|
Едно прашање...IL DIVO |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јануари.2008 во 21:35 |
|
Само да прашам - - дали некој од вас ги слуша Il Divo?
Дали воопшто сте слушнале за нив? Кој и да го прашам за нив, ме гледа онака „бело“... не знам веќе што да мислам, се прашувам дали Македонија е до толку отсечена од светот, па некои работи воопшто не допираат до овде?! Инаку, за тие што не знаат... жанрот е т.н.crossover a.k.a pop opera a.k.a. popera... дечките пеат главно преработки, но имаат и оригинални песни... дури и Тоше(нека почива во мир)планираше нешто слично да направи, нешто подоцна, како што изјави и во своето последно интервју... |
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele i jas mnogu gi sakam
deckite se zakon ama edinstveno gi imam gledano na CLASSIC FM barav cdea od niv so eden drugar ama ni jas ni toj ne najdovme bilo sto zalam ama ne mozma da ti pomognam vo slucaj da najdam (poso seuste baram) kje ti kazam inaku vo sekoj slucaj deckite se zakon imet fenomenlani glasoj i praet epten |
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
Evenstar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажи што ти треба затоа што јас имам се живо и диво од нив, освен DVD-to ENCORE... ги даваа на Телма за Нова Година неколку пати, концертот во Лос Анџелес од 2006 кој е издаден на DVD. Инаку, јас прашувам дали некој ги знае, чисто за да си најдам друштво одовде за концерти... ме зезнаа Словенците, не ми дадоа виза за концертот во Љубљана на 15.06.2007, иако имав и билет... Изменето од Evenstar - 17.Јануари.2008 во 22:29 |
||
|
||
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka gi gledav pred nekoj den na TV. Imaa razni prerabotki, kako sto kaza ti, vo opera stil. Dobri bea.
|
||
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IL DIVO
Regresa ami http://www.youtube.com/watch?v=kQKLUeZi4Ls ...odlichno shkoluvani vokali... Изменето од ...Well... - 18.Јануари.2008 во 02:10 |
||
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toni brexton unbreak my heart podobro e originalot
|
||
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IL DIVO SE FENOMENALNI KOGA GI SLUSAV(OKOLU NOVA GODINA IMASE KONCERT NA TV) PRVATA MISLA MI BESE"EH SAMO TOSE IM FALI ....." VO SEKOJ SLUCAJ MNOGU PRIJATNI ZA USI PA I ZA OCI AKO SAKATE |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iam cd mislam deka od niv ama ne e moe ustvari
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e, da... Изменето од ...Well... - 18.Јануари.2008 во 16:05 |
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Regresa a mi, quiere me otra vez...Ми се допаѓа каверот на песнава во оперска верзија...Way to go Il Divo
|
||
Evenstar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па мило ми е што слушам дека ви се допаѓаат... навистина се пријатни за уши, ама и за очи
но сепак, сакам само да знам, дали меѓу вас има вистински обожаватели? Некои кои постојано ги слушаат, ги гледаат, висат на официјалниот форум (како мене ) |
||
|
||
K@te
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi znam momcive, i gi slusam oddamna...Regresa a mi, e prekrasna pesna, duri podobra od originalot...koj znae spanski, dobro ke mu dojdeVo sekoj slucaj, IL DIVO, se prekrasen muzicki kvartet, i za slusanje, a i za gledanjeJAS SUM NIVEN GOLEM FAN....
|
||
Benja y Cami 4ever
|
||
Viks
Сениор Регистриран: 26.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секоја чест за момците , феноменални волаки , ги слушам одамна , имам неколку двд-а со нивни концерти и често знам да ги пуштам
|
||
Evenstar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Една информација за обожавателите
дечките го подготвуваат новиот, петти албум, и би требало да излезе во октомври, конкретно на 14.10... |
||
|
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |