|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика | страница <1 23456 15> |
Автор | |||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Jas so moi dvajca prijateli sum bil vo istiot Manastir,i ne posluzija so lokum i voda vo crkva. Nie kako Muslimani imavme pogolem respekt od samite niv,nie ne jadevme nitu ja pievme vodata, atie samite go pravea toa... Sega ova so ti go kazuvas neznam od kaj izleze... |
|||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Messenger, братов Khaleefah бил во манастир, престојувал неколку денови, немало проблем. Братов efendija исто така бил во манастир, исто така без проблем. Други браќа биле во црква, пак никаков проблем. Предлогот е даден со добра мисла и добра намера, очигледно некои не го гледаат тоа и злонамерно се однесуваат и изразуваат против. Зарем вака учи Христијанството? |
|||||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
abe more bas lepa idea ja prifakam znaci i jas sum za, no ne znam dali ke imam moznost da prisustvuvam bideki daleku sum malku od vas..
no super idea!!! a za ova sto bara pravila sard ne e vo pravo jas sum bil vo site poznati crkvi niz makedonija, pa sum bil vo crkvata sv. istvan vo budimpesta duri i vo svetagora pa nikoj ne me nateral da pravam takvi pravila i da ispolnuvam nikakvi baranja, pa ako kaj nejzinata najbliska crkva baraat togas moze da se pobara druga nekoja, ako veke ima razlika od edna do druga crkva i ako sekoja crkva si ima posebni zakoni ce najdeme nekoja kade nema da go ima toj zakon !!!! no pokraj se mislam deka moze da se najde zaednicko resenier, bas bi bilo cekor kon podobar odnos pomegu religiite, no sepak ako nema drugo resenie zasto ne i vie da dojdete kaj nas vo dzamija !!!! |
|||||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Правилата стојат. Ако си присуствувал на службата сигурно си го слушнал „вие неогласените излезете“, тогаш некрстените треба да ја напуштат службата, не се применува ако не се знае кој што е, ама кога се знае при официјална посета на нехристијани како што предлага вд, верниците тоа станува задолжително за да се изрази почит кон Бога. Да си го прашал дали и колкав пристап имам како муслиман во манастирот ќе ти кажел. Вака сакал да покаже христијанска љубов и да не те одбие нешто да позитивно да почувствуваш во манастирот. Тоа не е грешка, имаме право до извесна мера да снисходиме со цел да не ги отфрлиме слабите и почетниците во верата. |
|||||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Auuuuuuuu....a kade tie sega ona:"Ljubi go svojot neprijatel"? |
|||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A Sard a ti kakva Ljubov sakas da pokazis so toa sto ne teras da se prekrstuvame i baknuvame ikoni?????? |
|||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Heheh bas ocekuvav takov odgovor da dobijam.Inace na site im bese
jasno koj sum i sto i kolku poznavanje imam od vera i znaeja kolku sum toleranten i deka znam da razberam dokolku treba ili netreba da vlezam nekade. Btw... Jas ne se ni ponudiv tie sami me pokanija A jas uste ocekuvam ona sto go zboruvas da go potvrdis so Biblijata |
|||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Изгледа ги мешате работите, сигурно во Црквата не ве послужија со вода, локум, кафе, туку во другите објекти на манастирот. Таму во другите објекти може да се одржат разговори и предавања, но за во храмот Црква кажав. |
|||||
www.pravoslavna.mk |
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
сард, покажи и ти љубов и ако можеш ангажирај се за овој предлог. Значи, нема да присуствуваме на Богослужба или некој ритуал, едноставно ќе разговараме за проблемите кои го мачат човештвото, гледано од Исламска гледна точка и Христијанска гледна точка. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Mislam deka problemot proizlaga od prichina sto koga lichno se posetuvaat manastiri ili crkvi, nikoj nikogo ne go prashuva od koja vera e, a istovremeno nikoj ne nosi na sebe nekakvi specijalni obolezhja deka ne pripagja na soodvetnata vera. Zgora na toa mozhe sekoj chovek od druga vera da pojde samoinicijativno vo nekoj drug hram na pokajanie ... se ima.
Ako se pristapi vo svet hram oficijalno pretstavuvajki tugja vera, togash verojatno rabotite stojat poinaku. Pretpostavuvam deka ako ne se oddade posebna pochit spored pravilata na verata vo chij hram se vleguva, togash mozhe takvoto vleguvanje da se smeta kako skrnavenje. Ne znam dali najpravilno gi tolkuvam rabotite, ni mislam deka ne sum mnogu daleku od vistinata. Sepak, dokolku postoi dobra i iskrena zhelba za sorabotka i vzaemen pochit od dvete strani, ubeden sum deka mozhe da se najde nekakva solucija koja bi gi zadovolila site. Изменето од Messenger - 19.Јануари.2008 во 20:28 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
sard, toa tamu e pisuvano vo odnos na hranata, za jadenjeto idolopoklonska hrana t.e. hrana prinesena na idoli. Tebe tuka nikoj ne te tera da jades idolopoklonska hrana, tuku te vikaat na muabet.
A za toa dali Palve posetuval neznabozhechki hramovi, eve ti bibliski dokaz:
|
|||||
Your sweetest nightmare
|
|||||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ma svestenikot go kazuva toa na sluzbata a nie ke dojdeme vo vreme koga nema sluzba!!!!
togas koj ke ni vikne???? a i pokraj toa nie toj obred go imame napraveno i toa go pravime pri sekoe kapenje a ne ednas vo zivotot... samo sto kaj nas toa se vika "zemanje gusul" a ne "krstevanje " no sepak e istoto. |
|||||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Може во извесна мера да се снисходи пред светоста на храмот, ама до извесна мера при непланирана посета кога и нема време многу да му се бара од посетителот. При намерен влез на муслимани со желба за проповед задолжително ќе се бара да ги изразат актите на почит кон Господ Исус Христос и светиите. |
|||||
www.pravoslavna.mk |
|||||
Внеси реплика | страница <1 23456 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |