|
Како треба да изгледа една Христијанка? |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Your sweetest nightmare
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За 1. 2. 3. 4. Никој не и брани, зарем и брани, ама што сака и што мисли и дали воопшто мисли. Остави ги Анакин жените сами да си одговорат. Можат тоа и самите, вака изгледа како да им се улизуваш, а всушност ги навредуваш бидејќи не веруваш дека се способни самите да одговорат, па одговараш во нивно име. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без гајле, анакин.
Ми се чини дека кога се зборува за жена, башка во смисла како треба да изгледа и како треба да се однесува, секогаш во основа има едно прашање кое лебди. Сексуалноста на жената, и нејзината сексуална природа секогаш биле проблем, гревот, блудноста на самата нејзина женскост можеби, паѓале на нејзе. И мене ме интересира повеќе како е тоа претставено конкретно и точно во Библијата и во христијанството, сард, ќе пишеш ли? Од моја гледна точка, може и ќе згрешам, ама ќе пишам нешто што мислам онака лаички. Ќе земам 2 женски фигури од Библијата. Дева Марија била девица, но мислам дека нејзината девственост помалку има врска со сексуалната природа на жената и девственоста, туку како симбол на нејзината невина младост каде божественото се пројавило во човечки лик. После, Марија Магдалена. Грешница која го продавала своето тело за пари; на едно ниво тука е односот на Исус и луѓето кон гревот општо, ама на второ ниво, Марија Магдалена сепак била жена, која била сексуално активна. Позади телесното, она нагонското кое е во прв план кај неа, таа всушност покажала таква верност, љубов и предаденост кон Бога, како скоро никој од толпата која ја осудила. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ene ja svrti vodata na vodenicata kade im i bila namerata- od oblekuvanjeto do sexualnosta i bludnicenjeto
so ti kazav messendzer?????? prokleto perfidna tema so posle 2000 godini imat nasi zeni kristijanki vrska so biblijata????? ami za kogo se modnite kreatori????? DIOR I KOMPANIJA SE ZNAE ZA KOGO - a tie so sakat da se nosat po terk star stotici godini da znaat deka civilizacija ne gi ceka i se samo smetnja Изменето од anakin - 21.Јануари.2008 во 10:01 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
баш добар цитат, ми се допаѓа, пристојно, скромно, без скапоцености, работење добри дела.
Ова нели се дава големо значење на "биди девица"? И, се дава значе на каењето после извршувањето на тоа, продавањето на своето тело за пари? Значи, си правела што си правела, секој греши, покај се и гревот ќе ти биде простен! Изменето од vd - 21.Јануари.2008 во 10:53 |
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakin ...па викам, ај да преминеме на главното Зарем имаме нешто од што треба да се срамиме и да ќутиме? Јас не
vd. Акцентот не беше ставен на каењето и гревот на Марија Магдалена со продавање на телото. Мојата поента е дека женската сексуалност не е грешна, и дека сексот не е грев. Поентата е во доблесноста на жената, во суштинското кое таа го носи во себе. Христијанската жена е видена како многу повеќе од сексуална фигура. Изменето од Kali - 21.Јануари.2008 во 14:09 |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
The devil is in the detail. Се зависи во каква форма се манифестира таа сексуалност. Реалноста е збир од форми и метафори. Не е сеедно. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ајде ќе земеме репер, машкото, за да видиме како е и што е.
Како и во исламот, жената и нејзината сексуалност се просудува според машкиот поглед, таа предизвикува со самата женственост, и поради тоа ќе се покрие за да се заштити и за да го заштити машкото- да не биде предизвикан. Е сега, збориме за христијанската жена. На пример, Русинките, православни христијани- сум ги видела како се однесуваат во црква. Жените се скромни, покриени со марама, зрачат со мир, љубов и топлина, многу побожни. Низ град, се облечени како и секоја западна девојка, тие ја познаваат својата убавина и ја слават, уживаат во неа, имаат некоја сексуална слобода во изразот. Дали тоа значи дека и предизикуваат? Не. Тие својата скромност ја носат со себе, но истовремено и се зрели и остварени девојки/жени. Ако машкото се најде предизвикано, па веројатно и на него ќе падне одговорноста. Изменето од Kali - 21.Јануари.2008 во 14:21 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i toa li vi e opishano vo biblijata?,.....svashta!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи треба да се тргне одговорноста од жената. Па веќе е тргната, ете гледаме во модерното општество. И очигледно е дека кога браната е срушена настапува поплавата. А нема потреба да говориме за жените кои носат скромност во себе а надвор покажуваат сексуални атрибути. Тоа е илузија. Сите добро знаеме жената колку детално и со прецизна намера одбира како ќе изгледа. Ако и се прозира прслукот, ако има деколте, ако има шлиц до горе или кратка сукња,... значи дека таа намерно одбрала да провоцира и да зрачи со сексуална енергија. Целата внатрешна пристојност тука веќе паднала во вода, и ја однела матната. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажав дека е обострана одговорноста.
Мене сеуште не ми е јасно кој е проблемот со сексуалната енергија која ја зрачи жената, кажав дека таа не е грешна според мене. Уште повеќе, не мора да носи кратка сукња за да ја зрачи. Јас највеќе зборам за она што е убаво облекување и нормална пристојност. |
||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema problem vo seksualnata energija. Sekoja zdrava mlada zena zraci, a nekoja i so kebe da se pokrie dzabe i e Poentata e vo svesnata namera i simbolikata. |
||
|
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a vd vaka kako sto se pravi popameten da ni kaze kao treba toa edna hristijanka da izgleda.............A?
ke ni kazes?
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па и со свесната намера.
Ајде, баш сакам да видиме што значи тоа христијански. И се допаѓаш, свесно сака да те заведе...еве со поглед. Ти се допаѓа, и свесно и несвесно сакаш да ја заведеш. Со други зборови, се шмекате Да не си правиме игра на зборови, јасно е дека моралните, семејните, духовните вредности ни се загрозени денеска на сите. Значи зборувам за нешто што е во едни доблесни рамки на машко-женски однос, и во христијанска смисла. |
||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |