|
Дали долгите врски успеваат? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 35> |
Автор | ||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е секогаш вака |
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cest na isklucocite, ova e samo moe mislenje
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ПРВ ИЛИ ВТОР..ТРЕТ?
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DOLGITE VRSKI SKORO NIKOGASH NE ZVRSHUVAAT SO BRAK.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа значи дека воопшто не биле ни присутни! Љубовна врска без љубов?!? Не ми се лути мене туку на оној кој го измислил изразов а сиромав не бил свесен дека некогаш луѓето ќе заборават колку е моќна љубовта. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i brakot e dolga vrska ... ako se ima dolga vrska ... toa e isto kako brak ... no ne verifikuvan ... sepak za uspeh na dolga vrska ... treba da se ima ljubov ... a taa ljubov ne e po nasa zelba ... dali sakame ili ne ... tuku ednostavno se slucuva .... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако една врска е долга, се наоѓа само на чекор до успехот. Освен ако не е базирана на површни работи или некој бил во заблуда.
А и кратки врски може да бидат еднакво успешни, ако се има одлучност и се знае што се сака. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема врска квантитетот, важен е квалитетот на врската.
Долги, кратки секакви врски и успеваат и не успеваат..... а што всушност се подразбира под успех....Брак??? Тоа ли е успехот, целта што треба да ја постигнат долгогодишните врски..може и да заврши така но ако врската била безвеза и бракот ке биде безвеза а и не мора да значи дека ќе биде безвеза,бидејќи едно е да се гледаш со некој 2,3 саата 2,3 дена во неделата а друго е да се будиш до него/неа секој ден. Значи според мене бракот е лотарија а должината на врската не е гаранција за успешен брак иако понекогаш помага со оглед на тоа дека партнерите се навикнуваат еден на друг па полесно им е да се приспособат на заедничкиот живот во брак..... а што ли ми беше поентата а да најважно е да постои љубов без оваа состојка ниедна врска не е убава без разлика да ли е кратка или долга или дали ке ,,успее" или не...што и да се подразбира под успех на една врска како што и погоре спонав, тоа е субкјективно но ако нема љубов нема магија се е залудно се е за џабе.
А друг сегмент исто така важен за ,,успехот,, на врската ако земеме на пр. дека под успех ке подразбираме завршеток со брак се секако намерите на партнерите, ако некој од нив нема озбилни намери во врската таа колку и да е долга нема да заврши со брак ова нема вркса со љубовта..може и да постои во таа врска но ако едноставно партнерот си има некои мушички како на пр. не е спремен за брак или се осеќа сеуште неподготвен или несигурен дали партнерот со кој е во врска е вистинскиот за да го мине остатокот од својот живот со него/неа таа вркска нема да заврши со брак т.е.нема да ,,успее,, иако можеби била исполнета со љубов итн...... значи поентата ми беше дека се е релативно и животот е непредвидлив затоа да уживаме во моментите... Изменето од Goddes of Chaos - 27.Јануари.2008 во 19:28 |
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
ANJA
Нов член Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka ako na nekogo mu veruvas sigurno deka ke uspee vrskata
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti ova ozbilno go mislish?????
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Seriozen i so ocila temni, recept za dolg zivot.
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ретко.
|
||
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зависи од партнерите
но не е пресудно и јас знам примери како твоите другарки
но сепак јас сум за подолга врска пред брак за подобро да се запознаеш
|
||
Life is beautiful
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па,... ако е долга врска значи успеала,......
|
||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 35> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |