|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Автор | |||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Cair, toa ne e protestantski hram, tuku toa e rimokatolicki hram St. Joseph (Ottawa, Canada).
Eve ti dokazce:
vd, Adzija i EvAngelos se protestanti, kolku sto vie ste muhamedanci
|
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еј не ни текнало тоа.. фала вд ти на се мислиш... тогаш ништо ќе чекаме лето Дај бе ВД не сме мали деца Изменето од sard - 20.Јануари.2008 во 13:39 |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да веќе зборнавме со Чаир дека најверојатно не е протестантски храм, туку римокатолички бидејќи храмот се вика S. Joseph. А протестантизмот на Аџија и Евангелос како и општо во која вероисповед кој припаѓа многу лесно може да се испита и докаже. Потребни се одговори на не повеќе од 5 прашања |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lolita nikoj ne gi pravi adzija i EvAngelos protestanti.Oni sami si go rekoa
toa zasebe
Eve ti ja temata na linkov http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5434 Btw...Posto si bliska so niv mozes da im kazes za temava i da kazat svoe mislenje za nea.Stavot na sard i nekoi pravoslavni veke go vidovme. Ocekuvam da vidam sto ke recat i drugite i dali ke dojdeme do nekakov kompromis Изменето од khaleefah - 20.Јануари.2008 во 14:10 |
|||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Messenger - 20.Јануари.2008 во 17:51 |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи, дали би можеле да овозможат овие БАПТИСТИ ние муслиманите во нивната баптистичка црква да одржиме предавање? Изменето од Messenger - 20.Јануари.2008 во 17:53 |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ВД зашто едноставно не разбираш ништо што ке напишам , свати дека нема да ти дозволи никој во ниедна вера да во нејзин храм проповедаш за друга тоа би било богохулије замисли некој христијан да проповеда во џамија дали ке му биде дозволено тоа? |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
POZDRAV DO SITE CLENOVI
MNOGU MI E MILO KOGA VE CITAM VAKA SITE POLNI SO RAZBIRANJE SO ZELBA ZA MEGURELIGISKA TOLERANCIJA, SE NADEVAM DEKA TOA MOZE DA SE ODRZI, SEKAKO VO MIR I LJUBOV I POCIT KON PRAVSLAVIETO DOKOLKU SE ODRZI VO VNATRESHNOSTA NA CRKVATA(IAKO E MESTO ZA MOLITVA) IMA MILION TEMI ZA KOI BI MOZELO DA SE DRZI PROPOVED VO CRKVA PA I OD MUSLIMAN, ZA MIROT LJUBOVTA KON SEKOE BOZJO SOZDANIE.... ZA POSTOT ZA MOLITVATA KAKO VAZEN DEL OD NASIOT ZIVOT...I MNOGU DRUGI...ODLICNO BI BILO... BOG NEKA BLAGOSLOVI AKO E TOA SO ISKRENA ZELBA NA CLENOT STO JA OTVORI TEMATA... Изменето од belichka - 20.Јануари.2008 во 19:08 |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види чудо, после толку време, читам добар коментар од страна на belichka. Можеби е поради начинот на пишување |
|||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zar?
mozebi ti podobro me citas? ili si go promenil mislenjeto za mene? kolku ve sakam site samo da znaete Изменето од belichka - 20.Јануари.2008 во 19:19 |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Беличка ... црквата си има зекони а законите ги носат во синодот па според тоа секој црковен работник си има свој реон на работење а за да дојде друг треба тоа да му го дозволи првиот но заработените пари одат кај првиот иако тој си седел дома. За да проповеда член на друга религија треба да се асимилира населението да ја прими другата вера со што областа ке стане друга верска област со други верски храмови и тогаш ке може да проповеда муслиман.
|
|||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e tocno, i ne se soglasuvam so tebe, zasto eden musliman da ne propoveda- da dade pouki za molitvata postot kolku se vredni, a pritoa da ne spomnuva ni iminja(Muhammed) ni veri...ednostavno da zbori za nivnata vaznost!
I ocigledno ne bash ja razbravte temata!
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Појди во црква и прашај дали муслиман може да држи говор во неа. Радо ке го слушам говорот ама нема да му дозволат во црква тоа сакам да ти кажам. |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
VD ubavo se obrati so baranje za propoved vo crkva od nasa strana,propoved koja nema nikomu da mu nasteti,tuku ce ima eticki karakter vo koj ce se zboruva za sovremeni problemi koi se zastapeni kaj pomladata generacija,za sustinski problemi koi gi tistat na site veri,a ti sega Filipe se javuvas kako portparol na svetiot sinod na MPC i odma presudi.Edno me cudi kaj tebe,od edna strana vikas deka ne veruvas vo Isusa,tuku veruvas vo sonceto,a od druga strana sega ovde davas nekoi zaklucoci koi se daleku od tvojata realnost.NEMOJ TAKA FILIPE,CE TE KARAM! |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |