|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Автор | |
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zidarski ova li ti e odgovorot na citatite???? Ova mislam deka ne e odgovor,ova bi bilo vaka Na mali Demek go "rugate"i obvinuvate A mene mi se zakanuvate deka ke barate da me baniraat Barem mene ne mi licet na odgovor,a mislam i na Bratmi Buhari??? pozz... Halid ibn Velid |
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Velid, nema nikogash da dobiesh direkten odgovor na tvoeto prashanje, ke dobiesh samo simbolika, ako moze dase narece simbolika vo taa mera.
Ali i pokraj toa bi sakal da vidam kako ke go prokomentira Zidarski ova.... |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Halid - na citatite ti dadov odgovor deka ne mozhe da se vadat rabotite od kontekst za da se izvadi nekakva poenta. Toa e sosema dovolen odgovor na tvoite citati. Prochitaj ja celata glava vo koja se dadeni, sporedi go toa so site drugi uchenja na Isus, gledaj ja smislata na se toa za koe se zboruva tamu, se nadevam deka kje sfatish za shto zboruva i vo konkretnata replika koja ja vadish.
Vekje ednash dokazhavme deka so vadenje na citati samo, rabotite se vadat sosema od kontekst i dobivaat pogreshno znachenje, bez razlika dali e od k*ranot ili od Biblijata. A odnosno baniranjeto i ruganjeto - lichno smetam deka toa shto go kazhav na Mali e mnogu polosho od toa shto ti go kazhav tebe, samo ne si go razbral ti taka... Bukhari - ako ne ja razbirash simbolikata, mozhe nekoj da ti objasni. Ako ne sakash da prifatish objasnuvanje - togash nikoj nema da mozhe da te nauchi na toa. |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muhammed a.s. rekol:"O ludje,vratete mu se na svojot Gospodar pred da ve zatekne smrtta i priblizete Mu se so rabotenje dobri dela,dodeka imate moznost"(Ibn Madze)
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Преподобниот маченик Онуфриј Хилендарец 17/01/2008 Како млад им се налути на родителите и пред Турците изјави дека ќе се потурчи. Веднаш потоа се покаја за тие зборови, отиде во Хилендар и се замонаши. Го мачеше совеста и се одлучи за мачеништво. Со благослов на неговиот духовник појде во Трново пред Турците и се објави како христијанин, го исмеа Мухамед и за ова го заклаа на 4 јануари 1818 година во триесет и втората година од неговиот живот. Телото на овој духовен витез не е сочувано, зашто Турците го фрлија во морето. Eve sto napisale i na kakva tolerancija gi uci risjanstvoto nivno!!!Ako sakal da se pokae, ne moral do go ismeva Pratenikot, koj im e podrag od nivnite zivoti!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ismejuvanjeto nikogash ne vodelo nikade.
Istoto vazhi i za chlenovite na ovoj podforum. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muhammed a.s. rekol " Vo nasata zaednica, ne spadza onaa licnost, sto ne gi pocituva starite, nema milost sprema slabiot, i ne nastojuva da go istakne ona sto e dobro a da go spreci ona sto e loso"
(Buhari, tirmizi)
|
|
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pustinski-Lav, ovaa misla vo razni verijanti se srekjava vo razlichni religii, kako moralno uchenje, sovet, mudrost i t.n. Sum ja srekjaval mnogu pati i sekogash sum se prashuval:
Do koja granica bi odele lugjeto vo sprechuvanje na loshoto? Se razbira, pod "loshoto" morame da prifatime deka se raboti za "losho" spored razbiranjeto na onie koi se povikuvaat na vakva misla. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prashanje:
kade koga kako pocinal Muhammed,
dali se znae kade e negoviot grob..i taka malku poopshirno...?
ama molam da ne mi kopirate stranici od knigi:)....?
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pratenikot Muhamed umrel na 8 Juni 632 (nekade sum sretnuval i 6 juni 632) vo gradot Medina.
Vo osnova bili lazen prorok. Изменето од Anthony - 18.Јануари.2008 во 08:21 |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muhammed a.s. rekol:"Vo predznacite na Kijametskiot den e i toa deka ce se podigne znaenjeto ,ce se prosiri neznaenjeto,mnogu ce se pie alkohol i ce se rasiri bludot."(Buhari,Muslim)
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
Anthony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa go kazal svJovan mnogu godini pred Muhamed. Zatoa Muhamed ne ni prorok. Povtoruval sto drugi proroci kazale pred nego
Изменето од Anthony - 18.Јануари.2008 во 14:46 |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Messenger mislam deka clenov gore neznae da komunicira i treba da mu stigne opomena.
|
|
Anthony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoshto? Moe lichno ubeduvanje e deka Muhamed e lazen prork. Citaj ja biblijata i ke vidish deka svJovan go kazal toa sto go postireshe Efendijata
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |