|
Цитат од куранот кој ме шокира |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa sto Muhamed go propoveda ne e nisto novo toa go ima i kaj Evreite samo sto go vrakja nazad Hristijanstvoto za koe samiot Muhamed veli ne cepkajte go, tie si se arni, samo ne druzete se mnogu so niv zosto mozda ke naucite nesto i posle nema da me sledite vo vojna(od postariot-brat)
E kaj go najde ova ziti se?.........da ne imase nocna mora,pa dobi nekoi prividenija,ili te zasenci svetiot duh so nekoe NOVO OTKROVENIE? |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa vie tvrdite deka vo k*ranot se veli(ke parafraziram):
nemojte da gi ubivate sledbenicite na knigata , ama i nemoj da se zblizuvate so niv. neka mi prostat site dokolku pogresno ja parafraziraf ovaa recenica od k*ranot, i ako nekoj ja ima originalnata neka ja postira. |
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E zato be brate ti velam nabavi si eden k*r,an,pa ce si postiras kako sto ti pisuva,vaka ne sotre na site,samo prasuvas,i postiras parafrazirani recenici i cekas od nas da te popravame.Eve jas znam koj e originalniot ajet,da ti kazam deka toj e daleku od ona sto ti go parafraziras,no,ne ti go citiram,....veruvaj mi...se umoriv vece
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postar Brate! Naredbata vo Quranot e jasna samo neznam tebe sto ne ti e jasno. Allah nareduva Pokoruvanje t.e. slusanje i sledenje na negovite naredbi izrazeni preku negoviot pratenik,vo slucajov ISA. Istoto go nareduva vo poveke Ajeti koi se odnesuvaat na drugi pratenici.Primer eden Ajet vika "O vie koi veruvate Pokorete se na Allah i negoviot pratenik,i oni koi ve vodat(vladari,pretsedateli itn..dokolku go sproveduvaat Allahoviot zakon).." Potoa nareduva i da im se pokoruvame na nasite rodite t.e. da gi slusame vo sve osven ako ne sprecuvaat da veruvame vonego. Znaci zborot "Ta'tun " znaci Slusanje ,pokoruvanje i nema vrska so zborot "Aibadetun" sto znaci Obozavanje. Vo islamot e zabraneto obozavanje na sve drugo osven Allah ,a slusanje i pokoruvanje na naredbi od negovi pratenici ne se smeta za nivno obozavanje. Se nadevam deka ti razjasnav dovolno i poveke ne te buni citatot |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |