|
И Библијата забранува свинско месо |
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не важет, кој рече дека важет? Не си разбрал, си читал, ами не си дочитал..ами сега немам време да ти објасна, че излегва в чаршија, после полноќ че доја пак да ти дообјасна, бива?
ајде биди ми со здравје
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Neli gledas deka si kontradiktoren Evangelose???? Allah kazuvat deka ne ponistuvat, a Isus ponistil. A Evangelose??? a jas tebe ke ti objasnam za ovie ajeti,so gi ispastira,Evangelose.. ili mozebi ne si cul za derogacija a ??? |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Svojstveno za tebe "pastorce vo senka",na prasanje da postavuvas kontra prasanje,no so taa razlika sto tvoeto prasanje nema vrska so temava,taka da sega da ti objasnuvam stoe TEFSIR,(za tebe spansko selo),nemam vreme posto i jas treba da skoknam malce nadvor. 2:173a Zabrana svinjetine. Zabrana svinjetine seže daleko u prošlost. Poganim su svinje smatrali Feničani, Etiopljani, Stari Egipćani, a za jevreje je svinjsko meso odvratno, svinja je simbol prljavštine i nevaljalog. U Tewratu (Tori) svinjsko meso se zabranjuje u Levitskom zakoniku (11:7,8) i u Ponovljenom zakonu (14:8,12). Sve što važi za jevreje na osnovu Tore, isto važi i za kršćane na osnovu Evanđelja. Sve što uči Stari zavjet, učio je i Isus Krist. On jasnim riječima kaže da se zakoni Starog zavjeta moraju poštovati bez ikakve izmjene: “Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19). Objasni mi ovde sto saka da kaze Isus vo pogorniot citat od Biblijata,pa posle ce prodolzime. Bez mrdanje levo i desno fokusiraj se na ovie zborovi: On jasnim riječima kaže da se zakoni Starog zavjeta moraju poštovati bez ikakve izmjene: “Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19). |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova kazi mu go na nekoj evrein i ce si ja fatis beljata! P.S. Ne zaboravaj deka te cekam i kaj temata:BIBLIJATA I ALKOHOLOT! Navrati malce i tamu! |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I ZOSTO TOGAS EVREITE GO PRIFACAAT???? ILI ZA NIV VAZET A ZA VAS NE A??? E OVA VECE E DVOEN MORAL,a Evangelose???? EDNA ISTA KNIGA,SO DVE SODRZINI,EDNIVE GO PRIFACAAT EDNOVO,DRUGITE NE,NIKAKO DA SE NAJDE RESENIE.... a Evangelos??? Koj e sega ovde u pravo??Evreite ili Hristijanite??? Изменето од Halid ibn Velid - 25.Јануари.2008 во 22:08 |
|||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е кој је сеа у право кажите зш планира за утре скара у Трпејца ако бидит вакво времето а у скарата нормално че имат и свињско месо, па појасните сеа да го фрла ал не?
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
efendija, jas mislev prashuvash za hristijanite i svinskoto ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ipsravno mislis,prasanjeto si ostanuva onakvo kakvo sto e dadeno na pocetokot na temava!
A ti blagorodna,slobodno djitkaj toa svinskoto vo kontenjer,u Trpejca dobro ce si pomines i so telesko! |
|||
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evreite ne se Hristijani, tie voopshto ne priznavaat nishto osven stariot zavet... taka shto analogijata vi e mnogu pogreshna. Ama pusto, neli treba da se najde zabeleshka negde...
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ajde jas najdov pak edna zabeleska od Noviot Zavet,iako bese upatena do EvAngelos,bi sakal da go cujam i tvoeto mislenje: On(Isus) jasnim riječima kaže da se zakoni Starog zavjeta moraju poštovati bez ikakve izmjene: “Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i proroke. Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.” (Matej, 5:17,19). |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ajde, ne me povikuvash direktno mene, ama ke mi izvinish shto si davam sloboda da se javam. Nema nishto chudno vo Negovata izjava. Toj tochno veli deka ne doagja za da menuva bilo sto vo starite zakoni. Tie si ostanuvaat takvi kakvi shto bile, a toj doagja da go ostvari proroshtvoto deka kako Mesaja, koj e proreknat da se pojavi megju evreite, doagja da gi spasi so donesuvanjeto na noviot zakon. Zatoa, ako prochitash malu levo-desno ke najdesh kade veli deka doagja so mech za da go razdeli tako od sin, stari od mladi i t.n. Kako sto imal obichaj da zboruva vo paraboli i simboli, veli deka ne doagja da gi poprava starite zakoni, tuku da gi raskine, da donese novi i so toa da go razdeli staroto od novoto. Onoa sto bilo nekogash si ostanuva da izumre so starata generacija, a novata se oddeluva so noviot zakon. Mnogu ednostavno efendija za onie koi SAKAAT da razberat, a mnogu komplicirano, zagadochno, pa na prv pogled i kontradiktorno za onie koi slepo odat po dogmata. Znam deka si inteligenten i vednash ke sfatish. Изменето од Messenger - 25.Јануари.2008 во 23:39 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Алах кажал дека не поништува? Јас контрадикторен? Изгледа македонскиот јазик не ти е баш најака страна, ама сепак се надевав дека како муслиман си имаш некоја своја верзија на к*ранот која подобро ја разбираш. Ајде со моја помош ќе се потрудиме да видиме што Алах вели:
Ниеден ајет Ние не го поништуваме, а ниту, пак, забораваме, а подобар или сличен на него да не донесеме. (Сура 2:106)
Значи Алах вели дека тој не поништува ниеден ајет, ниту пак заборава доколку пред тоа не донесе подобар од него.
Разбираш до тука? Ок, одиме понатака..
Значи кога Аллах ќе донесе некој подобар ајет, предходниот ГО ПОНИШТУВА.
Значи дали Алах поништува ајети? ДАААА.
Дали, според вас, Исус поништил закон? ДААА.
Дали Алах донесува нов подобар ајет? ДАААА.
Дали Исус донесува подобар закон? ДААА.
Епа како не ви е срам да отварате вакви теми
п.с. Го знаете она со раската и гредата?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A dali ti razbra messenger? |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ti "pastorce vo senka" ne zaobikoluvaj ja temata,odgovori direktno na moeto prasanje koe pogore ti go postaviv.Vaka si do usi offtopic.
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |