|
Дервиши |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јануари.2008 во 20:39 |
ovaa e samo prasanj i me interesira dali i dervisitte se muslimani
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE!!!!!!!!!!!!!!
Ako celta ti beshe da dobiesh odgovor, eve sega dobi i zatvorija temava. A ako celta ti beshe ocekuvanata... togash ostanisi dosleden na zamislata i ostani na temava i cekaj drugi "odgovori" Изменето од Sahih Bukhari - 24.Јануари.2008 во 20:49 |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JOK!!!!!!!
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znae li nekoj nesto povece da objasni za dervislakot kakov red se tie kade spad'aat sto se
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prasaj si gi niv,ako gi ima na forumov,nie ne znaeme!
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, mozhe li da dadete povekje objasnuvanje... I vo Skopje imam videno Dervishi i se imam zapoznaeno so nekoi duri. Tie se shiiti ili posebna grupacija? Objasnete povekje...
|
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vidis vie neste hristijani a bolje znaete za nas verojatno znaete i drugi raboti nemora nekoj da e dervis za da pise nesto ako znae .
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa koga si videl zosto ne si gi prasal niv be Zidarski???? |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa shto toa beshe pred mnogu godini i vo razgovorot so niv, tie se pretstavija kako posveteni muslimani. Vo toa vreme, seushte ne znaev deka Sunitite ne gi prifakjaat... Dali mozhe nekoj da dade objasnuvanje?
|
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe i mene mi se imaat pretstaveno kako muslimani ama vidis muslimanite znaat i za pravoslavcite i za katulicite i za protestantite a ne znaat za svoite ili eeeeeeeee znaat ama ne kazuvaat...
|
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eveti definicija za Musliman, za da ne ti se smee svetov najdobro bi ti bilo da naucish shto e Islam i shto e Musliman!!!
Islamot e religija koja e bazirana na Quranot i na Sunnetot Sekoj eden koj gi pocituva zakonite na ovie dva kriteriumi moze dase narece Musliman i e del od Islamot!!! Dervish*te imaat ritual vo koj samite si nanesuvaat bolki do toj stepen da dojdat do krvarenje... E sega ima hadis vo koj se veli deka: Sekoj eden koj si nasnesuva shteta samiot na sebe (na svoeto telo) Ne eden od nas (Muslimanite) Spored ova a i spored 1000 drugi zakoni od Quranot i Sunnetot, dervish*te odat protiv , i zatoa nemozat da bidat Muslimani i del od Islamot. Nivno pravo e toa shto se narekuvaat Muslimani, i ti se narekuvash hristijanin, ali protestantite smetaat deka sledish pogreshem koncept i nete prifakaat a ti ne gi prifakash jehovinite svedoci i se taka do bezkraj.... Educirajseeeeeeee batkaaaaaa |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bukhari, ne prashav so cel da provociram, bez lutenje! Najiskreno prashav, zatoa shto Dervish*te pak samite se pretstavuvaat kako najchisti vernici... Bidejki ne znam dovolno za niv, prashav dali nekoj znae.
Od tvoeto objasnuvanje stanuva jasno - ima logika vo toa so povreduvanjeto na teloto... Ushte edno prashanje - dali spagjaat vo grupata na Shiiti ili se posebna frakcija? |
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
musliman znaci bozji covek sekoj vernik e muslim bez razlika od koja religija e ako veruva vo 1 bog toj e muslim
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
musliman znaci bozji covek sekoj vernik e muslim bez razlika od koja religija e ako veruva vo 1 bog toj e muslim
E kaj go najde ova ziti se?
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |