IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
Автор
Порака
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 13:42
Sakash da kazesh zvuchish ednakvo losho
kako Anthony?
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 17:21
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Padisah, ova se chisti nevistini. Se dodeka ne izvadite jasen dokaz za potekloto na taa kniga, od relevantni izvori, a ne od nekoi totalni anonimusi i citati od pisma koi ne postojat, ova kje ostane kako chista insinuacija.
Chudno - mislev deka na eden vernik, vistinata mu e pred se!

hi zidarski
najnapred ako ne bese vistinia nemase da ja otvoram ovaa tema
jas ti davam podatoci a ti davas samo nepromisleni komentari
 i nisto drugo dokolku mislis deka ne e vistian ili tvrdis taka
dokazi go toa dokazi deka Tolstoy voopsto nemal privaten lekar
dokazi deka toj D.P. Makovitski  ne postel  ti ke kazaes 
toa e fakt i gotovo nie ke poveruvame toa a e tvojot stil neli,...
pisuvs kako da si kazal nesto golemokako da si nesto nad, ne, pred Allah site sme isti
osven prazni zborovi ne viodovme od tebe daj dokazi deka tie licnosti ne postoele deka tie licnosti ne gi poznaval deka so tia licnosti ne se dopisuval (inaku so izdavacot od Fatih Murtazin dosta vreme se dopisuval izdavacot ponekogas del o negovite dela so nekoi celini gi napisal na tatarski, eden od odgovorite  sto go dava na pismoto na Fatih samiot izdavac  go dava na 9 januari 1910 istoto pismo e objaveno na tatarski vo 11 tiot broj od spisanieto.) 

vistniata sekogas mi e i ke mi bide pred se
a Allah cc se znae i toj se gleda

Najubavo i nadobro se Allah znae.

zidarski:.....zaedno so ushte nekolku vidni pisateli i umetnici vo Moskva, toa e fakt koj e jasen i dokazhan.
aaaa  збунетост  me razocara.... zaedno so uste nekolku !!!...koi see tie sto tie
lele kakvi podatoci mi dade odma ti poveruvav i site drugi
do deatali se mi dade bravo be koj e kako tebe
toa e fakt !!! sto e toj fakt, znaci ke kazema fakt e i gotovo treba da veruvame....znaci da znam za drugi temi da kazam fakt i gotovo site ke mi veruvaat....идеја.
zosto toj fakt nigde ne se srekava ili e izmisleno!!! izgleda taka e

drugo toa sto mesenger pisuva
zidarski, kakva vistina ochekuvash...

Zarem ne gledash deka ova e propaganda. Ostavi gi neka pishuvaat sto sakaat. Ako taka se chuvstvuvaat podobro, neka im bide... ionaka nikoj ova ne go chita. Sami si pishuvaat, sami se chitaat, sami se raduvaat...

nema nikakva propaganda, nikoj ne go cita, pa ti ako ne go citase tuka nema se da dades komentar...  хипнотизиран
znaci deka go citas i samiot sebe si se degradiras so toa sto kazuvasголема%20насмевка

Allahu ekber

Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 21:57
Моментално ја читам “Воскресение“ од Толстој.
Се потсетив дека постоеше и ваква тема, па еве ме...
Само еден вистински следбеник на Христовото учење би можел да напише такво дело. Би било крајно лицемерно од Толстој како муслиман да се облече во рисјанска руба за да напише такво совршено дело, каде од секој збор може да се “прочита“ неговата определба.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:08
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Моментално ја читам “Воскресение“ од Толстој.Се потсетив дека постоеше и ваква тема, па еве ме...Само еден вистински следбеник на Христовото учење би можел да напише такво дело. Би било крајно лицемерно од Толстој како муслиман да се облече во рисјанска руба за да напише такво совршено дело, каде од секој збор може да се “прочита“ неговата определба.

Да де, ама после пишувањето на книгата го примил Исламот.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:15
Е ај сеа...замисленост
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 01:19
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Al-Bosni Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Bosnia Hercegovina
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al-Bosni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 18:49
Брате Падишах ако ги имаш книгите Хаџи Мурат и Хз. Мухаммед на босански јазик би било добро да ги постираш. Овие претходните книги што ги постира беа на турски и азербајџански. Исто така доколку некој друг ги има овие две книги на босански нека ги постира односно сподели со нас.
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:25
A makedonski?
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al-Bosni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:28
Ако ја имаш на македонски во тој случај би било најдобро. Јас мислев дека на македонски сеуште не е излезена, ако грешам поправи ме. Исто така уште еднаш ќе ве замолам ако ја има некој на македонски или босански нека ја сподели со нас. Селам алејкум
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:29
Drugoto na druga tema....
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:32
Nemas dozvola za ova!
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:42
Temimi - na dolgo i na shiroko pishuvavme za istava rabota... ne gledam logika pak da se vrakjame na besmislena tema.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al-Bosni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:44
Темими ако ја имаш целата книга постирај ја во ворд или пдф формат, така би било пожелно.
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 22:50
Originally posted by Al-Bosni Al-Bosni напиша:

Ако ја имаш на македонски во тој случај би било најдобро. Јас мислев дека на македонски сеуште не е излезена, ако грешам поправи ме. Исто така уште еднаш ќе ве замолам ако ја има некој на македонски или босански нека ја сподели со нас. Селам алејкум
Грешка е на братов што дозволи да излезат делови од книгата.
Тоа е право на издавачот, во овој случај ние, па сакав да интервенирам на време, бидејки видов дека напишал по грешка.
А дали е погрешно или не да се зборува на оваа тема, па може да се сведе разговорот на тоа - верувам или не, дека Толстој станал муслиман или имал симпатии кон исламот, а кој има аргументи нека си ги напише, но никако нека не се обидува да го негира соговорникот од инает и тврдоглавост! Сепак, ако мислите дека нема извор или оригинал, поминете на саем на книга на 15 април, па здравје Боже, ќе се уверите.
Се извинувам што упаднав, иако решив да не ви се мешам во неконструктивните разговори, сепак, морав да го одбранам моето право.
Поздрав и секако, селам!

Изменето од Studentski Klub - 14.Март.2008 во 22:58
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,156 секунди.