|
ИСЛАМОТ И BELLY-DANCE |
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Автор | |||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zaboraviv da dodadam - konkretno vo Turcija zapoznav chovek koj negovata zhena ja terashe taka da se oblekuva, a potoa ne odnese celo drushtvo na orientalski tanci... mnogu dvoen moral e toa...
Spored mene, pricinata za toa e nedovolnoto obrazovanie (kako islamsko taka i opsto) na muslimanite, a vo toj kontekst i nepravilno ili nikakvo prakticiranje na verata
|
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e taka de eden pasa minderluci i zeni arno ne mu e dosadno sam i onaka e popameten od zenite pa so niv ne mu odi muabetot .mozebi ne e tocno no imam vpecatoe deka muhamedancite imaat stav deka se popametni od zenite zosto koga setaa mazot odi 4 , 5 koraka pred zenata mnogu retko zaedno odat ali ne sum videl ni komunikacija
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pustinski-Lav, ako se zabraneti, kako sto velish, zoshto togash ne se navistina zabraneti? Zabraneto e nekakvo oblekuvanje i pienje alkohol i toa se pochituva i se sankcionira. Toa znachi navistina deka e zabraneto. Ama kako velish deka tancuvanjeto e zabraneto koga vsushnost praktichno ne e voopshto zabraneto! Koj go sprechuva, koj go sankcionira ??? Zabranuvanje na zbor, a ne na delo, ne e zabrana. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Muhammedanci za nas e navreduvacki izraz,otsega pa natamu koristi Muslimani.
|
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger:za koi zemji zboruvas be ti,za Saudiska Arabija,Iran ili nekoi drugi.Za koi islamski zemji se odnesuva tvoevo tvrdenje? |
|||
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako sto ce reces efendija so pocit muslimani.samo ako moze malo objasnuvanje okolu toa nikogas na primer ne mi bilo jasno zosto albancite se navreduvaat koga gi uslovuvvat so schiptar a med'u sebe samite taka se narekuvaat kako sto i sega ne mi e jasno zosto e navreduvacki muhamedanci koga go sledite negovoto? nie na primer ne se navreduvame ni koga ne vikaat kauri.ako moze malo objasnuvanje molam.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
So zadovolstvo ce ti objasnam.Nie se vikame muslimani zatoa sto nasata vera se vika Islam. Sekoj sledbenik na Islamot se vika musliman. Za da ti bide pojasno,Islamot e vera koja ja objavil Bog-Allah dz.s. do ludjeto preku svojot pratenik Muhammed a.s. Mnogu zapadni orientalisti Islamot go pripisuvaat deka e Muhammedova tvorevina ,odnosno deka toj go napisal k*r,anot,i ne slucajno gi koristat terminite:Muhammedanizam i Muhammedanci,sto e sosema pogresno. Za nas e sosema jasno deka k*r,anot e Allahov zbor dostaven do Pejgamberot,i zatoa terminite Muhammedanizam i Muhammedanci nas ne navreduvaat. Zatoa ti apelirav da go koristis terminot muslimani,a ne Muhammedanci. Mislam deka bev jasen. P.S. a za zborot shiptari,prasaj nekoj albanec na podforumot Politika,sigurno ce ti objasni zosto toj zbor gi vredza. |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
AJdeee...povtorno pochnuvame so demagogii... de bilo sekularno, de ne bilo, pa mozhelo porano ama ne mozhelo sega, de ovie se muslimani ama ne se bash asli mulimani, pa za ova pishuva vo Knigata, a za onoa ne pishuva ama isto kako da pishuva samo sto nikoj nemozhe da prochita bidejki ne e napishano... pa na koja zemja mislish ti, pa ne treba da mislish na nea tuku misli sega na druga... a sega ne misli na drugata bidejki taa vo ovaa rabota ne e navistina muslimanska i vrati se da mislish na prvata... sega ne misli na dvete oti toa e idalno ama go nema nikade... e sega misli na dvete oti go ima itamu i tamu... Da ni bide polesno za site ovde efendija, za kakva toa idelno-utopistichka islamska zemja ti mislish koga zboruvash za islamot i muslimanskite drzhavi, koja e tolku ponapredna i podobra od site drugi? Mozhesh ednash da zastanesh na crvsti noze i da zborime otvoreno kako praktichno se zhivee, a ne kako ti si ja zamisluvash islamskata utopija? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Utopija si ti so celoto tvoe bitie.Tie raboti sto gi spomna se samo isklucok a ne primena od site ludje vo tie islamski zemji koi gi spomnuvas.Ako zememe procentualno samo tvojata zemja USA pravi najpovece grevovi od bilo koj kalibar od celiot islamski svet(a kade se ostanatite zemji),vtora rabota e sto ti tolku gi izdramatizira ovie raboti kako tie da se zastapeni kaj 99% od muslimanite,sto apsolutno ne e taka,zatoa jas edno ce ti recam:BILO KOJA ISLAMSKA ZEMJA ZEMIJA,A OD DRUGA STRANA BILO KOJA NEISLAMSKA I POCNI DA ANALIZIRAS BILO KOE ZLO,CE VIDIS DEKA ZLOTO DALEKU POVECE E ZASTAPENO KAJ NEISLAMSKATA ZEMJA!-Bilo da se raboti za:
-ubistva -samoubistva -alkohol -droga -prostitucija -maloletnicka delikvencija -razved na brakovi -kradenje itn...itn.... Napravi analiza na ovie raboti ,pa posle javi mi se i zboruvaj mi za utopija,vo ovoj slucaj pak ce povtoram TVOITE POSTOVI SE CISTA UTOPIJA,a ne moite! |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Efendija sto e ova? Povtorno off-topic? Koj zboruva tuka za USA, za kriminal vo drugi zemji... kade otide? Mozhebi ja pogreshi temava? Da te potsetam, temata e stomachnoto tancuvanje i islamskiot nachin na zhiveenje vo muslimanskite zemji. Vrati se na temata. Edinstveno sto mozham da zaklucham od toj off-topik komentar e deka vo USA ima poveke krimnal bidejki nema belly-dance, a vo muslimanskite zemji ima pomalu kriminal bidejki ima stomachen tanc. Vo toj sluchaj znachi lekot za namaluvanje kriminal e stomachen tanc ! |
|||
|
|||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a ne ne suntetickata droga heroinot ili surovini za drugi sinteticki drogi na baza na opijumot se proizveduvaat vo islamskite zemji i toa 80%
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova sega ne ti se dopadja,zosto ne odi vo tvoj prilog,i sega sme off topic,vrati se nanazad vo temive pa vidi se samiot kolku pati navleze vo off topic,bez oko da ti trepne.
A za stomacniot tanc uste vo prviot post ti odgovoriv deka e Islamski neprifatliv i osuden,a toa sto go ima vo nekoi zemji so mnozinstvo na muslimani e ISKLUCOK a ne praksa na sekoj musliman.Celo vreme se obiduvam ova da ti go stavam vo tvoite usi,samo izgleda ne sakas da gi otvoris. |
|||
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Efendija... da se vratime togash malku nazad...
Realno, edinstven primer za vistinski sherijat bi bil Kalifatot, neli? Onoj period od 2-3 veka po objavuvanjeto na k*ranot. Ako toa bil vistinski sherijat, zoshto togash ne gi iskorenil tie pojavi? Imale sosema dovolno vreme... Istotaka - islamskata vlast prodolzhuva vo tie regioni, praktichno do denes, no ete, da zememe deka sherijatot bil prekinat so Osmanliite... Toa znachi deka imale vreme od rechisi 5 veka za da gi ischistat tie pojavi... Dali tie pojavi se posilni od slovoto na k*ranot?! |
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Juzna Amerika muslimanska e, Meksiko muslimansko e.. idi vidi procitkaj si mal od kade e najgolemata droga.. A ako mslis na Afganistan, pa tamu neli (za zal) momentalno hristijanik vladeat, i toa od cel svet
|
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |