IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
OUST Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 6653
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај OUST Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 23:16
Originally posted by TONI TONI напиша:

СПОРЕД КАПАЦИТЕТОТ НА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА БИДЕ ДЕЛ ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА НАЈМАЛКУ УШТЕ 8 ГОДИНИ.ЕВРОПА Е НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ, ЗА ЖАЛ РАЗЛИЧЕН ОД НАШИОТ.ЗНАЧИ, ОНОЈ МОМЕНТ КОГА ЌЕ ИМАМЕ ЕВРОПСКИ ЗАКОНИ,КОИ ПОКРАЈ ТОА ШТО СЕ ДОНЕСЕНИ И ЌЕ СЕ ПОЧИТУВААТ, ЌЕ СТАНАТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ- ТОГАШ ЌЕ ЈА ВИДИМЕ ЕВРОПА.ЗА ТОА ВО НАЈДОБАР СЛУЧАЈ НИ ТРЕБААТ ОСУМ ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ.

Во потполност се согласувам со твојот став!
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 09:16
Јас на се согласувам. Не верувам дека се доволни осум години, туку многу, многу повеќе...
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 10:25
Originally posted by аџија аџија напиша:

МК нормално дека треба да биде членка на ЕУ.

Или некој овде смета дека пак треба некоја глупост ко „несврстаните“ да се оформи? Или да не сакате во Африканска Унија да одиме??? ХЕЛОУУУУ....

Па што?
Ние веќе бевма во таква унија..под диригентската палица на најголемиот син на нашите народи и народности...
У ствари имаш право. Не беше чисто африканска, ама, афро-азијска унија...
Бора Ѓорѓевиќ, тогаш пееше за Тито, који....

Људождере из Азије, Довео је на Теразије...

Ама, немаше кој да го слуша!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 18:14
сигурно не за скоро време според мене  не пред 2025тага
Life is beautiful
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 20:31
Не мислете кога ќе влезе, дејствувајте за да влезе...
Почнете од една навидум минорна операција - НЕ ФРЛАЈТЕ ЃУБРЕ ПО УЛИЦИ!
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 20:59
uste pominorna, a koja mene licno mnogu mi smeta, NE PLUKAJTE PO ULICITE!!!
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 21:43
Originally posted by moira moira напиша:

Може и тоа!
Кон врв
OUST Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Поени: 6653
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај OUST Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2008 во 21:50
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

Може и тоа!

Ух, да е само тоа...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 03:43
Sekako ne e samo toa, no od nekade mora da se pocne
Кон врв
TONI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 12:56
ЕВРОПЈАНИТЕ НЕКОГАШ И НЕКАДЕ ФРЛАЛЕ ЃУБРЕ, ПЛУКАЛЕ НЕ ГИ ПОЧИТУВАЛЕ ЗАКОНИТЕ. АРНО АМА ДОШОЛ ШУМАРОТ(ЧИТАЈ ПОЛИЦАЕЦОТ, ВЛАСТА ВО СИТЕ ФОРМИ И БОИ) КОЈ НЕМАЛ ПОТРЕБА ДА КРАДЕ ДРВА ПА НЕКОГО ГО КАЗНИЛ, НЕКОГО ГО ИСТЕПАЛ, НА НЕКОГО МУ НАПРАВИЛ НЕШТО ТРЕТО И ТАКА ПОЧНАЛО.НАШИОТ ШУМАР НАМЕСТО ДА СИ ЈА РАБОТИ СВОЈАТА РАБОТА ОД 10-ТИ ВО МЕСЕЦОТ ПА НАТАМУ МИСЛИ КАКО ДА УКРАДЕ НЕКОЕ ДРВО ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ, ДРУГИОТ ШУМАР ПОУБАВО ДА ЖИВЕЕ, ТРЕТИОТ ШУМАР ЗА ДА СЕ ЗБОГАТИ И СЕ ТАКА.МАКЕДОНИЈА МОЖЕ И ПОЛЕСНО И ПОБРЗО НО ТРЕБА ЕДНАШ ЕДЕН ПРЕМИЕР ДА ДОЈДЕ СО ВИЗИЈА КОЈА ЌЕ БИДЕ СУШТИНСКА А НЕ ДЕКЛАРАТИВНА КАКО ДОСЕГА И ДА КАЖЕ НАРОДЕ МОЈ ЈАС ЌЕ ЈА СРЕДАМ РАБОТАВА И ТОА ПРВО ЌЕ ЈА ПЛАТАМ ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СО ТОА ЌЕ НАПРАВАМ МОДЕРНА ДРЖАВА КОЈА НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ОВОЗМОЖУВА СИТЕ УСЛУГИ НА НАЧИН И ВО ФОРМА КАКО ШТО ТИЕ СЕКАКО ЗАСЛУЖУВААТ.ЌЕ ИЗГРАДАМ СИСТЕМ НА ВРЕДНОСТИ КАДЕ ШТО ЕДЕН ЛЕКАР ЌЕ БИДЕ ПЛАТЕН ПОВЕЌЕ ОД ЕДЕН ПРОДАВАЧ НА СЕМКИ, ЕДЕН НОТАР ПОМАЛКУ ОД ЕДЕН АДВОКАТ. НА ОЛИГАРСИТЕ НЕМА ДА ИМ ДОЗВОЛАМ КАКО ДОСЕГА КОРИСТЕЈЌИ МОНОПОЛСКА ПОЛОЖБА ЕНОРМНО ДА СЕ БОГАТАТ (ФЕРШПЕД ДНЕВНО САМО ОД ТЕРМИНАЛСКИ ТАКСИ ЗА ТОВАРНИ ВОЗИЛА ВО СКОПЈЕ ИНКАСИРА 12 ДО 15 ИЛЈАДИ ЕВРА ПРИХОД)БОГАТИТЕ ЌЕ ГИ ОДАНОЧАМ ...А ПРОФЕСОРИТЕ ОСНОВАТА НА СЕКОЕ ОПШЕСТВО?МИСЛИ НЕКОЈ ЗА НИВ?КРИМИНАЛЦИТЕ БЕЗ РАЗЛИКА НА НАЦИЈА , ВЕРА МЕСТОТО ИМ Е ВО ЗАТВОР АМА ПО СИСТЕМОТ ЕДЕН ГОЛЕМ КРИМИНАЛЕЦ ДВАЈЦА МАЛИ (ОД ПО ПЕТ ЕВРА ) И ТАКА НАТАМУ И ТАКА НАТАМУ...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 01:41
Originally posted by nuredinosmani nuredinosmani напиша:

mislam deka ke vleze vo 2012g

Полека, има време, не брзајте.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 16:04

ЕП побара датум за преговори до крајот на 2008

Брисел /27/02/ 12:48

Резолуција со која се бара до крајот на годинава да се одреди датум за започнување преговори со Македонија усвои денеска Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент (ЕП).

Резолуцијата, како што јави ТВ Алсат-М, ја повикува Грција да ја почитува спогодбата со Македонија од 1995 година, која предвидува прашањето со името да не биде пречка за зачленување на државата во меѓународните организации.

Европарламентарците, со 55 гласа “за“ и пет “против“, ја повикаа Европската комисија (ЕК) да одреди домашни задачи за државата, а Македонија брзо да ги исполни обврските како што се продлабочување на меѓуетничките односи и почитување на духот на Охридскиот договор.
Во текстот на усвоената резолуција се бара од Македонија да го поништи договорот со САД за изземање на американските државјани од јурисдикцијата на меѓународниот суд за воени злосторства./крај/алсат/ис
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 16:05
абе ти редовно следиш вести а голема%20насмевка
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 16:08
За успех во секоја област мора да си добро точно и навремено информиран, со цел да можеш правилно и точно да донесеш решение.среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.