|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика | страница <1 45678 15> |
Автор | ||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас навистина имам блиски контакти со двајца владици, ама не сум сигурен дали сум моќен за такво нешто. Ама мислам дека некогашниот форумџија ортодокс би можел тоа да го среди. Пишете му го тој предлог а јас ќе му се јавам да ја прочита пораката.
|
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izgleda uste ne vi e jasno za sto zbori bratot. Za muabet mozeme i vo
kafe. Toj prasa dali moze da odrzeme propoved vo vasite crkvi? I toa e ona sto se bara da odgovorete |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
S A K A M E ! |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Normalno ako mislis na crkva belichke.
|
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак треба да внимаваме да не ја погазиме Божјата светост поради нашата „широкоградост“. Божјата светост ни налага извесна строгост. Изменето од sard - 19.Јануари.2008 во 20:49 |
||
www.pravoslavna.mk |
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажав дека Црквата поставува услови за одржување предавање во храмот Црква. А не разбирам каква разлика би имало таквото предавање да се одржи во некој друг објект надвор од храмот, во манастир или надвор од него. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Калиф кажи ми искрено без лажење дали се ти дозволија или сепак нешто не ти дозволија. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема нкаква прецка или забрана за тоа ние сме сведоци дека сите екуменистички средби се одржуват во црквите не сите ама повекето да не претерував се додека ие проповеди и дискусии се во духот на христијанството
|
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако си поштен сигурно ќе видеше дека реков дека влезот е отворен за нехристијани, но не е се дозволено за нехристијанинот како за христијанинот. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
crkvata hram Bozji i e mesto za molitva, a za razgovori ima prostorii,ete moze kaj nas v crkva ne e dozvoleno da se razgovara zasto e mesto za molitva,
a neznam zasto v dzamija e dozvoleno se da se razgovara ama da se sobues ....nema logika...
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sard ti se kolnam vo Allah nemase nesto sto mi zabranija. E sega samo
edno neznam... Koga bese utrinskata liturgija jas nemozev da sedam tolku dolgo.Umoren bev ,zaminav da legnam i pak se vratev na krajot. Mozno e da sum go ispustel delot kade trebalo da me izbrkaat |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro, sega malu me zbunuvaat muslimanskive chlenovi. Ako tolku sakaat megjuverski dijalog zarem ne mozhat od svoja strana da napravat edna mala odstapka i za dobro na ovozmozhuvanjeto na taa sredba da prifatat ZA SEGA opcija VEDNASH DO CRKVATA (vo neziniot dvor obichno ima ushte edno zdanie).
Mora li po sekoja cena da bide vnatre VO CRKVATA (ne znam zoshto mora da bide tokmu vo nea?), pred ikonostasot i pred site ikoni i sveki i vernici koi doshle da se molat ? Изменето од Messenger - 19.Јануари.2008 во 21:00 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vaka belichke: i vo dzamijata si ima pravila za muslimanite kako da vleguvaat,so abdest(mienje i cistenje na odredeni delovi od teloto),cist,namirisan,i sobuen.Bez cevli,zosto vo dzamija se obavuva molitva Namaz ,i ima kilimi,nekulturno e sose kal da vlezes vnatre.Higiena be duso. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |