|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика | страница <12345 15> |
Автор | |||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e SEGA OVA MI IZGLEDA ZNAES KAKO kaj nas VIKAAT------- EM CELES EM FODULL.. NEZNAM KOLKU KE ME RAZBERETE... AKO MOZE NEKOJ OD BRACAVA DA MU GO POJASNI NA SARD,BI BILO SUPER. SELAM BRACA |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dzamijata neznabozecki hram....e ova ne sum go znael. A zarem jas ti licam na politicar koga bev vo Bigorskiot manastir,i plus na toa so otec Partenie i kafe si pievme. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баш сакам да покаже некој Христијанин желба за меѓурелигиски разговор, да не покани учтиво во Црква, да ни дозволи да одржиме предавање . . . само незнам, досега не гледам некој таков!
sard, јас побарав ако некој може да среди, ти очигледно неможеш, значи доволно се твоите коментари на темава. Ако некој друг може, баш би сакал да напише и да не контактира. |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сепак претходноќе мора да исполните некои услови пример да се прекрстите и поклоните пред Христос, Богородица, пред Светителите... |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Господине, дали тие услови ги има запишани во Библијата? Ако не, зошто ги бараш од мене? зарем бараш нешто вон-Библиски? Ти реков, ако можеш да средиш, повели, ако неможеш, остави не коментирај. |
|||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sard, ti velis deka noviot zavet ne ti dozvoluva da vlezes vo neznabozecki hram (iako poima nemam kade toj toa ti go zabranuva), no zosto toa mu bilo dozvoleno na Pavle?
|
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sard изгледа не покажува желба за меѓурелигиски дијалог и толеранција и мирен разговор и мирно предавање . . !
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mnogu interesno prasanje Lolita. |
|||
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако некој влегува, никој не го прашува и никој не знае како тој се однесува в Црква, не постои човек кој би стоел и би внимавал дали некој правилно или неправилно нешто прави, ама ако има официјална посета се бара посетителот да ги исполни барањата за почит кон Божјата светос присутна во храмот. Кафето не е проблем, а сигурно не сте пиееле кафе в Црква, туку надвор од Црквата. Ние како вера на Вистината не правиме компромиси како другите. Вистината или може да е чиста или е лага. Така што верата може да биде една, а не дисперзирана во разни верувања. Само една вера е Божечка се друго е незнабожечко. |
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ocekuvam za ova da izneses fakt ,zatoa sto jas pred pomalce od eden mesec bev gostin vo manastir i toa sto ti go kaza nikoj ne go pobara odmene.Prisustvuvav na site liturgii i stoev kade sakav. Aj da bev so nekoj obicen vernik ke recev deka ne gi znael ovie raboti, no mene Arhimendridot(Poglavarot na manastiro) licno me vodese i voopsto ne mi rece nisto za ova. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lugje, ajde najdete nachin kako da se sretnete.
Gledajte od pozitivnata strana na predlogot. Ne gi gledajte prechkite, tuku koncentrirajte se na rabotite koi MOZHAT da vi pomognat vo eden vakov megjuverski sobir. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
10
Зашто ако некој те види тебе, што знаеш, како седиш на трпеза во
идолопоклоничкиот храм, нема ли неговата совест, бидејќи слаба, да се
одлучи, та и тој да јаде идолски жртви? |
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ги очекував овие навреди од твоја страна и не очекував вакво однесување сард, дај кажи од каде ти се стиховите да ги проверам. Изменето од vd - 19.Јануари.2008 во 20:14 |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa toa i se obiduvame da go napravime,no,neznam zosto Sard e olku strog,zarem verata ne mu otvorila porta sekomu? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |