IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 103>
Автор
Порака
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 03:15
Originally posted by аџија аџија напиша:

зошто мислиш дека не сум член?
Затоа што воопшто не делуваш така. Досега ниеден менсијанец кој што сум го запознал не се однесувал како тебе.

второ, можеме да разговараме за моите ставови, и зошто така мислам, и подготвен сум документирано со научни студии, со социолошки анализи и со етичко-морална аргументација.
Епа ајде почни, тука сме, ги чекаме твоите аргументирани ставови.

НО ПРВО И ОСНОВНО што мора да се случи, е да станете ЛУЃЕ и човечно да станете ТОЛЕРАНТНИ и да го прифатите нашето мислење како НАШЕ, и без навреди да се води дискусија.
Толерантност? Посочи ми пример кога сум бил нетолерантен.
Навреди? Посочи ми пример кога сум навредил некого.

Значи прво што ви фали е човечност и почит кон ова размислување. Се додека само со погрдни изјави, навреди и псовки правите муабет, нема никаде да стигнете.
Цитирај ме каде што сум извјавил нешто погрдно, навредливо или сум изпцувал. Јас те почитувам, додека ти мене ме почитуваш, принцип на реципроцитет.

Вашето однесување му припаѓа на едно друго доба, добата на едноумието. Денес секој има право на свое видување, размислување и на СЛОБОДНО изразување на тоа мислење. Додека ова не го сфатите, сите ваши обиди ќе приличат само на една добро организирана Гебелсова хајка.
Ако хомосексуалците се едноумни...
Во право си, секој има право на слободно изразување, но при тоа да биде културен и да не навредува никој. (Некаде емисии што одат во живо, се емитуваат со 5 минути доцнење за евентуална цензура) А за хајката, гив ми а брејк... По кого идат хомосексуалците на хајка?

Изменето од doriangray - 13.Јануари.2008 во 03:18
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 03:27
Originally posted by doriangray doriangray напиша:

Зошто сметаш дека нашето однесување е развратно? Ајде кажи ми каква развратност прави еден хомосексуалец! Која е границата на развратното? Кажи ми како ти сметам јас? Како би можел да ти наштетам тебе со мојата сексуална ориентација? Какво злосторство правам? Кои се симптомите на мојата болест?
А твоето зборување, можеби е свесно, меѓутоа е, да не речам, злобно. Зар јас те навредувам на некој начин? Зар јас треба да те дискриминирам и да сметам дека си будала бидејќи не си член на Менса?
И пак ја заобиколи темата... Се фати како давеник за сламка за најмалце битното. Очекувам конкретни одговори на прашањата!
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 09:46
Ако сериозно те интересираат одговорите на прашањава, прошетај по темава, давам и детална анализа на опасностите од хомосексуализмот по луѓето, семејството, општеството и економијата.

Ако не те интересираат, продолжи со натурање на твојот еден и единствен ВИСТИНСКИ пат, жими мајка...
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 22:13
 Во геј секс има двајца МАШКИ а нема ниедна ЖЕНСКА (ако зборуваме за секс 1-на-1).

Ако не знаеше ете ќе ти објаснам. Постојат две улоги, тоа се актив и пасив (или на англиски top & bottom). Мислам дека ја сфаќаш поентата. А НИЕДНА УЛОГА од нив не е „женска“, двете се машки улоги.  плазењеголема%20насмевкагазење%20од%20смеење

Изменето од Eleni - 14.Јануари.2008 во 02:29
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 22:57
brza,

не знаев дека си геј воајер.

а за дотичниов „доктор“ бунтовник, кога одиш да купуваш штекери, за аудио, видео, и други стварчици, ти викаат „машко или женско“. И се знае кое е за што. кул

е сеа иронијата е шо електричарот знае шо е што, ама хомосите не знаат... газење%20од%20смеење
ако сакаш да ти препорачам добар електричар, може да ти помогне...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:06
Aма штекерите и сличните електронски апарати немаат чувства, емоции и не се сексаат ниту прават деца, не се направени од крв и месо, така да аџија повторно не си ја научил лекцијата шо значи Fallacy of Weak Analogy.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:14
А аџија никаде не спомна која е таа опасност од хомосексуалците врз економијата.....збунетост

И, како да примижуваш или можеби забораваш (свесно, шо тешко дека би заборавил колку и да се трудиш, или несвесно - тогаш имаш изгледа Алцхајмерова болест) на моите аргументи со кои те побив во врска со имагинарната твоја „опасност“ врз семејството и општеството. Aко е така, ќе те потсетам:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11334&KW=&PID=859566#859566

А тоа дека те носам на други теми е дека има соодветна тема за морал и етика, така да, за да не не бриши Елени ако збораме за морал и етика на оваа тема, затоа ти реков на таа тема тоа ќе го дискутираме.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:15
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Aма штекерите и сличните електронски апарати немаат чувства, емоции и не се сексаат ниту прават деца, не се направени од крв и месо

баш ме интересира како тоа хомосите прават деца.... не%20кажувај%20никому
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:27

баш ме интересира како тоа хомосите прават деца.... не%20кажувај%20никому

Пак ме имаш игнорирано или имаш забораено... ете пак ќе те потсетам:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=4208&KW=&PID=820537#820537

Читај го вториот пасус.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:41
не сум те забораил. (а баш сакав) голема%20насмевка
тоа не е биолошко дете на двајца хомосексуалци во врска. тоа е со сурогат мајка. Значи свое дете не можат да имаат. А и некогаш ако МОЖАТ, тоа ќе биде само по вештачkи пат, косејќи ги сите природни сексуални законитости, семејни и морални вредности.

Изменето од аџија - 13.Јануари.2008 во 23:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:49
Сепак, едниот од нив ќе му биде биолошки татко на детето (или едната од нив биолошка мајка). Така да, сепак можат да бидат родители.

А вештачкото оплодување се случува и во стрејт светот. Некогаш мораш да примениш вештачки методи ако сакаш да имаш дете. 21ви век сме и медицината го овозможува тоа. А целата медицина е против твојата природа, така да ако си против вештачкото оплодување, тогаш треба да бидиш и против секакви операции, земање на лекови и сл.....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 23:56
strejt svetot" moze i sam da si napravi,....a,ako "gospod" ne im go dal toa,...odat na veshtachko,...i toa e za niv da im se pomogne,.
,..a,ne pederite da si go "ispolnat" zivotot i so radosta ,...za koja mozat,...ama ,ne sakaat ,...da se potrudat,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 00:00
Originally posted by brza brza напиша:

strejt svetot" moze i sam da si napravi,....a,ako "gospod" ne im go dal toa,...odat na veshtachko,...i toa e za niv da im se pomogne,.
,..a,ne pederite da si go "ispolnat" zivotot i so radosta ,...za koja mozat,...ama ,ne sakaat ,...da se potrudat,...

Гинекологот што би го извршил вештачкото оплодување не мислам дека прашува од која причина тоа го прават или која е нивната сексуална ориентација.

Од друга страна, објаснав како поинаку можат хомосексуалците да имаат деца, не е само вештачкото оплодување единствен начин.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 00:02

боленболенболен Да не си му во кожа на тоа дете...е тоа е веќе “зла судбина“

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.