|
Јаничари |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Јануари.2008 во 16:01 |
Како во сите периоди низ историјата, и сега имаме една класа на
јаничари. Луѓе кои за пари и статус си ја продале душата, нацијата,
најблиските.
За колку пари би се согласиле да работите нешто што е против вас, против државата или против најблиските? 200, 300, 500 Евра? |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да поставеше и едно прашање “Дали воопшто би се согласиле да работите нешто што е против вас, против државата или против најблиските? 200, 300, 500 Евра? Во тој случај мојот одговор ќе беше-КАТЕГОРИЧКО НЕ. Се важи вака? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne gi obeshrabrime tie sto bi odgovorile so DA. Sakam da vidime argumenti. Moze ke se najde nekoj zasegnat da ja iznese svojata logika i opravduvanje.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОК, Поштујем јаничаре.
|
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LOSO TI E POSTAVENO PRASANJETO, PILE...
TESKO DEKA KE DOBIS ARGUMENTI ZA DA.
TREBALO MALKU POPREDIZVIKUVACKI DA GO FORMULIRAS
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако, нека си подголтнат барем
|
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
200 000 рекоа дека биле Јас верувам дека сите сме деца на светот, ама имам особена предрасуда кон бугарите и нивната кауза и начин на издавање пасоши на Македонци, и ми е гајле што е така-ќе си ја чувам. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛИШ, ЗА КОЛКУ ПАРИ БИ ЈА ПРОДАЛ ДУШАТА НА ГАВОЛОТ. вО РЕД. зНАЧИ ИМАМЕ ДУША ШТО СЕ ПРОДАВА, ИМАМЕ ПАРИ КОИ И ЈА ВРЕДНУВААТ НЕЈЗИНАТА АНТИВРЕДНОСТ, ИМАМЕ КУПУВАЧ НА ДУШАТА. НО НЕДОСТИГА ЕДНО - ШТО ПРОДАВАШ ПРЕКУ ДУШАТА;ЉУБОВТА, ИДЕАЛИТЕ, ПРИНЦИПИТЕ, ДРЖЗАВАТА, НАРОДОТ.
ОВОЈ ФАКТОР Е МНОГУ ВАЖЕН КОГА СЕ ПРОДАВА ДУШАТА, ОДНОСНО КОГА СЕ ПРЕДАВА НЕШТО ШТО Е СВЕТО. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле...резултативе од анкетава
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mozam da glasam, mojata dusa ne e za prodavanje a takva opcija nema.... sensei
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има тука сигурно некој кој извадил бугарски пасош.
---------------------------------------------------------------------------- Ima tuka i nekoi koi ne si izvadile---prodolzile ni makedonski pasosh oti ne stasuvaat pari za site nametnati promeni....te licni karti...te vozacki dozvoli... A okolu bugarskite pasoshi ...poznavam mnogu koj gi izvadija i so gordost gi koristea...omilena fraza ime -Sedi si doma...prodavaj patriotizam...dremi za viza....odi vo Ohrid neka te bricat Ohrigani...nie zaminavme...i si zaminuvaat...pa se vrakaat taka suncani...i nosat po edno uzzo, onaka za inat... |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS IMAM PRILIKA I MOZNOST NA MNOGU LESEN NACIN DA IZVADAM BUGARSKI PASOS, IMAM NEKOE PODALECNO BUGARSKO POTEKLO.
NE IZVADIV I NEMA DA VADAM. I NE GO GLEDAM JAS TOA KAKO PRODAVANJE PATRIOTIZAM, TUKU JAS TAKA CUVSTVUVAM. STO BI REKOL SENSEI, MALA E TAA CENA ZA MOJATA DUSA.
VO OVAJ SLUCAJ SO PASOSITE E TAKA, NO NE SE VO PRAVO TIE STO KE RECAT, MOJATE DUSA NEMA CENA! SEKOJA DUSA IMA CENA. I MOJATA IMA!
SAMO POGOLEMA!
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa dovolno za da sa prehranam a toa e 200e
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема шанси
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |