|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Автор | |
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве за мојот 1000 пост ќе ве почастам со малку поезија
Крајот на бескрајот Во само еден миг ја допрев вечноста. Ги затворив очите и го видов крајот. Крајот на сите стравови, крајот на сите сомнежи. И тука, на самиот почеток од крајот, во ѕвездената прашина од копнежи и воздишки, со сладок трепет во мислите, во душата... го вдишувам немирот кој ми дава сила да чекорам со насмевка кон крајот на бескрајот. |
|
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zarem ne e prekrasno?
Da zaspivas so baknezite na sakanata Da sonuvas za dolgovecna ljubov Da se razbudis bez nitu eden somnez.. Onaa sto ja sakas Da e onaa koja ke ostane. Zarem ne e prekrasno? Da go zivees vetuvanjeto Da go zivees sonot, Koga sekoj cekor te nosi poblisku do nea Koga sekoe utro e poubavo od prethodnoto. Zarem ne e prekrasno? Vo svetot koj e tolku nesovrsen Da najdes ljubov koja sovrseno ti prilega, Da ja zavrsis potragata.. Koga se sto ti treba e veke najdeno. |
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako da ja raskazam ljubovta
kako da te naslikam Tebe? kako da gi izmamam boite.. da gi naredam zborovite. kako da go pobedam vremeto koga ne znam za nitu eden blef? kako e da bides vecnost.. da bides edinstven. kako da ja napisam sudbinata da go najdam patot do Tebe? koga nadezta ke te razbudi da ne bides osamen. kako e da plovis vo moreto na ljubovta? da izgrevas i zaogjas.. da bides i da ostanes. Изменето од Mishell_G - 10.Јануари.2008 во 20:36 |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trenutak smo zajedno bili,
no vjecnost je nistatna pred njim! U poljubac cuvstva smo slili i spalili poljubcem jednim. Zbogom! Jer ljubismo kratko cemu da tuga te steze? Razdijelit se ne bje lako, no sastat se bilo bi teze! Mihail Jurjevic Lermontov (1814 – 1841) |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
UMRO SAM A TI MI OPROSTI
Umro sam a ti mi oprosti što sam tako žureći zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek činio odlazeći oprosti mi što sam proljeće jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno složene snaći ćeš se........ iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja oprosti mi nije bilo vremena za opraštanje suviše smo se voljeli da bi mogli nešto drugo tako žureći nisam ni pomislio da ćeš biti tužna zbog svega i sad mi je žao zbog te praznine koja nas dijeli zbog toga što će nas jednu vječnost zvijezde razdvajati i što neću moći usne da ti dodirnem Zeljko Krznaric 1944 |
|
na5a
Сениор Регистриран: 22.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 196 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LJUBAVNA PESMA
Ti si moj trenutak i moj san i sjajna moja reč u sumu i samo si lepota koliko si tajna i samo istina koliko si žudnja. Ostaj nedostižna, nema i daleka jer je san o sreći više nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost. Neka tvoja sen i eho budu sve što seća. Srce ima povest u suzi što leva, u velikom bolu ljubav svoju metu. Istina je samo što duša prosneva. Poljubac je susret najlepši na svetu. Od mog priviđenja ti si cela tkana, tvoj plast sunčani od mog sna ispreden. Ti beše misao moja očarana, simbol svih taština, porazan i leden. A ti ne postojiš, nit' si postojala. Rođena u mojoj tišini i čami, na Suncu mog srca ti si samo sjala jer sve što ljubimo - stvorili smo sami. Jovan Dučić |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CEZNJA
Danas cu ti dati, kada vece padne, U svetlosti skromnoj kandila I sveca, U cistoti duse moje, nekad jadne, Citavu bujicu proletnjega cveca. U sobi ce biti sumrak, blag ko tvoje Srce, sumrak stvoren da se dugo sanja. Na oknima svetlim zabljestace boje U taj svezi trenut prvoga saznanja... Sve ce biti lepse, sve draze I vise, Noc koja se spusta, svet sto mirno spava, Dugo mrtvo polje na kome mirise Krzljava I retka u busenu trava. I tako kraj cveca ostacemo sami... - Prolice se tada, kao bujne kise, Stidljivi sapati u blazenoj tami, I reci iz kojih prolece mirise... Milan Rakic |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uzalud je budim
Budim je zbog sunca koje objasnjava sebe biljkama; zbog neba razapetog između prstiju budim je zbog reči koje peku grlo volim je ušima treba ići do kraja sveta i naći rosu na travi budim je zbog dalekih stvari koje liče na ove ovde zbog ljudi koji bez čela i imena prolaze ulicom zbog anonimnih reči trgova budim je zbog manufakturnih pejzaža javnih parkova budim je zbog ove naše planete koja će možda biti mina u raskrvavljenom nebu zbog osmeha u kamenu drugova zaspalih između dve bitke kada nebo nije bilo više veliki kavez za ptice nego aerodrom moja ljubav puna drugih je deo zore budim je zbog zore zbog ljubavi zbog sebe zbog drugih budim je mada je to uzaludnije negoli dozivati pticu zauvek sletelu sigurno je rekla- neka me traži i vidi da me nema ta žena s rukama deteta koju volim to dete zaspalo ne obrišavši suze koje budim uzalud uzalud uzalud uzalud je budim jer će se probuditi drukčija i nova uzalud je budim jer njena usta neće moći da joj kažu uzalud je budim ti znaš voda protiče ali ne kaže ništa uzalud je budim treba obećati izgubljenom imenu nečije lice u pesku (Branko Miljković) |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ŠTO TE NEMA?
Kad na mlado poljsko cv'jeće Biser niže ponoć nijema, Kroz grudi mi želja l'jeće: "Što te nema, što te nema?" Kad mi sanak pokoj dade I duša se miru sprema, Kroz srce se glasak krade: "Što te nema, što te nema?" Vedri istok kad zarudi U trepetu od alema, I tad duša pjesmu budi: "Što te nema, što te nema?" I u času bujne sreće I kad tuga uzdah sprema, Moja ljubav pjesmu kreće: "Što te nema, što te nema"... Aleksa Šantic |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Čekaj me
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka. Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa. Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu... Konstantin Simonov |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Romansa
- Jesi l moje Najmoje? - Jesam tvoje Najtvoje. - Da ti sviram u ušima? - Da mi kupiš dve firange od cica. Al' da budu na cvetiće. - Da zakačim viljuškama na ragastov od pendzera. - Da me mrze sve komšije. - Da ja imam samo tebe. - Da ti imaš samo mene. - Da ne udje ni Mesec ni Sunce. Da u sobi bude jedna crkva. Da gledamo kroz taj pendzer, kroz taj pendjer pun cvetica, da je život nešto naše, najnaše. - Jesi l moje? Najmoje? - Jesam tvoje. Najtvoje Mika Antić |
|
na5a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KAKO DA TI...
Kako da ti "stvorim vranu"? Da objasnim što je jasno, da uljepšam što je krasno i da svjetla dodam danu? Kako da ti sve pokažem što i sama dobro vidiš? Stidljivice, što se stidiš, ne bih htio da te lažem. Sklopi oči, zagrli me, i ne misli, oduživaj, budi nježna, poljubi me... Ne brini se, već me voli, nek' mi duša sva procvjeta ne dozvoli da me boli. Emir Jusic |
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O' te sakam !
A ti me sakas ? Ne ! O' mamu ti ibam ! |
|
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |