|
Како треба да изгледа една Христијанка? |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK, i ke kazes kako odi smekanjeto na hristijanski nacin, vo doba koga celta e muvanje?
Postoel i eden poinakov koncept od smekanjeto, UDVARANJE, ama ne e primenliv vo denesni situacii. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нели е исто тоа, шмекање, удварање, како не е применливо
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено ми се допаѓаат повеќе коментарите на sensei.
Кажете го тоа вие, јас сакам да ве читам, нема јас да кажувам, да знаев . . ќе си знаев и немаше да прашувам. |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e isto. Udvaranje e potemelen i podolgorocen proces. Ne se isplati ako celta ti e da legnes nesto
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе вд, јас ќе знаев и пред да кажеш
Само гледаш, христијанска доблест е да можеш да го кажеш она што го мислиш за вистинито и правилно ако не се согласуваш, без разлика дали другиот припаѓа или не на твојата вера. И тоа е повеќе од добро и убаво, нели |
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa pritoa ne davaj nekoi komentari,neli?
fer bi bilo taka...........samo da ne citas
koga ne znaes,nema sto da ne se soglasuvas
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vd, mislam deka hristijanive kazhaa sto imaat da kazhat i muabetov povtorno zastranuva malu... kako sto odi rabotava ili potpolno ke zamre ili ke pochnat da se delat soveti za udvaranje. Na pochetokot, koga ja postavi temata, im poracha na svoite sovernici da se vozdrzhat od komentiranje bidejki ti sakash prvin hristijanite da se iskazhat, pa potoa ti da gi prashash neshto. Poveli, prashuvaj sto sakash da znaesh dodeka temava e se ushte aktivna. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo sredno uciliste koga bevme vo Ohrid (niz Makedonija) edni moi prijatelki sakaa da vlezat vo sv. naum, no popot koj bese tamu im rece deka ne se soodvetno obleceni (farmerki i maicka ).
Sega ovdeka stanuva zbor za nekoj pravilnik na crkvata ili.... No imam slusanato deka i vo crkvite ovdeka ima pred vlezot natpis kako da se oblekuvaat, dali e ova spekulacija ili navistina e taka. Pozdrav |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да, точно е
во повеќето цркви, православни и католички се препорачува да се носи наметка но не е задолжително |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobra zabeleshka Aisha. I mene me soprea pri vleguvanjeto vo SV. Jovan Bigorski bidejki bev vo kusi pantoloni. Chuvarot na vlezot beshe ljubezen da mi pozajmi nekakvi dolgi pantoloni koi bea chuvani tamu za namernici kako mene. Zhena mi dobi nekakva podolga suknja i taa beshe pushtena da vleze oblechena vo nezinata letna maichka so kusi rakavi.
Toa sto ti go naveduvash i onoa sto jas go dozhevav se odnesuva specifichno za vleguvanjeto vo sveti hramovi, no toa ne e zakon za sekojdnevno oblekuvanje vo sekoja situacija i na sekoe mesto. Crkvata nema da ne anatemisa ako vo zhezhok leten den jas i zhena mi bideme oblecheni vo lesna letna obleka koja prilega za tie klimatski uslovi. Изменето од Messenger - 21.Јануари.2008 во 17:38 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кај си отиде моето прашање? го снема
Messenger, ти го избриша? Зошто? |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas vednash ti pishav komentar, ama izgleda ne si go videl.
Edvaj nekako se dogovorivme ovaa tema da bide posvetena na opshtiot lik na hristijankata so akcent na nejzinoto oblekuvanje i odnesuvanje. Ti ja digresirash diskusijava so prashanje koe navleguva vo zhenskata anatomija, seksualnosta i moralot koj proizleguva od toa. Nemam apsolutno nikakov problem so takov muabet ako se otvori kako posebna tema, no ne sakam ovaa da se svrti natamu. Ako imash prashanje za temava kako sto e sega vostanovena, poveli prashaj. Ako sakash da go postavish drugoto prashanje, poveli otvori nova tema. Mislam deka ke imash cela lavina od komentari, pa razbiraj se tamu. OK? Znachi nemam apsoilutno nishto protiv ako otvorish nova tema. Ovaa ja ostavame kako sto e sega... i onaka edvaj ja spasivme. Ne sakam da ja stavam vo situacija da bide brishana, osobeno koga me zamolija da ja otvoram odnovo. Se razbravme? Изменето од Messenger - 21.Јануари.2008 во 18:51 |
||
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem ne treba da izgleda kako kalugjerkite, so samija crna, molceliva, posvetena na Boga?
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kade? Na plazha? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |