|
Влијанието на медиумите врз младите |
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stara vistina e deka mediumite go kreiraat opstoto mnenie vo edna drzava. So vakvata konstatacija ne ja otkrivame toplata voda. Znaci, vlijaat vrz site kategorii na gledaci,i od starosen i od intelektualen i od socijalen i od politicki aspekt.
Kakvo vlijanie ke izvrsat vrz mladata populacija, toa zavisi i od faktorot roditel, koj vo nekoja raka treba da bide filter, ili cenzura za informaciite sto gi prima negovotot dete. Imeno, vo interes, zaradi razlicnata struktura i razlicnite interesi i vkusovi na auditoriumot, e da prikazuvaat siroka paleta od sodrzini, kako bi ostvarile povisok procent na gledanost, a so toa i pogolem prodazen reklamen prostor, od koj sto, sakale nekoi da priznaat ili ne, tie opstojuvaat na pazarot. Roditelot e toj sto ja prezema ulogata na selektor na nivnite sodrzini i odlucuva sto treba, a sto ne treba da konzumira negovoto dete. Kolku roditelite umeat da se spravat so taa uloga, toa e sosema drugo prasanje. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vlijaat, denesk site 13-18 godishni devojki lichat na bugarski ili srpski pejachki
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нажалост многу малку се справуваат младите се толку многу распуштени во своето однесување што не може да им се најде крај само не знам дали на тоа им влијаат шпанските серии , трачевите во весниците и списанијата, што, како , зошто, па нормално секој ке стане радознал или политиката пренесувана преку телевизијата од која се учат да пцујат а интернетот е веке друга приказна со тажен крај |
||
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
можам да ве замислам , лолллл, певици , цик , цак |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zboruvas kako da si prestarena. Megu roditelite e navlezena edna opsta psihologija vo stilot "Kade site Turci tamu i gol Asan" Vo razgovorite sto gi imam vodeno so nebroj roditeli, site zazemaat identicen stav "Jas li da se pravam najmudar? Takvi se site mladi denes? Zarem treba moeto dete da go pravam bela vrana?" Negativnoto vlijanie na zapadot dlavoko navleze vo porite na naseto sekojdnevie, a od nego najmnogu e zafatena mladata populacija. Za zal, sekogas se sledi ona sto e loso. Pozitivnoto od zapadniot svet e mnogu daleku i tesko deka vo najskoro vreme ke se odomakini na nacata pocva. |
||
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ne spagam vo tie, pa nema mene sho da me zamisluvash! |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па знам дека не спаѓаш, ниту една певица не би седнала да висе на форумот , кога може цик цак низ градот да шета
тука на форумот сме повекето спотрски тип |
||
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па влијаат како не.....а ептен добар пример имаме...... српски и бугарски певачици...... да е до мене не мора секогаш да ми биде косата права .......... ама оди после цел град зад тебе како глутница.......те оговара
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
devojko BE YOU i ich da ne te bole levata shtikla koj sho ke reche...onie sho se pametni nishto losho nema da kazhat |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па сум јас,..... затоа сега цела коса со електрицитет.....
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj nishto toa od vremeto e
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно време влијаеа панкерите, рокерите, шминкерите, хипиците...
Сега Турбо фолк влијанието ви пречи... Се во свое време, кога човек ќе остарее и ќе го нагрнат грижи и проблеми,ќе нема време да следи ничие влијание... А младите денес брзо остаруваат. |
||
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dodeka da ostarat mnogu greshki ke napravat ama posle veke ke bide kasno |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ке направат, ама ке имаат сто да ги советуваат младите кога тие ќе бидат стари. И ке бидат од другата страна на јазот на генерациите. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |