IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Како треба да изгледа една Христијанка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како треба да изгледа една Христијанка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:51
connected, луѓе бре, па објаснете бе човечки, дајте проповед . . одржете предавање на темава . . не ви барам нешто друго . . . што ми кажувате и зборувате за муслиманските жени или за к*ранот! Па не го побарав јас тоа од вас, јас друго ви побарав.
па кажете де, што срце, како во срце, каде се споменува тоа . . . дај објаснете опширно, кажете , немојте вака со провокации и без врска коментари од памет.

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:52
јас сепак мислам дека ВД најдобронамерно праша за христијанките...!само малце претеравте наместо да објасните..среќа
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:53
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Originally posted by vd vd напиша:

blueprayer, ми ја уништија темата тага дадоа секакви провокации . .  тоа им беше целта, и сами кажаа тагаЖалам поради ова, баш ми беа потребни одговори само ете . . нема тагаТемава барам да се избрише.
ВД, според мене нема некоја надворешна црта по која ке распознаеш христијанка...еве кај вас муслиманките носат марами и мантили, по тоа ве препознаваме, но кај нас изгледа препознатливо е тоа што не носиме такво нешто зашто така ни залага библијата. среќа сепак повторно ке речам кај нас се носи најповеке во срце, не на изглед (не значи дека ги навредувам муслиманките нормално) среќа

А ти се облкаш според библијата?
Немам прочитано такво нешто каде тоа пишува како де се облакаме.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:55
блу сака да каже дека уствари нема стриктен кодекс во Библијата како НЕ треба да се облекуваат жените
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:55

connected, луѓе бре, па објаснете бе човечки, дајте проповед . . одржете предавање на темава . . не ви барам нешто друго . . . што ми кажувате и зборувате за муслиманските жени или за к*ранот! Па не го побарав јас тоа од вас, јас друго ви побарав.па кажете де, што срце, како во срце, каде се споменува тоа . . . дај објаснете опширно, кажете , немојте вака со провокации и без врска коментари од памет.

Библијата не издава команди како што ти викаш за к*ранот
па така и не е моден прирачник за кој како да се облака.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 20:57
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

connected, луѓе бре, па објаснете бе човечки, дајте проповед . . одржете предавање на темава . . не ви барам нешто друго . . . што ми кажувате и зборувате за муслиманските жени или за к*ранот! Па не го побарав јас тоа од вас, јас друго ви побарав.па кажете де, што срце, како во срце, каде се споменува тоа . . . дај објаснете опширно, кажете , немојте вака со провокации и без врска коментари од памет.

Библијата не издава команди како што ти викаш за к*ранот
па така и не е моден прирачник за кој како да се облака.

еве една од разликите помеѓу Библијата и к*ранот
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 21:02
Originally posted by MAKEDON-FILIP II MAKEDON-FILIP II напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

blueprayer, ми ја уништија темата тага дадоа секакви провокации . .  тоа им беше целта, и сами кажаа тагаЖалам поради ова, баш ми беа потребни одговори само ете . . нема тагаТемава барам да се избрише.
ВД, според мене нема некоја надворешна црта по која ке распознаеш христијанка...еве кај вас муслиманките носат марами и мантили, по тоа ве препознаваме, но кај нас изгледа препознатливо е тоа што не носиме такво нешто зашто така ни залага библијата. среќа сепак повторно ке речам кај нас се носи најповеке во срце, не на изглед (не значи дека ги навредувам муслиманките нормално) среќа

А ти се облкаш според библијата?
Немам прочитано такво нешто каде тоа пишува како де се облакаме.

во Библијата пишува само да се облекуваме скромно..ништо повеке..значи не се зборува не може сукња не може панталони...кога станува збор за ова па секоја чиста христијанка знае како треба да се облече душата и кажува што е убаво а што не.ако мене ме прашуваш како се облекувам, да многу скромно се облекувам, не поради друго туку нема зашто да се разголувам и да ја покажувам убавината на моето тело, кога можам да ја покажам убавината на мојата душа и да биде разберена како што треба, а со разголување само спротивно ке покажам. но темава не е само за облека туку и за карактерно. тоа сепак е исто и кај мажи и жени. ЧЛЕНУ ке те замолам малце поблаг на зборови да бидеш не доликува.

Изменето од blueprayer - 20.Јануари.2008 во 21:03
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 23:41
Znaev deka ke dojde do neshto vakvo… raspravenje, prefrlanje, nevkusni repliki, grdi zborovi…

Kolku vreme samo izgubiv obiduvajki se da raschistam barem malu niz site vashi komentari, obiduvajki se da ja zadrzham temata bez kompletno da ja izbrisham.

Od ova mozhe da se izvede dobra pouka.

Otvaranjeto na nova tema od strana na chlen, koj pripagja na edna vera, so prashanje direktno postaveno kon druga vera, stanuva moshne delikatna propozicija dokolku toa prashanje ne e postaveno so zhelba neshto iskreno da se doznae, bez namera istoto da se upotrebi kako lansirna platforma za direktno ili implicitno kritikuvanje na taa vera so potpolno afirmiranje na svojata. Vo stilot “ete vashata vera ne vi kazhuva nishto za toa, a nashata vidite kolku ubavo objasnuva vo detali sto treba, a sto ne treba, sto e dobro, a sto e shtetno i t.n. i t.n.”

Lugjeto brzo nasetuvaat takvi raboti i reagiraat emotivno, chesto pati ne birajki zborovi (sto i pokraj se, ne e na mesto). Ednostavno nikoj ne saka da bide popuvan, da mu se drzhat lekcii za nekakvi negovi nedostatoci i istovremeno da mu se velichaat raboti koi ne mu se bliski ili ne saka da gi prifati. Na strana sto kaj nashiot narod postoi edna pogovorka koja veli “falenjeto e r’gja”, pa takviot pristap vo komunikaciite ne se ceni mnogu. Ne velam deka vd imal takvi nameri, no lugjeto go imaat protolkuvano tokmu na toj nachin.

Na krajot, ako voopshto mozheme da izvlecheme zakluchok od seto toa e faktot deka lugjeto ne sakaat nivnata vera da e analizirana, kritikuvana i “popravana” od nevrnik, nekoj koj ne e od nivnoto jato. Ako nekoj postavuva prashanje za nivnata vera, prashuvachot mora da bide ednoznachen vo iskrenosta na svojata intencija deka prashuva da doznae za da go nadopolni svoeto neznaenje, bez nikakva ambicija odgovorot da go iskoristi za nekoi drugi celi. Sekoe prashanje obremeneto so uslovot “ajde sega te prashuvam da mi kazhesh sto vi pishuva vo vashata Kniga, pa posle jas ke ti recham sto ti smisliv” odnapred e osudeno na propast. Toa ne e komuniciranje i diskusija za osoznavanje, tuku provokacija za raspravanje, obezvrednuvanje na drugiot, vozvelichuvanje na samiot sebe si i shirenje netrpelivost.

Takvi nastapi i takvo vodenje na diskusii NE NI TREBA.

Imajte go toa na um, pred da nastapite so bilo kakva nova tema. Ako sakate da zapochnete ramnopravna diskusija, pochnete so svoite sopstveni iskustva od svojata vera, pa potoa prashajte kako na toa gleda drugata. Ne pojduvajte po drugiot pat bidejki se pokazhuvate samo kako eden obichen provokator.

Изменето од Messenger - 21.Јануари.2008 во 00:39
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:25
Temava e povtorno otvorena. Se nadevam deka malu se smirivte i deka ke mozhete da prodolzhite so korektno komentiranje.

Srekno!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:35
Понекогаш е незгодно да си одговориме на некои прашања, ама низ нив се преиспитуваме. Затоа го замолив Месинџер да ја отвори оваа тема. Сметам дека оваа тема е предизвик за жените кои претендираат да се сметаат за христијанки. Не гледам причина зошто тој предизвик би ги плашел да побараат одговор во себе Како треба да изгледа една христијанка, како што праша вд.

Ова е доста добро прашање да се отвори и за
Како треба да изгледа еден христијанин,
Како треба да изгледа еден муслиман,
Како треба да изгледа еден муслиманка

Сметам низ вакво прашање секој ќе размислува за да го собере најдоброто од она кон кое се стреми. Тоа помага за разбистрување и споредување со себе си. 
Истото е корисно и за форумот. Секој кој ќе за одговори ќе дефинира и свое однесување овде на форумот, па така ќе можеме да му укажеме кога не се однесува според она кое самиот го кажал за идеалот на верникот.

Изменето од sard - 21.Јануари.2008 во 02:41
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:37
pa kje ti kazam i ako bev zbrisan tuka

treba da izgleda kako zena- kako so taa misli deka treba da izgleda,toa e nejzino pravo nejzina slobodna volja

a toa go znaete i neznam so ova tema  sakate da dokazete

zapravo znam
no moderatotorot neznae - malku e naiven pa ja otvoril uste ednas
no kje citam so vi e namerata ,pokasno

pozdrav do site

Изменето од anakin - 21.Јануари.2008 во 02:39
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:42
да тоа сакам да знам, тоа многу ме интересира

КАКО ТАА МИСЛИ ДЕКА ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА

„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:49

Луѓе, го гледате прашањето, го читате насловот на темата? среќа
Сакам од ваша Христијанска страна да прочитам како тоа една Христијанка треба да изгледа, ама во секој аспект, надворешен изглед, однесување, што може а што неможе . . . значи, би сакал да читам детално опишување Христијанка и се тоа да биде поддржано од Библијата.
Ги молам браќава муслимани да се воздржат од коментирање, може ќе прашам нешто . . но првин да оставиме Христијаните да дадат профил, како треба да изгледа Христијанка, комплетно.
Повелете, ќе ве читам со ШИРУМ ОТВОРЕНИ ОЧИ.

1.nadvoresen izdled- kakov so si saka i misli deka i stoi
2. odnesuvanje- kako smeta deka e potrebno za neja
3. sto moze- moze so saka nikoj ne i brani
4. sto nemoze- pak moze so saka i smeta deka e potreno i dobro za neja

ako i posle ova ne vi e jasno - togas ostanete vo nasa religija i tamu postavuvajte ktiteriumi za ovie vasi prasanja
tuka triteriumi si postavuva sekoja zena poedinecno sama za sebe

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 02:53
e vakva e nasata zena

moze se sto saka

Mineral%20Collection%20%28O2%29

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.