![]() |
|
НАШИТЕ ТАКСИСТИ |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
bpre ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 19.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 12.Јуни.2007 во 10:43 |
За темава сум испровоциран од нашиве одвратни таксисти.
Работата ми е таква да постојано имам гости од странство, и навистина ме нервира кога ке чујам дека за такси им зимаат и по 10 евра од автобуска до центар ( јас кога се возам ме кошта 50 денари). Најстрашното е што не се поединечни случаи туку тоа се случува во 99,9% од случаите. Имало случаи кога се насилни ако не ја добијат сумата која ја бараат. Еднаш еден се осмели да ми се јави, ( откако јас на мојот гост му кажав дека ке го кошта најмногу 2еу!!!) и ме праша како тоа јас сум им кажувал на странците колку ќе го кошта, дури и се закануваше. Долго време размислувам што да направам, зошто тоа е ужасна реклама за нашата земја, а таксистите се првите со кои се среќава странец кога пристига во Скопје. Помагајте, како да ги превоспитаме???!!! |
|
2012
|
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemat so da naprajs,to ne e samo sega i ne e samo tamu,ti pak bidi srekjen so im zemet samo po 10 evra,dojdi buk*rest da te vidam ko ke te oderat edno 50 evra minimum za distanca od 100 metri pa ke prajme muabet
![]() |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
![]() |
|
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Вози се со нив
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
избегнувам да се возам со такси
а на темава сакав да пишам дека многу девојки фаќаат дечковци таксисти, за да ги возат бесплатно |
|
![]() |
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Мислите дека нив некој може да ги превоспита?
Па тоа се најневнимателните,најопасните и најнепредвидливите возачи во градов,башка хигиената во возилата им е на најниско можно ниво заедно со нивниот обичај да те испрашаат за целата биографија,таксимерите им се наместени најверојатно со работата на моторот,а не со километражата-и кога стојат тоа врти ли не врти...и т н ништо позитивно.Упс,пардон, позитивно е што сите се сложни кога штрајкуваат за уште поголеми тарифи и против фискализација! |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
,.....ke zastanat kaj ke im "prdne" .....pa i nasred raskrsnica,...ako im kaze "molzenikot".
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Jas zatoa ne se vozam so taxi, gi bojkotiram poradi nivnata soobrakajna nekultura, smrdlivite vozila, turbofolk muzikata koja ja pustaat vo vozilata i drskoto odnesuvanje vo soobrakajot.!!!
|
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
tochno taka, i jas zatoa gi izbegnuvam i epten koga moram togash se vozam so taxi |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
редовно се возам со такси...може да се рече два пати минимум дневно...се навикнав на тарифата. ама нешто што ме остави скептик е кога бев во Прилеп..за 40 денари ке го свртиш што се вели Прилеп а кај нас 50 ти е стартна цена...освен тоа...еве друг пример..во Струмица од центар на градот до Добрејци е 25 денари...патот е колку јас што одам од дома до работа а ме чини минимум 70 денари...
![]() |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
e taka e vo sk epten skapo e za taxi za razlika od drugite gradovi, iako sk e pogolem grad, za mnogu pomala relacija ke ti zemat poveke pari, otkolku vo nekoj drug grad, za pogolema relacija pomalku pari zemaat
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Нашите таксисти се влезени во филм дека се политички коментатори. Ги оставам да уживаат во своите монолози.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Јас пак ги разбирам. Од цел ден што се сами сакаат да си направат моабет со некого.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
nasite taksisti mesto da ti zastanat na pesacki premin use i ke te izgazat
|
|
![]() |
|
Командантица ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
избегавам да се возам со такси, ептен ме нервират
![]() ![]() |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |