|
Прочитана книга што оставила длабок впечаток |
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Автор | |
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mazite se od mars zenite se od venera
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дервишот и смртта од Меша Селимовиќ,
Стаклено ѕвоно од Силвија Плат, Страв од летање од Ерика Јонг, Храпешко од Ермис Лафазановски, Црна Мена од Маргерит Јурсенар... Изменето од Andjelina - 17.Август.2009 во 14:29 |
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стаклено ѕвоно од Силвија Плат
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majstorot i Margarita - Mikail Bulgakov
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova na zila knigata kako da mi izgleda:)
dobra kniga procitaj ja prvata:)
potocno od edni makedonchi:)
knigata
edna od knigite sto site treba da gi procitame i svatime a i ne e mnogu kesh mislam 250 300den e :)
plus so soncence:)
|
|
|
|
vrzalec
Сениор Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читајте се од Димко Тасевски, ке има впечатоци!!!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прееска, пишувајќи на една друга тема, се сетив на “َQuo vadis"...
Неповторлив историски роман од Нобеловецот Хенри Сјенкјевич (мислам дека така се викаше)... Со денови ме држеше кога ми беше свежо прочитана-а и денес ми е незаборавна. Ненадминлива. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pajazinata na Klementina
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да Нинче...убава е Пајажината на Клементина, и јас понекогаш читам лектири од моите деца, а и филмчето не ме остави рамнодушна
|
|
|
|
Itilija-Lucina
Нов член Регистриран: 14.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Memoari na edna gejsa: odlicna tematika, besprekorni opisi na likovite i se ostanato, lesen stil na pisuvanje, ednostavno kniga za vosh*t i za relaksacija od zamornoto i dosadno sekojdevie...
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сидарта ~ Херман Хесе
Демијан ~ Херман Хесе |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешко е да се направи избор на книгa што ми оставила длабок впечаток,посебно кога ги има толку многу.Па и не знам од каде да почнам.Еве еден список,редоследот не е важен,како ми доаѓаат на памет...
-Сите дела на Ремарк,Хесе,Толстој,Достојевски,Кундера,Петре М.Андреевски,Данили Киш,Маргерит Дира,Маргерит Јурсенар,Исак Башевис Сингер... -“Кратка историја на времето-Стивен Хокинг -“Космос”-Карл Саган -“Името на розата” и “Баудолино” од Умберто Еко -“Кад је Ниче плакао”-Ирвин Д.Јалом -“Хазарски речник”-Милорад Павиќ -“Читачот”-Бернхард Шлинк -“Новела за шахот”-Стефан Цвајг -“Доња Барбара”-Ромуло Гаљегос -“Љубав у доба колере”-Г.Г.Маркес -“Норвешка шума”-Харуки Мураками -“Canone Inverso”-Пауло Мауресинг -“Бујно лето” и “Библија отровне маслине” од Барбара Кингсолвер -“Разговорливи ветрови”-Билјана Станковска и многу други.... |
|
irenka2
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1954 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Quo Vadis" od Henrik Sjenkjevic za site vreminja, "Розата од вода" од Едни Македонци, "Светот на Софија" Јустејн Гордер, "Демијан" Херман Хесе, "Страданијата на младиот Вертер" Гете, "Идиот" Достоевски, "Двобој" Чехов, се од Ремарк, па се и од Достоевски и Хесе.
Многу многу многу убавиот роман "Животот занает најтежок" од нашиот Бошко Смаќоски.Се од Петре Андреевски. И сега "Мајсторот и Маргарита" Булгаков. |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега ми текна на една многу убава книга “Остани каде што си“-ама никако да се сетам на авторката (Италијанка). Делото беше и филмувано (Пенелопи Круз ја игра главната улога и оттогаш многу ја засакав бидејќи токму така и ја замислував хероината додека ја читав книгата).
Нема да згрешите. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |