|
Цитат од куранот кој ме шокира |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јануари.2008 во 18:46 |
|
„Ви донесов Мудрост“
Во к*ранот: „А кога Иса им дојде со очигледни и јасни зна¬ци, им рече: ‚Ви донесов мудрост и доаѓам да ви го објаснам она заради кое се поделивте. Па затоа плашете се од Алах и покорете ми се!“ (к*ран, 43: 63) „И Он ќе го поучи и со Книгата, и со Мудроста, и со Тевратот, и со Инџилот.“ (к*ран, 3: 48) Da se razberama jas niti sum go cital k*ranot nitu znam dali e ova izvadok od tamu , ama vo temata ДА СЕ СЛЕДИ ИСУС ИЛИ ДА СЕ СЛЕДИ ПАВЛЕ? postirano od Aisha vo postov http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=16125&FID=47 me cudi , ne , ne , ne me cudi, ami me zaprepastuva kako toa nikoj ne go zabelezal od Muslimanite dokolku e taka navistina napisano vo k*ranot.„А кога Иса им дојде со очигледни и јасни зна¬ци, им рече: ‚Ви донесов мудрост и доаѓам да ви го објаснам она заради кое се поделивте. Па затоа плашете се од Алах и покорете ми се!“ (к*ран, 43: 63) sigurno na mnogu mesta vo k*ranot e navedeno da ne se pokoruvate i da ne se plasite od nikoj i nisto sem Boga, pa koga ke stavime ednakvost pomegju ovie dve raboti ispagja jasno deka Muhamed pod nalog na Allah ili kako nie sto bi rekle Gospod Bog, im poracuva na site koi ne mu se pokorile na Isa dotogas da mu se pokorat sega, ako pak Isa bese samo Pejgamber zosto togas bi baral da mu se pokorat nemu a ne na Boga zosto site drugi pejgamberi pred i posle Isa vklucitelno i Muhamed ne barale nikoj nim licno da im se pokori. Sega posle tolku temi vo koi barate da vi citirame kade vo Biblijata Hristos se objavil kako Bog so nas vie od nikade ni bupnavte tuka so dokaz deka toa istoto se veli i vo k*ranot, Sledno tazno e sto i tuka se potencira "knigata "kako na relevanten izvor na koj bil poucen, a predpostavuvam deka se odnesuva na Stariot zavet dokolku e vo prasanje Isus toj koj biva poucen, ili duri i noviot zavet dokolku e vo prasanje Muhamed, od izvadokov „И Он ќе го поучи и со Книгата, и со Мудроста, и со Тевратот, и со Инџилот.“ (к*ран, 3: 48) ne mozam da zaklucam za kogo se raboti vo konkretniov citat. Sto drugo da recam , povelete komentirajte : Изменето од postariot brat - 17.Јануари.2008 во 19:33 |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako zemes da go citas bez zdiv kje ostanes!!!
iako toa realno se javuva mnogu pati i vo mnogu drugi slucai
komentarot e poznat!!!
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
лелееееее ама се смеам . . . . . . c.c.c. |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Испаѓаш смешен и тоа ЕПТЕН СМЕШЕН со ова и со темава . . Да се разбереме, затоа си шокиран, прочитај го к*ранот. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Interesen zakluchok Postar Brat... Bi bilo interesno da se chue objasnuvanjeto na ovoj citat i da se dade celosnata slika od poznavachite na k*ranot.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
me cudi , ne , ne , ne me cudi, ami me zaprepastuva kako toa nikoj ne go zabelezal od Muslimanite dokolku e taka navistina napisano vo k*ranot.„А кога Иса им дојде со очигледни и јасни зна¬ци, им рече: ‚Ви донесов мудрост и доаѓам да ви го објаснам она заради кое се поделивте. Па затоа плашете се од Алах и покорете ми се!“
Bravo koga ova si go zabelezal,nie ova vi go povtoruvame sekoj den i toa tri pati,za da vi ukazeme na toa deka Isa a.s. e navistina Allahov pejgamber ispraten od Boga za da go potvrdi prethodno Tevratot objaven do Musa a.s. i za da go prenese Allahoviot zbor preku Indzilot koj nemu mu se objavil do narodot izraelski,do tie zabludeno ovci koi ne sakale Isusa da go sledat,pa zatoa toj im se obracal so zborovite..."Plasete se od Allah i pokorete mi se!",t.e. sledete me,bidejci zborot koj sto originalno e spomnat vo ovoj ajet e ETi'un(sledete me),sto avtomatski znaci:pokorite se na objavata vo indzilot,zosto jas ne vi doadjam so nisto drugo tuku so ona sto mi go dostavi Bog-Allah,(i interesen e sledniot k*r,anski citat)"Allah e i moj i vas Gospodar,pa Nemu klanjajte mu se,toa e vistinskiot pat!"(Zuhruf,64) I dobro zabelezuvas deka na tie sto mu se pokorile togas, povikot vazi i za nas sega,t.e. posto nie muslimanite sme muse pokorile na Boga,ne zaboravaj deka Islamot vo svojot prevod znaci POKORNOST,i go socuvavme ispravniot spomen i ucenje na ovoj golem pejgamber,ostanuva nerascistena rabotata samo kaj vas hristijanite,znaci vie treba da go otfrlete trojstvoto,da go prifatite Allah za svoj Bog,a Isusa za negov pejgamber i da mu se pokorete,odnosno da bidete muslimani,i na toj nacin se ce si dojde na svoe mesto. Bravo be Postar-brate,kolku mie milo koga nekoi raboti dobro gi zabelezuvas! Alal da tie! Zidarski ova e celosnata slika koja vie ne ja prepoznavate! Изменето од efendija - 17.Јануари.2008 во 19:36 |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vd, ajde vmesto smeenje ili ismejuvanje kon chlenovite, objasni go onoa sto prashuva postariot brat.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vece e objasneto pogore messenger.
Изменето од efendija - 17.Јануари.2008 во 19:37 |
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve ti go K*ranskiot ajet koj go citiras..
A KOGA ISA IM DOJDE SO OCIGLEDNI I JASNI ZNACI IM RECE:VI DONESOV MUDROST(Indzil) I DOAGAM DA VI GO OBJASNAM ONA ZARADI KOE STO SE PODELIVTE.PA ZATOA PLASITESE OD ALLAH I POKORETEMI SE(odzvitese,prifatetego mojot povik kon ona sto ve povikuvam)!ALLAH ,NAVISTINA E MOJ GOSPODAR I VAS GOSPODAR,PA SAMO NEGO OBOZAVAJTEGO;OVA E PATOT VISTINSKI.(Sura ZUHRUF:63-64.ajet) Изменето од Halid ibn Velid - 17.Јануари.2008 во 19:53 |
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa dobro i se smees na Aisha ili mene. Ako e se vo red so citatot togas udostoime te molam so poprecizno objasnuvanje , bez da me gagjash odma so podbiv.
Jas izvedov zaklucok vrz baza na Desette Bozji zapovedi , koi se sekako edinstveniot tekst bilo koga ispisan od Boga direktno. Vo site slucai vo Biblijata imame preraskazuvanje od avtorite na odredeni tekstovi prenesuvajki ni videnija ili govorot na Boga, a vo k*ranot e zborot Bozji povtorno napisan ne od samiot Bog ami od Muhamed, za razlika od ova mojsej pokraj toa sto vo biblijata navel mnogu raboti sto mu bile receni, Toj isto taka pisuva deka Desette bozji zapovedi gi dobil kako takvi napisani od boga, poprecizno kazano Bog gi izrezal pred negovite oci. Tuka sega znaci imame zakon od edna strana napisan od Boga i imame Bozja pojava Isus kako go tolkuva poopsirno i go sproveduva-ispolnuva toj zakon. Edna od tie zapovedi e da ne se poklonuvame i sluzime na nikoj i nisto , osven na ediniot Bog . Ne znam dali ovoj povik na Muhamed vo k*ranot da mu se pokorime na Isa ne e bogohulenje dokolku Isa ne e Bog. Ne znam dali ima vakov zakon kaj Muslimanite bas me interesira dali vo k*ranot ima zakon da ne se pokoruvame na nikoj osven na Boga, Se nadevam deka nema sega da mi kazete povtorno nekoj muabet za Ikonite. ako ne vi e jasno da mu se pokoris na nekoj znaci da se prepustis na negovata volja pa sega navistina ne razbiram kako toa Isa ne e Bog ako Muhamed ve povikal da mu se pokorite bas nemu. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne,ne,Aicha postira kako sto treba,imas za sto stanuva zbor vo temata,a plus na toa se dadeni nekoi k*r,anski citati,za da pobijat nekoi Bibliski iskrivuvanja.No ti,ocigledno se fati sam vstapica,bez da znaes.
Vo idnina bidi povnimatelen. |
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postar_brate:ne naveduvaj me da go promenam mislenjeto za tebe,site konstatacii i prasanja ti se samo obid za da se koregiras na prethodnoto zaletuvanje.Dobro tie poznat k*r,asnkiot stav za Boga,nemoj sega da eskiviras,te molam! |
||
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Inaku i nie veruvame deka Bog e Eden ama deka toj koga setal po zemjava se vikal Isus.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |