IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Како треба да изгледа една Христијанка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како треба да изгледа една Христијанка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 17:15
Месинџер е во право.

-Стадо-, -припаѓање-, -страв од отфрлање- е карактеристика на сите општества, дури и племиња.

А запад и капиталистичко уредување - индивидуалност, слобода, избор, - е повеќе од тоа.

Како ќе се изразиш себеси преку облекување, и што ќе одлучиш да носиш, сексипилно или покриено, е сопствен избор и не може да се сведе на личносно деградирање ако навистина тоа не си.

Само ти зборуваш за границите, за екстремите.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 17:17
Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by sensei sensei напиша:

Muslimanite ja cenat zenata spored ona sto go nosi vo dushata, a kvazi-hristijanite(opstestvoto) ja cenat spored mesoto sto go pokazuva. Zatoa vo zapadnata civilizacija zenata ima potreba da bide moderna i da se sogoluva,... misli deka taka ke bide poveke ceneta i podobro prifatena.Vo islamot taa e ceneta za toa sto e, a ne zaradi potencijalnata nejzina funkcija kako seks predmet.

Mnogu gi generalizirash rabotite, pa za toa ne se slozhuvam potpolno so tebe, a veruvam i mnogu drugi bi go rekle istoto.

Znachi site lugje vo site opshtestva sto ne se chisto muslimanski i chisto hristijanski ja gledaat zhenata samo kako meso za pokazhuvanje. Ajdeee... demek tie lugje nemaat majki i sestri i bidejki dozvoluvaat i prifakjaat zhenite da imaat sloboda vo nivniot izbor na oblekuvanje gi gledaat zhenite samo kako seks objekt, a ne kolku vredi vnatre kako humeno bitie sozdadeno od Boga kako niv.

Aman sensei, ne znam vo kakov mud si vo momentov, ama ne ochekuvav vakvi zborovi od tebe. Ne deka ne prifakjam oti ima sekakvi mazhi i deka ima i takvi kako sto mislish ti, no takvi lugje imalo, ima i ke ima nasekade vo site opshtestva i so site religijski ubeduvanja. Samo sto edni ke se iskazhuvaat otvoreno, a drugi ke si molchat i ke si pravat, vnimavajki da ne bidat videni.
messenger, dali samiot nemas cista misla ili namerno mi gi iskrivuvas zborovite. Nikade ne generalizirav. Jasno se iskazav: kvazi-hristijani i zapadna civilizacija. Mnogu e precizno. A normalno deka i vo zapadnata civilizacija ima crni ovci koi mislat poinaku od mnozinstvoto, i koi ne se pokoruvaat na nametnatite vrednosti.

sensei, onaka kako sto si definiral so ovoj tvoj komentar, ti mislish na site onie koi ne se 100% hristijani i muslimani. Toa znachi kvazi- hristijani zapadno opshtetsvo, ateisti i se ostanato.

Jas ne ti gi iskrivuvam zborovite, nitu sum te razbral pogreshno, tuku tochno onaka kako sto si se izrazil.

Ako mislish deka ne si mislel taka, togash preciziraj na koe toa zapadno opshtestvo mislish i dali tuka ke gi stavish i onie istochni opshtestva koi ne se hristijanaki i muslimanski.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 17:29

[/QUOTE Antony ]

Ke ja koristam istata terminologija.
Vo zapadnata "civilizacija"
zenata ima pravo na izbor
Taa samata odluchuva shto e najdobro za nejze
Funkcijata na zenata kako "seks predmet" e taka tipichna za muslimanskiot svet - tamu taa nema pravo na izbor
P.S Da ne spomenuvam za taka narechenoto "obrezuvanje" na zenite vo nekoj od drzavi koj se dominantno muslimanski.
Zenata nema pravo duri ni na zadovolstvo koga vodi ljubov so mazot. Zadovolstvoto e samo za mazite soglasno islamot...[/QUOTE]

Sto lupas zeleni. Ti go narece obrezuvanjeto, takanareceno. Od kade ti ovie nevistini. Zboruvas gluposti, iako znes deka tuka ima muslimani,koi vednas ke te derogiraat.
Ima temi za muslimanite, pisuvaj tamu, ne go menuvaj tekot na temava. Poradi nedostatok na vistinski odgovor, resenieto ne e vo napaganjeto na drugite.

Изменето од Aisha - 22.Јануари.2008 во 17:31
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 17:42
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

[/QUOTE Antony ]

Funkcijata na zenata kako "seks predmet" e taka tipichna za muslimanskiot svet - tamu taa nema pravo na izbor
P.S Da ne spomenuvam za taka narechenoto "obrezuvanje" na zenite vo nekoj od drzavi koj se dominantno muslimanski.
Zenata nema pravo duri ni na zadovolstvo koga vodi ljubov so mazot. Zadovolstvoto e samo za mazite soglasno islamot...

Sto lupas zeleni. Ti go narece obrezuvanjeto, takanareceno. Od kade ti ovie nevistini. Zboruvas gluposti, iako znes deka tuka ima muslimani,koi vednas ke te derogiraat.
Ima temi za muslimanite, pisuvaj tamu, ne go menuvaj tekot na temava. Poradi nedostatok na vistinski odgovor, resenieto ne e vo napaganjeto na drugite.[/QUOTE]

Sakash da kazesh deka na muslimanskite devojchinja vo Egipet na primer ne im go odstranuvaat klitorisot na mala vozrast? Informiraj se draga Aisha pred da pochnesh so navredite
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 17:59
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

[/QUOTE Antony ]

Zenata nema pravo duri ni na zadovolstvo koga vodi ljubov so mazot. Zadovolstvoto e samo za mazite soglasno islamot...

Ti prv go iznese toa, nema potreba jas da se inoformiram, tuku ti.
Mnogu dobor sum inf. za toa sto go zboruvas, pa zatoa poveli na nekoja tema kade se zboruva za muslimankata, so zadovolstvo ke ti odgovoram.

poradi pocit kon onie sto ja otvorija temava, poveke nema da odgovaram na tvoite postovi, se dodeka ne se naogaat ne soodvetnata tema.

p.s. ne vregam, zarem slikickata pod nikot ne e ona malo zeleno sustestvo od eden poznat film :)

Ima temi za muslimanite, pisuvaj tamu, ne go menuvaj tekot na temava. Poradi nedostatok na vistinski odgovor, resenieto ne e vo napaganjeto na drugite.

Изменето од Aisha - 22.Јануари.2008 во 18:00
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 18:49
zasto vednas avtorot na ova tema so negovite istomislenici nekazat so e fintata ???

dali mislite deka se site tuka naivni???

so detinjasto prasanje na umniot VD- JAS NEZNAM KAKO TREBA DA IZGLEDA EDNA HRISTIJANKA , KAZETE MI MOLIM VAS???

ma nemoj vd,,,

a najvise me nervira kako drugite pagjat na tie finti- demek hristijankite morat da se pretvarat vo neso za da hristijanite gi gledat- dodeka tie drugite na koi religijata im odreduila nacin na oblekuvanje na nivnite zeni so generacii naucile da gi cenat i posakuvat zenite svoi prema dushata i psiholoshkiot profil

pak kje kazam - PIKNITE SI JA TEMATA ZAD SESIR-  a ako slucajno ima tuka malenki decinja-nim  prodavajte  lizavcinja

a baska i HERLOK SHOLMS se pojavi tuka

Изменето од anakin - 22.Јануари.2008 во 18:52
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 19:49
Anakine brate ostani si ona sto si! Dobar i priznat programer.
Sho ti majko mu stara  razbiras od moral?

Treba  ednas  da  svates deka za tvoja zal poveketo od lugeto vo svetot
se ubedeni deka Bog gi stvoril i im dal propisi spored koi treba da  se
odnesuvaat.Temava tokmu za toa zbori. Kako Bog propisal da izgleda
edna zena?Kako treba da  gi zacuvame moralnite vrednosti koi ni gi vgradil od naseto raganje i kako da pazeme da ne skrsneme od ona sto
ni go vdahnal vo dusata.

Adios amigo! големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 23:53
e na kaj otidovme do toa da

gospod kreira kako treba da izgleda zena

kalife prijatele moj- ne se somnevaj vo moralot moj

no kazi mi dali Gospod kreira i kako treba da izgleda maz?

do koga kje gi dvoite mazite od zenite????

tova DIOR, GUCCI,S LOREN se gjavolska rabota- prokleti da seголема%20насмевка

Изменето од anakin - 22.Јануари.2008 во 23:53
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 23:59
ene zena po urnek na Gospod i zena po urnek na Gjavol

aj sega prepoznajte koja e koja?голема%20насмевка

Thanx%20to%20All

Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 00:04
Anakin pa neli ubavo ti imase napisano khalefach?
.....Temava tokmu za toa zbori. Kako Bog propisal da izgleda
edna zena?..

Nikoj ne gi dvoi mazite od zenite, naprotiv nie vikame deka i mazot i zenata se isto.. A za Dior, Gucci, Loren sto me interesira kakvi da se, ako ti vikas pokleti, takvi neka bidatголема%20насмевкаголема%20насмевка
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 02:09
Све помалу ова бришење ми се свиџа, почна да досадуе
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 02:11
Pa drzhi se za temata i ne gi navreduvaj chlenovite.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 02:15
Абе не навредујам, само коментирам на оваја подмукла тема, ти али глеаш какви са задњите намери али се праиш оти не глеаш и не читаш, оти ме избриша?
Убо си кажав ја за темата

Изменето од blagorodna - 23.Јануари.2008 во 02:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 02:16
Еве ја се извињавам до сите шо мисља оти сум ги навредила
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.