IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - И за Тирана, Македонија е БЈРМ!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

И за Тирана, Македонија е БЈРМ!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 14:15
Originally posted by orlov orlov напиша:

Поради Западна Македонија, Косово и Босна и конечно поради Голема Албанија.
[/QUOTE]

Za ovaa kombinacija so Bosna IAKO mnogu ne se zboruva - mislish deka e vo plan za bliska idnina????  збунетост

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 15:51
Originally posted by borec borec напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Поради Западна Македонија, Косово и Босна и конечно поради Голема Албанија.

Za ovaa kombinacija so Bosna IAKO mnogu ne se zboruva - mislish deka e vo plan za bliska idnina????  збунетост

[/QUOTE]

Da, i toa ne vo bliska idnina tuku mozjno e i vo paralela so Kosovo i privezokot- zapadna Makedonija.
Pa neli gledash kakvi poraki od bosna ni prakjaat? Isto taka centarot za obuka na teroristite e bash vo Bosna so pomali ekspozituri vo Kosovo i Makedonija. Zgora na se Bosna e zadnata desinacija na (islamskata) Golema Albanija, a vamu Zoshto Albanija ne ja prizna Makedonija????, smeshno.........................

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 16:46

Kako prodolzenie na ova, se postavuva prashanjeto: A koj ja "drzi" Bosna pod kontrola???? голема%20насмевка

Odgovorot e jasen...znachi istata taa zemja Britanija shto sega navodno ni pomaga za "vlez" vo NATO.  голема%20насмевка

I ushte neshto drugo izleguva na povrshina sega - a toa e deka istorijata PAK se povtoruva.  Prvin bea Rimjanite iskoristeni za vojna protiv Makedoncite (Makedonija) "Vizantija", pa Bugarite...potoa Turcite so Rumelija....pa Sklavinija... - I SEGA ILIRIJA (kade pak koristat drug narod, Albanskiot,  za nivni celi.  лутина

Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 01:14
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 08:58
Абе кој ги шиша кого и под какво име признаваат?
Кој фактор на оваа планета е па Шќипитаријата?
Сметам дека оваа тема треба да е само како информација ама нема што да се дискутира.

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2008 во 00:34
Право на секоја земја е да воведува визи кон граѓани на други земји.
Во што е овде проблемот?

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 12:50
И за Тирана Македонија е ФИРОМ

Официјална Тирана, повторно започна Македонија да ја именува како ФИРОМ, јави дописникот на Макфакс. Ова без никакви најави се случи вчера по средбата на премиерот на Албанија Сали Бериша со македонскиот вицепремиер Абдулаќим Адеми.

На средбата се разговарало за одбележувањето на 100 годишнината од Битолскиот конгрес.

Во соопштението за средбата објавено на интернет страницата албанската Влада, Македонија воведно, на едно место во англиската верзија се именува како ФИРОМ, додека во соопштението на албански јазик не се користи референцата.

Медиумите во Тирана наведуваат дека станува збор за неочекуван пресврт околу менување на к*рсот на Албанија околу името на Македонија. Најгледаната телевизија Топ Чанел подвлекува дека последните години албанските власти Македонија секогаш ја именувале со уставното име. Притоа се наведува дека и на последната средба во Тирана меѓу Бериша и неговиот македонски колега Никола Груевски одржана во февруари годинава Македонија беше именувана со нејзиното уставно име.

Официјалните власти не ја коментираат оваа промена на к*рсот на албанската Влада. Медиумите, меѓутоа, оценуваат дека пресвртот се случува во момент кога јакне притисокот на Атина во врска со името на Македонија, а Тирана очекува наскоро Грција да го ратификува протоколот за приклучување на Албанија во НАТО.

Гласилата во Тирана не ја исклучуваат можноста Албанија да започне Македонија да ја именува, според референцата прифатена во ООН.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 13:07
lele
abe za Makedonija Makedonija e FIROM ( neli sami sme si go zakuvale)
pa so stanuje za drugi

mene mi se glupi temi tie, koga pisuvame koj ne vika firom

abe poglednete se prvo vo ogledalo, neli namu na celoto si napisavme FIROM
vo srceto ostana Makedonija
no strancite ne ne gledat vo srceto nego vo celoto
a tamu pisuje sto?????тага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 13:13
Uste eden dokaz za site onie koi veruvat vo prijatelstvo.

I pak ke se vratam na izrekata, nema vecno prijatelstvo samo interesot e vecen.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 13:25
kucinjata laat karavanot proagja
toa e dokazot
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 13:27
Anakin vo celost se soglasuvam so tebe prvo treba da se trgne od doma, so onie na koi seuste ne im smeta kako ke ne imenuvaat ,a osobeno ime milo onaa "Y" vo skratenkata.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 14:17
bas me zab*le za oficijalniot stav na Albanskata Vlada...more zatvori im ja granicata...spreci razmena na roba...i koj gi vrti
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 14:36
da vi kazam
jas sum najgolem firomec od site firomci

firomec znaci - mutav. neotesan i bez gordost
ono sega na lugjeto im smeta so Gruevski koci cela ova rabota
so ne saka da bide firomec
znaci nesaka da bide mutav. neotesan i bez gordost

ono
da kje ni dade demek idnina

no sekoja idnina kje ni se zemat strancite ako sme  mutavi. neotesani i bez gordosta

Изменето од anakin - 16.Септември.2008 во 14:45

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 14:44
Jas mislam deka ima takvi na koi vo FYROM im smeta bukvata "M".

E predavnici moi, vi gi zaeba smetkite Gruevski a vi trebase samo uste eden mandat i da ja unistite drzavata vo celost.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2008 во 15:57
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Jas mislam deka ima takvi na koi vo FYROM im smeta bukvata "M".

E predavnici moi, vi gi zaeba smetkite Gruevski a vi trebase samo uste eden mandat i da ja unistite drzavata vo celost.

Ништо чудно да им смета. Остра буква е.голема%20насмевка
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.