|
Одржување на лицето |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најмногу зависи од тоа колку години си и каков тип ти е кожата. Ако си до 30 нема потреба од тешка артилерија, доволно е некој лесен хидратантен крем со превентивно дејство, само навечер, дури и да заборавиш не е голем проблем. Сум користела гел на Clinique (ОК беше) и сега Vichy Thermal Fix Yeux. Од вториов сум позадоволна. Како ефект не знам кој е подобар, немам брчки (уште сум млада, ха ха) и споредувам само по тоа дали ми делува убаво - сакам да се впива брзо, да си ја чувствувам кожата еластична и да ми ги лади очите. Сум слушнала убави работи за Vichy Oligo 25, бил многу добар за елиминирање на темни кругови под очите. Кога го купував мојот продавачката всушност ми го препорача овој, ама намерно не си го купив (ич немам подочници, иако не спијам многу, а баш сакам ). Исто така во Elle списанието лани го имаа прогласено за крем на годината. Ако си над 30, ти треба нешто поинтензивно. Обично сите добри марки имаат кремови (не гелови) за очи за оваа возраст, така да нема да ти биде тешко да најдеш. Мој совет - прежали повеќе пари за да си го купиш. Прво, дури и да ти се чини скапо толку мало кремче, се употребува навистина долго време, не е како обичен крем за лице што за месец-два веќе го нема. Второ, кожата околу очите е најосетлива и лесно можеш да си направиш проблем (некои кремови за повозрасни имаат АХА киселини што просто кажано ги "бришат" брчките лупејќи го горниот слој на кожата, така што осетлива кожа може да се зацрвени и излупи). Исто така, внимавај да не биде парфимиран. Најчесто се што содржи мирис има или барем малку алкохол или повеќе хемија. Во аптеките има антирид кремови, ама не ти препорачувам. Не се многу тестирани и стандардизирани (секоја аптека си ги прави посебно и нема централна контрола, може да ти се погоди а може и не). |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
macenceto
Сениор Регистриран: 02.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mild soap aqua i ponekogas nekoja maska
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
POSLEDNO STO ZEMAV...BALSAM I INTENZIVNA KREMA
ZA VO ZIMA...I DOSTA SE DOBRI...
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so ova se slozuvam!!!
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, насмевка е најубаво. Ама многу насмевки без никакви кремчиња, и уште на 20+ години се појавуваат брчки околу очите и крајчињата на усните . Не сум против насмевки, се разбира, само треба и нега. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу малку користам препаративна козметика од парфимерија. Имам само една крема за лице и лосион за тело НИВЕА, и павловиќева за стапала. Не сакам да ја оптеретувам кожата со ствари кои содржат повеќе или помалку хемија, ама затоа обожавам ПРИРОДНИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ.
Ќе отворам тема за природни маски, облози за лице, коса и тело, да собереме се’ што знаеме од рецептите на баба |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно, познавам жени со многу убава кожа а кои користат само Павловиќева, со години. Ни козметичар виделе нит ги занима друго да пробаат.
Изгледа дека се е до генетиката.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
shto pomalku shminka se koristi, pomalada ostanuva kozahata, toa go imam primeteno, poglednete postara zena sho se shminkala cel zivot kakvo i e liceto zbrchkano i bledo, i poglednete druga koja ne se shminkala sekoj den, deka ima poubavo lice...
inaku jas si se shminkam sekogash koga ke izlezam nekade, ama posle toa mijam lice obavezno i gledam shto pomalku vreme da stoi na mene... |
||
Idealno_Losha
Нов член Регистриран: 04.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sekoj den za cistenje koristam nivea tonik za lice ,a navecer stavam kremi od Hemel za custvitelna koza ,bidejki imam suv koza ,A Hemel proizvodite se 100% prirodni bez nikakvi veshtacki dodatoci i navistina sum prezadovolna , a sepak ednash mesecno stavam od maskite za lice od Garnier sto se so med
|
||
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo nivea koristam ..ne vodam mnogu smetka i ne koristam mnogu kremovi
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Protiv bori , podocnajci i stareenje na kozata na liceto kako i za odrzuvanje na liceto i vitalnosta redovno sekojdnevno koristam .......najmalku 100 nasmevki, baknuvanje vo obraz so mili osobi , kimkanje na sve sto e simpaticno , osvezuvanje so ladna voda, kako i galenje so prikvecerniot vetre po obrazite so pesacenjeto .Uspesno izbegnuvam koristenje tretman na tazni situacii kako losi grimasi, placenje,zalni nasmevki , karanici i agresivni situacii !!!I koga mizis , vidi da ne treba da se nosi naocari ..oti pri mizenje na ocite .......okolu se stvarat bori em ti slabee vidot em ke si zkacis predvemeni bori....
Изменето од bijonse1 - 05.Март.2009 во 17:36 |
||
criminal-F
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekoe utro mijam liceto so gricerinski sapun i nikogas ne koristam nekakvi maski ili masti
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
неодамна почнав со пена за длабинско чистење на GREEN LINE (antibacterial), па ставам АФРОДИТА КОЗМЕТИКА ACNE STOP маска, па мачкам DOCTOR'S ANTIACNE CREAM, а навечер исто само анместо крема, пудра ANTIACNE. Правилно или не?
И што е целта на маска, што на тоник а што на пудрата? благодарам! |
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od kolekcija DOCTOR'S ANTIAKNE krem i pudra,jas,licno ne osetiv nikakvo podobruvanje na kozhata,osobeno od pudrata,nema efekt,naprotiv ,mislam deka taa gi zapushuva porite na liceto uste povekje..moj sovet obrati se na dermatolog,sledi gi sugestiite,ako imas problemi so aknesta kozha,idi na tretmani kolku sto e potrebno i spored tipot na kozhata izberi si soodveten krem..povtorno vo konsultacija so dermatologot..nemoj na svoja raka ..
Maska koja jas ja koristam i mi pomaga za dlabinsko cistenje na porite e maskata na Freemen od avokado i zelena glina,,kozhata ja refreshira i ja pravi mazna i elastichna..
Изменето од Valerija - 09.Март.2009 во 13:01 |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |