинтелигентните и најслободоумните и ако баш сакате имаа и највеќе стил, така што многу рано почнав да лобирам за геј слобода. Мојот прв новинарски текст кој го напишав на 18 години беше во еден младински лист и претставуваше памфлет против прогонот на хомосексуалците во тогашна Југославија.
Напросто, хомосексуалците (Исидора најчесто ги спомнува како “геј особе“ м.з.) се најблису до мојот велтаншаунг, тие беа најдобри и најголеми уметници и ете од каде е моето отворено залагање за “геј ствар“.
Да бидеш геј значеше пред се аристократичност на духот и отвореност за разни идеи.

Геј културата...Вајлд, Жид, Пруст...и останатите великани на пишаниот збор, уметноста воопшто. Со некои се дружевте кога го напишавте „Љубов у Тунису“. Што тие имиња значат за вас – инспирација, патоказ? – и на кој начин – за оние кои не ги читале – нив ги обработувате во Вашата книжевност?

Исидора Бјелица - Љубав у Тунису е првиот бестселер геј роман објавен на српски јазик, знам дека на некои им е непријатно дека го напишав јас, а не Владимир Арсенијевиќ...Таму е детално опишана таа страст помеѓу Вајлд и Жид...Вајлд е моја опсесија, мој патоказ и за мене мојот живот е најголемо уметничко дело.. Од друга страна, Жид, е мој духовен отец и јас еднаш годишно навраќам на Сид Бусаид како најважен топос на еротиката и културата...

Изменето од Quentin - 25.Јануари.2008 во 22:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:24
хомо=човек
фобија= страв

верувам ваква болест имаат сите животни. а за човек, ако ја има, стварно треба да се лечи...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:35
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Додека го читав твојов пост, ми светна дека ТИ (поточно, твојата малограѓанштина) се најде да им поставиш дијагноза и да оквалификуваш како "болни" истакнати дејци и историски великани од калибарот на Оскар Вајлд, Вирџинија Вулф, Френсис Бекон, Леонард Бернштајн, Петар Илич Чајковски, Труман Капоте, Караваџо, Марлен Дитрих, Грета Гарбо, Ијан Мек Келен, Енди Вархол,Џорџ Гордон Бајрон... Целиот свет им се поклонува на делата на "болни луѓе"... Според твојата логика, овие великани требале да бидат затворени во санаториум, наместо да го облагородуваат човештвото со монументални ремек-дела

Па што ако некои големи умови биле геј? Некои големи умови биле наркомани? Други самоубијци? Трети шизофренични? И шо со ова докажа???

зип. нил. нада.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:53
А зар ти мислиш дека нешто докажуваш тука? Јас само посочив дека за да оквалификуваш цела една популација (историски и географски детерминирана) како "болна" врз основа на различната сексуална ориентација, треба да си или глупав или луд
Настрана фактот дека во поткрепа на таквите твои позиции не нудиш никаков релевантен аргумент.

Изменето од Quentin - 26.Јануари.2008 во 05:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 01:20
Originally posted by аџија аџија напиша:

хомо=човекфобија= стравверувам ваква болест имаат сите животни. а за човек, ако ја има, стварно треба да се лечи...

Почитуван аџија, следи уште едно мало просветлување...
Во кованицата хомофобија, зборот хомо е од грчко потекло и не значи човек, ами "исто", "еднакво" (антоним на хомо е хетеро со значење "друго" "различно").
На латински зборот homo значи човек...

Немој да мешаш грчки и латински...
Понудата за к*рс сеуште трае...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 02:44
Originally posted by аџија аџија напиша:

Точно е дека човекот се раѓа со сексуална ориентација: хетеросексуална. Но за жал точно е дека под влијанието на сопствените себични и зли пориви, одгојот и негативната глобализациска пропаганда, може да ја супресира таа ориентација и да ја замени со извитоперено, наказено однесување наречено хомосексуализам.таа појава е неморална, анти-природна, невродена и се смета за пореметување.

А професионалните истражувачи веќе одамна пресекоа вака:

Homosexuality is no longer regarded as a mental illness by the scientific community. In 1973 the American Psychiatric Association (APA) removed homosexuality as a disorder from the Sexual Deviancy section of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, the DSM-II.

The World Health Organization's in 1990, adopted a resolution to remove the homosexuality from the list of mental ilnesses, in the ICD-10.

Изменето од Quentin - 26.Јануари.2008 во 02:46
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 14:14
toa nishto ne znachi,...samo deka chovekot si ja izvadil od negovata lista na bolesti,.....ne moze da bide prirodmo neshto,...shto ne e toa!,...se znae,.... "gospod" na penisot,... kaj  mu go odredil  mestoto,...,..

Изменето од Eleni - 27.Јануари.2008 во 00:32
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 15:02
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Во кованицата хомофобија, зборот хомо е од грчко потекло и не значи човек, ами "исто", "еднакво" (антоним на хомо е хетеро со значење "друго" "различно").
На латински зборот homo значи човек...
Ми го зеде зборот од уста... Ах аџијо во недостиг на соодветни реплки кажуваш бесмислици. Пред да напишеш нешто, провери ги информацијата/тврдењето/дијагнозта...
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 15:08
Originally posted by brza brza напиша:

se znae,.... "gospod" na penisot... kaj mu go odredil mestoto,...,..
Ајде кажи каде му го одредил? Во вагината, устата или аналниот отвор? За точниот одговор добиваш патување низ времето, дестинација Среден век.

Изменето од Eleni - 27.Јануари.2008 во 00:33
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 15:16
  nesakm  da  gi  citam  vasite  izlagajna  samo  ke  kazam  od  kade  poteknuva  homoseksualnosta   vo  svetot 
     golemite  vladeaci  za da  gi  odrzat  vo  discipliniran  zivot  svoite  potcineti  vo  hranata  im  stavaat  mnogu  sovrseni "drogi"  so  koi  se  dobiva  mnogu  sovrsen  covecki  sistem na zivot 
     no  na  nekoi   mesto  celiot  toj  sistem  ima  propusti -lusge dobivaat rak, cudni  bolesti-tuka  najinteresni  momentalno  se  psihickite  sto  na  ist nacin  se  manifestiraat  kako kaj  zenite  taka  kaj  mazite
    zenite  pokraj  vaginalnoto  zadovoluvajne  posegnuvaat  i  po  analnoto  so  sto  dobivaat  mnogu  sovrseno  opustajne  na  celiot  organizam  i  slobodno  cirkulirajne  na  krvta  niz  mozokot  so  sto  uzivaat  isto  kako  da primile  mnogu sovrsena  droga-istata  potreba  se  javuva  i  kaj  maskiot pol samo  sto  kaj  niv  toa  ne  se  zema  za  normalno  a  i  ne  e 
      sovet:  obratetese  kaj  lekar   i  obavezno  daruvajte krv  za da  se  isfrli  od vasiot  organizam  taa  hemikalija 
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.