|
ПЕСНАРИЦА НА ЗАБАВНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bijelo Dugme Pozurite konji moji ponoc kuca nano moja a ja nemam sna gdje su sada konji moji moja oka dva zlatom cu ih potkovati pozlatit cu sve samo da me prije zore odnesu do nje dug je put /*2 zurite konji moji dug je put brze jos brze o brze jurite kroz noc i ne kuni stara mati sto ja nemam sna i ne kuni konje moje moja oka dva znas kad meni na um padnu milovanja sva ja ne gledam je li ponoc ili sunce sja |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Durdevdan - Bijelo dugme 1. Am C Proljece na moje rame slijece Dm Am Djurdjevak zeleni, Dm Am djurdjevak zeleni F G Am svima osim meni 2. Drumovi odose a ja osta nema zvezde Danice nema zvezde Danice moje saputnice 3. Hej, kome sada moja draga na djurdjevak mirise na djurdjevak mirise meni nikad vise. C Dm - samo prije refrena Heeeeej Ref: X2 Am Dm Evo zore, evo zore Am Dm Am bogu da se pomolim Am Dm evo zore, evo zore F hej, Djurdjevdan je Dm a ja nisam F G Am s onom koju volim C Dm Heeeej 3. strofa Njeno ime neka se spominje svakog drugog dana svakog drugog dana osim Djurdevdana Heeej Ref: X2 Dm a ja nisam X2 F G Am s onom koju volim |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IMA NEKA TAJNA VEZA Em C F#7 F H7 Em Em Ima neka tajna veza, Am H7 Za sve ljude zakon krut. Am Njome covek sebe veze Em H7 Kada bira sebi put Sidro koje la|u cuva Da ne bude buri plijen Tone skupa sa tom la|om Jer je ono dio nje Am Ima neka tajna veza, Em Am7 Tajna veza za sve nas. -bas (E6) G G# A (3,4,5 prag) Am Ima neka tajna veza, Em F#7 H7 Em Tajna veza za sve nas. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
trucker21
Сениор Регистриран: 13.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1609 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A NEKOJ DA NAPISE NESTO OD JAKOV DRENKOVSKI?
PREDLOG:....."KUPETE POVEKE ILUZII"???
pozdrav do Marco...
|
|
sex, trucks & drinks!!!
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo trucker .... prebarav od jakov drenkovski ... ima nesto ... ama ne e toa sto go barame ... treba da go zaclenime na idividitititoto i sam neka napise ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hey Jude The Beatles D A Hey, Jude, don't make it bad A7 D Take a sad song and make it better G D Remember to let her into your heart A D Then you can start to make it better D A Hey, Jude, don't be afraid A7 D You were made to go out and get her G D The minute you let her under your skin A D Then you begin to make it better. D7 And any time you feel the G (½) G/F#(½) Em pain, hey, Jude, refrain, don't carry the A7 D world upon your shoulders D7 Well don't you know that it’s a G (½) G/F#(½) Em fool who plays it cool by making his A7 D world a little colder da da D7 (½) A7 (1 ½, hold last two beats) Da da da da da da D A Hey, Jude, Don't let me down A7 D You have found her, now go and get her G D Remember, to let her into your heart A D Then you can start to make it better. D7 So let it out and let it in, G (½) G/F#(½) Em hey, Jude, begin, you're waiting for A7 D someone to perform with D7 And don't you know that it's just G (½) G/F#(½) Em you, hey, Jude, you'll do, the movement you need A7 D is on your shoulder da da D7 (½) A7 (1 ½, hold last two beats) Da da da da da da D A Hey, Jude, don't make it bad A7 D Take a sad song and make it better G D Remember to let her into your heart A D (2) Then you can start to make it better D C G D Na na na na-na na na, na-na na na, hey, Jude (repeat) |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Leb i Sol - Ciganska magija Sika i Topana imaat edna mana, što nese vo Indija za da vidi Krišna što e toa život na vesela dolina. Ja sum šetal, ja sum bil na zapad, dure do Germanija za da najdam parče leb za mene i za mojata familija. Eh da imam k’o što nemam, pa da kupam bel konj i da jadam denje, noće. I na javen, i na javen i na son. Sekoj od nas ima svoja dzvezda, što go prati dur e živ koga sveti jako čovek ima sreća, koga gasne - sudbina. Eh da imam k’o što nemam, pa da kupam bel konj i da jadam denje, noće. I na javen, i na javen i na son. Eh da imam k’o što nemam, ke ti kupam krevet za da spiješ ti so mene iljada i… iljada i edna noć. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bolujem ja Bolujem ja boluješ ti bolujemo od ljubavi jer nikoga ne ljubim ja osim tebe dušo moja. Zar ne znaš ti odavno već,da ljubav sja medju nama da nikoga ne ljubim ja osim tebe dušo moja. Otići ću u dalek svet da srcu svom pronadjem lek jer nikoga ne ljubim ja osim tebe dušo moja. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
cat_woman
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 26.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
C Am
5 Izlazi me uste ednash Dm G Kazi deka ne mi trebas C Am Dm-G Da ne bidam tvoe minato C Am Zavedi me uste ednas Dm G Koga veke srce nemas C Am Dm i kamenot mi e potopol G od nego Изменето од cat_woman - 28.Декември.2007 во 12:09 |
|
fini993
Нов член Регистриран: 25.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve i od mene nekoja pesna
Dani - Srca dve intro: Am, G, F, G Am G Ti mi zboruvas za vistina F G a sakas samo da ja prikries lagata Am G F G a zborovi nisto ne mi znacat. Nema nikogas da priznaes deka poveke ja sakas od mene i da priznaes jas nema da ti sudam. G F C ref: Mene ne mi trebas ne ako ne mi dades se Am G F celo srce za mene a ti nemas srca dve, F C Am Em F mene ne mi trebas ti ako so nea si bil so nea prodolzi. Ne jas ne bi te ostavila no na sila nisto dobro ne biva koga ne odi i ljubovta si odi. Nema nikogas da priznaes deka poveke ja sakas od mene i da priznaes jas nema da ti sudam. ref. Am Koga ednas si pocustvuval F Am deka taa e za tebe podobra F samo prodolzi i ne e tolku tesko. ref. x2 |
|
fini993
Нов член Регистриран: 25.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Riblja Corba - OStani djubre do kraja
Uvod: (razlaganje) Am e|-------------------- H|-------0_1---------- G|-----2-----2-------- D|---2---------2------ A|-0------------------ E|-------------------- C G Am Dok stojim za sankom delimicno pijan C G Am Mrzeci pomalo i sebe i druge Am Hm Ubijam lagano konjak, cigarete C G Am Prijatelje dobre, moje verne sluge. Nisam od onih koji cvile Vise te nemam i sta tu mogu Ja cu se posle odvuci kuci Samo da popijem jos jednu s nogu. D C G Am Nisi valjda luda da se stidis D C G Am Sto si me prognala istocno od raja G Am Bar se nasmesi kada me vidis D C G Am Ostani dubre do kraja. Znam, necu moci jos dugo da zaspim Beskrajno duge, proklete noci Kako su pogresni dani bez tebe Tu mi ni pice ne moze pomoci. Nisi valjda luda da se stidis Sto si me prognala istocno od raja Bar se nasmesi kada me vidis Ostani dubre do kraja. |
|
fini993
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sasa Matic - Neke ptice nikad ne polete
Dm Gm Nedostizna ti si bila B C Dm i ostala uvek meni F C A ja ceo zivot trazim B C Dm tvoj osmeh na drugoj zeni F C A ja ceo zivot trazim B C Dm tvoj osmeh na drugoj zeni ~Ref~ F C Dm Neke ptice nikad ne polete ceo zivot cekaju na to. F C I ja tako cekam tvoju ljubav B C Dm cekam al mi nije sudjeno. Nedostizna ti si bila i ostala uvek meni Deset zima sirim krila da poletim pravo tebi Deset zima sirim krila da poletim pravo tebi |
|
fini993
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
B. Adams - Everything I Do (I DO IT FOR YOU)
by Bryan Adams INTRO [C] [G] [F] [G] [C] Look into my eyes, [G] you will see [F]what you mean to [G]me Search your [C]heart, search your [G]soul and when you [F]find me there, you'll [C]search no [G]more Don't [Dm]tell me it's not worth [C]trying [Dm]for You can't [Dm]tell me it's not worth [C]dying [Dm]for You know it's [C/G]true, everything I [G]do, I do it [C]for you [C] Look into your heart, [G] you will find, there's [F]nothing there to [G]hide Take me as I [C]am, take my [G]life, I would [F]give it all, I would [C]sacri[G]fice Don't [Dm]tell me it's not worth [C]fighting [Dm]for I can't [Dm]help it, there's nothing [C]I want [Dm]more You know it's [C/G]true, everything I [G]do, I do it [C]for you There's [Bb]no love like [Eb]your love, and no [Bb]other could give [F]more love There's [C]no where unless [G]you're there, all the [D]time, all the [G]way [F] [C] [F] [C] |----------|-------------------------------------------------------9------ |----------|-----------------------------------------9-9------9/11--11-11- |-8-10-----|-8/10~--/10-8/6-3/6---6/8------6-6--8/10-----6-6-------------- |------8-8-|---------------------------6/8-------------------------------- |----------|-------------------------------------------------------------- |----------|-------------------------------------------------------------- -------------------------| 11/9/11------------------| --------8h10--8b-8b-8b-6-| -------------------------| -------------------------| -------------------------| Oh you can't [Dm]tell me it's not worth trying [G]for I can't [Dm]help it there's nothing I want [G]more [F]Yeah I would [C]fight for you, I'd [G]lie for you, walk the [F]wire for you, yeah I'd [Fm]die for you You know it's [C]true, everything [G]I do, [F]oh,[F6] I do it [C]for you |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro jutro dzezeri - BAJAGA Dobro jutro dzezeri dobro jutro majstori dal' ce da vas umori ovaj bi-bap jutarnji ovaj bi-bap jutarnji Setite se dzezeri kad su bili ameri kad su crnci svirali da li su folirali setite se dzezeri Ref. Sta bi reko Davis Miles sta bi rekao Coltrain u kafani sviras bas with a bi-bop in your vein with a bi-bop in your vein Sta sad vredi tehnika okreces tri akorda sta sad vrede svetske zvake kad svirate narodnjake dobro jutro dzezeri Ref. Bluza puni dzepovi a na srcu stepovi dole ispod Slavije kada sina savije kuci idu dzezeri |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |